123 456 7890

Ilman panosta otteluun lähtenyt SJK oli mukana pelissä vain ensimmäisellä puoliajalla, mutta ei saanut iskettyä tarvittavaa maalia. Toisen jakson alkuun TPS sitten onnistui SJK:n omasta puolustuspään syöttövirheesta ja SJK:n loppukin innostus peliin tuntui loppuvan. TPS puolusti maalin jälkeen entistä tiiviimmin, eikä SJK enää saanut kunnolla vaaraa aikaan isäntien maalille. Voitto oli TPS:lle kuitenkin tärkeä, sillä kolme pistettä pitää vielä hengissä heidän haaveet suorasta säilymisestä. SJK pelasi ottelun tälle kaudelle lanseeratuissa oranssi-sinisissä kolmosasuissaan. Veikkausliigaa on vielä yksi peli pelaamatta, kun päätöskierros pelataan ensi keskiviikkona 4.11. klo 18:30. SJK matkustaa silloin Rovaniemelle ja kohtaa siellä RoPS:n.

TPS – SJK 1-0 (0-0)
1-0 47 min Mika Ääritalo

Ottelu alkoi tasaisesti ja kumpikaan ei saanut peliä kunnolla kontrolliin. SJK kuitenkin alkoi ottamaan hallinnan, mitä pidemmälle puoliaika eteni ja sai luotua muutaman hyvän maalipaikan. SJK piti välillä palloa pitkiäkin jaksoja, kun taas TPS koitti lähteä nopeisiin vastahyökkäyksiin pallonriistoista.

Ensimmäinen erinomainen maalitilanne tuli Denys Oliinykille ja puoliajan lopullla Jake Jervis sai hyvän tilanteen, mutta entinen SJK-maalivahti Jere Koponen torjui hyvin. Myös TPS:llä oli muutama hyvä hyökkäys, mutta SJK:n maalissa Walter Viitala selvisi ilman vaaraa.

Ensimmäisen puoliajalla SJK joutui tekemään myös yhden vaihdon, kun kasvattajaseuraansa vastaan pelannut Matej Hradecky loukkasi itseään pallontavottelu tilanteessa. Hän pystyi vielä jatkamaan ottelua, mutta lopulta vaihto täytyi tehdä puolen tunnin pelin jälkeen.

Toisen puoliajan alkuun SJK:lle tuli kylmää vettä niskaan. Niko Markkula riisti pallon laidalla ja syötti sen alaspäin kohti maalivahti Viitalaa. Harmillisesti TPS:n Mika Ääritalo haistoi syötön erinomaisesti ja ehti siihen väliin. Ääritalo kiersi vastaan tulleen Viitalan ja sijoitti pallon verkkoon. 1-0 kotijoukkueelle.

SJK:n Denys Oliinyk pääsi pari kertaa puskemaan pienen ajan sisään kohti TPS-maalia. Ensimmäinen tuli etutolpalta Emmanuel Ledesman kulmapotkusta ja seuraava Markkulan keskityksestä hetkeä myöhemmin. TPS kuitenkin kesti.

74. minuutin kohdalla TPS sai todella vaarallisen vastahyökkäyksen ja Muhamad Tehe pääsi SJK:n puolustuksen taakse. Viitala kuitenkin esitti hyvän torjunnan.

MItä pidemmälle ottelu etenki, sitä enemmän se muuttui melko hengettömäksi, kun TPS:lle tulos riitti ja SJK:lla ei ollut panosta enää tehdä maaleja. SJK sai muutaman erikoistilanteen ja vähän ennen loppua ensin Murilo pääsi puskemaan Ledesman keskityksestä ja Keaton Isaksson veti vielä sivurajaheiton jälkeen, mutta vain vähän yli maalin. Niinpä ottelu loppui kotijoukkueen voittoon. Voitolla TPS säilyttää vielä mahdollisuuden pysyä Veikkausliigassa ilman karsintoja.

SJK: Walter Viitala MV, Tero Mäntylä, Ville Tikkanen, Nikko Boxall, Mehmet Hetemaj (74’ Keaton Isaksson), Matej Hradecky (30’ Jude Arthur), Murilo, Niko Markkula (74’ Serge Atakayi), Emmanuel Ledesma, Denys Oliinyk (65’ Ariel Tuco Ngueukam) ja Jake Jervis.