123 456 7890

Kakkosen C-lohkoa yhdeksän pisteen erolla johtava SJK Akatemia, matkustaa torstaina Kokkolaan GBK:n vieraaksi. Ottelu alkaa klo 18:30. Torstain pelin jälkeen joukkue jää kahden viikon maajoukkuetauolle.

GBK-ottelu mukana laskettuna, runkosarjaa on jäljellä viisi ottelua ja jokaisen lohkon voittaja nousee kauden päätteeksi suoraan Ykköseen ilman karsintoja. Runkosarjan jälkeen pelataan vielä lohkon neljän parhaan joukkueen kesken yksinkertainen jatkosarja, eli kolme ottelua, mutta siihen jää runkosarjan pisteet voimaan. Loppusarja pelataan siinäkin tapauksessa, että joku joukkue johtaisi sarjaa niin ylivoimaisesti, että kolmesta pelistä ei saisi enää riittävästi pisteitä noustakseen kärkeen. Tämä siksi, koska mahdollisten täydennysmenettelyiden vuoksi kakkoseksikin päätyvällä voi olla merkitystä. SJK Akatemia johtaa lohkoaan juuri nyt yhdeksällä pisteellä, joka olisi myös maksimipistemäärä loppusarjan kolmesta pelistä.

Kun GBK ja SJK Akatemia kohtasivat tällä kaudella ensimmäisen kerran, oli se ottelu kenties yksi kauden kovatasoisimmista. SJK Akatemia voitti 2-1 luvuin, mutta sai tehdä voittoon kovan työn OmaSp Stadionilla. Peli oli fyysinen ja aggressiivinen, ratketen lopulta Joonas Lepistön komeaan vaparimaaliin ottelun loppupuolella. Lepistö on tällä hetkellä lohkon toiseksi paras maalintekijä 18:sta maalillaan.

GBK on kova joukkue, jossa on paljon kokeneita pelimiehiä sekä sopivasti nuoria ja nälkäisiä pelaajia. Tämä kausi ei ole sujunut heiltä kokonaisuutena suunnitelmien mukaan ja GBK on parhaillaan lohkossa vasta viidentenä, mutta heidän aliarvioimiseen ei voi olla kenelläkään varaa. Varsinkin kun joukkue pääsee pelaamaan kotikentällään. Viime kaudella lähellä Ykköseen nousua ollut GBK teki täksi kaudeksi farmisopimuksen Veikkausliigassa pelaavan KPV:n kanssa. Suurta pelaajavaihtoa ei ole kuitenkaan joukkueiden välillä nähty ja lähinnä GBK on saanut apuja ringin leventämiseen. GBK:n ero neljänteen sijaan on jo seitsemän pistettä.

Heidän neljä viimeistä ottelua on päätynyt tasapeliin ja edellinen voitto on VPS J Akatemiasta 8-0 murskavoitolla heinäkuun lopulta. SJK Akatemia puolestaan voitti viime viikonloppuna kotonaan Herculeksen ja sitä aiemmin VIFK:n. Kauden ainoa tappio on 11.8. JBK:lle vieraissa kärsitty 2-1-tulos. Voitto torstaina, varmistaisi käytännössä runkosarjan lohkovoiton SJK Akatemialle. Teroriassa on kuitenkin vielä mahdollista menettää kärkipaikka ennen loppusarjaa.

Kakkosen C-lohkon ottelu GBK – SJK Akatemia torstaina 29.8. klo 18:30 Kokkolan Keskuskentällä.