123 456 7890

Tornio parempi TP

TP-Seinäjoki – TP-47 1-2 (0-1)
39 min 0-1 Jaakko Pyyny
68 min 0-2 TP-47:n maali
72 min 1-2 Aleksi Ahde rp.

B-junioreiden ykkösdivisioonan lohko C jatkui TP-Seinäjoen eli virallisesti Törnävän Pallo –55 :n osalta sunnuntaina kotiottelulla Joupiskan tekonurmella toista TP:tä vastaan. Vierailijajoukkue Tornion Pallo –47 oli tällä kertaa parempi numeroin 1-2 (0-1).

Tappio merkitsi kotijoukkueen nousuhaaveille raskasta kolausta, kun tiedossa oli, että edellispäivänä sarjan ykkösjoukkue Kuopion Palloseura oli löylyttänyt Iisalmessa paikallista Pallokerho -37:ää luvuin 0-5. TP-Seinäjoella ja KuPS:lla on toki jäljellä vielä kolme ottelua kummallakin, mutta nyt KuPS:n pahimmaksi uhkaajaksi nousi torniolaisjoukkue, jolla on vielä oma ottelunsa kuopiolaisia vastaan pelaamatta. Seinäjoen ottelun perusteella TP-47 ei ole siinä taistossa vailla mahdollisuuksia.

Kotijoukkue aloitti ottelun vahvasti. Maalivahti Jarkko Orava sai viettää maalillaan leppoisia vapaahetkiä ensimmäiset kahdeksan peliminuuttia. TP-Seinäjoki ei kuitenkaan osannut hyödyntää alun korkeasuhdannetta, vaan peli meni ihmeelliseksi hätäilyksi. Kun kukaan ei tullut rauhoittaneeksi peliä edes hetkeksi, vieraat saivat salakavalasti otetta koko ajan lisää. Pallo oli aivan liikaa ilmassa ja peli näytti suoraan sanottuna molempien joukkueiden osalta melkoiselta potkupalloilulta. Syötöt olivat vaikeita ja peli oli aikamoista kohkaamista. Maltti olisi ollut valttia.

Avausjakso päättyi pahimmalla mahdollisella tavalla, kun ilman vaarallisia maalintekopaikkoja jäänyt vierasjoukkue sai ensimmäisen paikkansa oranssipaitaisten puolustuksen sössittyä pahanlaisesti. Jaakko Pyyny on TP-47:n edustusjoukkueessakin jo pelannut kaveri, eikä jättänyt paikkaa hyödyntämättä. Tauolle oli siis marssittava harmittavissa 0-1 lukemissa.

Toiselle jaksolle isännät tekivät pari vaihtoa. Peli näytti heti erilaiselta. Valmennuskaksikko Timo Taipale & Jukka Metsä-Ketelä oli onnistunut ohjeillaan rauhoittamaan poikien peliä. Pallo alkoi pysyä paremmin maassa ja syötöt alkoivat löytää kohteensa varmemmin.

Maalintekoon asti ei kuitenkaan päästy. Kun näin oli, kävi lopulta ohraisesti. TP-Seinäjoen vaarallisen kulmapotkutilanteen jälkeen torniolaiset pääsivät nopeaan vastaiskuun toisen jakson 28. min. kohdalla. Jarkko Orava torjui hienosti, mutta pallo ponnahti torjunnasta lähelle maaliviivaa, josta vierasjoukkueen kaveri pääsi kärppämäisesti tuikkaamaan sen verkkoon.

Kahden maalin takaa-ajoasema ei vielä lannistanut kotijoukkuetta, vaan taisteluilme pysyi kovana koko ajan. Pallo saatiin ylärimaan asti 31. minuutilla, kun Raitt Ojala pääsi peippailemaan ensin itsensä vapaaseen laukaisupaikkaan, mistä hänen kova vetonsa ponnahti maalivahdin sylin kautta armottomaan maalinedussumaan. Hirmuisen väännön jälkeen pallo tömähti ylärimaan tämän kirjoittajan tulkinnan mukaan Joona Niemelän pukkaamana.

Isäntien väsymätön taistelu tuotti tulosta minuutti em. tilanteen jälkeen. Joona Lautamaja kaadettiin rangaistusalueella ja Aleksi Ahde toimitti pallon pilkulta maaliin. Näin tullut kavennus lukemiin 1-2 herätti vielä toivoa lisämaaleista, vaikka pelikello jo tikitti kovaa vauhtia kohti päätösvihellyshetkeä. Viisi minuuttia ennen loppua Joona Niemelä veti hyvästä paikasta pomppivasta pallosta niukasti maalin yli.

Lopussa tapahtui ikävä tapaturma, joka näytti herpaannuttavan taisteluotteen ensimmäisen ja ainoan kerran. Tuomas Lähdesmäki ja Antti Viita tulivat tiukkailmeisesti täysillä tavoittelemaan samaa korkeuksissa ollutta palloa sillä seurauksella, että Tuomas sai kovan tällin lonkkansa seutuville. Hän joutui jättämään pelikentän välittömästi ja edessä oli avun perään lähtö. Joukkueella oli sunnuntaina muutoinkin huonoa tuuria, sillä Veli-Pekka Pajula satutti lämmittelyssä uudelleen nilkkaansa niin, että pahimmassa tapauksessa Vemmun kausi on ohi.

TP-Seinäjoen vastuuvalmentaja Timo Taipale ei turhia selitellyt ottelun jälkeen ja antoi rehdisti tunnustusta vastustajalle:

Taistelua riitti loppuun asti ja kaikki oli lopulta pienestä kiinni. Tämä oli kahden fyysisen joukkueen kohtaaminen, joka vain päättyi tällä kertaa meidän kannalta ikävästi. Tällaiset pelit kehittävät poikia, jos mitkä. Vastustaja oli tähän sarjaan todella hyvä.

Eka jaksolla pelimme oli roiskimista, toinen oli parempaa alusta asti. Torniolle on tehty tässä sarjassa vähän maaleja, jos jätetään yksi seitsemän maalin tappio huomioimatta. Se kertoo joukkueesta paljon. Kun sen alakerta joutui ahdinkoon, pallo purettiin kauas esimerkillisesti.

Kotijoukkueen sisäisen Äijä –palkinnon kuittasi monen ehdokkaan joukosta tällä kertaa puolustuksessa tehokkaasti luutinut Joona Lautamaja.

TP-Seinäjoen B-junioreilla ei ole ensi viikonvaihteessa ottelua, vaan seuraava ottelu on keskiviikkona 21. syyskuuta Vaasassa. Vastassa on silloin IFK. Seuraavana sunnuntaina on edessä reissu Närpiöön FF Kraftin vieraaksi. Kauden viimeinen ottelu pelataan sitten 1.10. kotona vaasalaista FC Kiistoa vastaan.

TP-Seinäjoki: Jarkko Orava; Teemu Nimell (41. Raitt Ojala), Joona Lautamaja, Roope Takala, Jaakko Vihanta; Aleksi Ahde, Antti Viita; Aleksi Leppänen (67. Elias Ahde), Janne Tuohisaari (41. Tuomas Lähdesmäki, 78. Panu Leppä), Matti Rajala (53. Joona Niemelä); Pekka Jaskari.