123 456 7890

Tomas Hradecky kaudella 2014 IFK Mariehamn-paidassa. Kuva Juha Tamminen, luvaton käyttö kielletty.

Kaudella 2016 Tshekin pääsarjan Bohemiansia edustanut Tomas Hradecky, siirtyy SJK-paitaan vuoden mittaisella pelaajasopimuksella. Sopimus sisältää option kaudesta 2018.

Turussa syntynyt 24-vuotias ja 187-senttinen Tomas Hradecky, on pelipaikaltaan puolustava keskikenttäpelaaja. Hän on pelannut myös vasemmalla laidalla ja puolustuksessa. Ennen siirtoa Tshekin pääsarjaan, hän pelasi Veikkausliigaa RoPS:n ja IFK Mariehamnin riveissä. Pelejä Veikkausliigassa on kertynyt kolmella kaudella yhteensä 63 ja näissä on syntynyt viisi maalia. Hradecky on TPS:n kasvatti. Suomen maajoukkuetta hän on edustanut alle 18-vuotiaiden ja alle 19-vuotiaiden joukkueissa. Tomasin pikkuveli Matej Hradecky, pelaa jo ennestään SJK:ssa. Kaksikon isoveli Lukas Hradecky on Suomen maajoukkueen maalivahti.

SJK on moderni seura, josta olen kuullut paljon hyvää. Kaikki on täällä Suomen parasta, lähtien olosuhteista ja valmennuksesta. Olen kiitollinen tästä mahdollisuudesta ja odotan innolla että pääsen treenaamaan ja pelaamaan tässä joukkueessa, kommentoi Tomas Hradecky siirtoaan.

Tomas pääsee nyt pelaamaan yhdessä veljensä Matej:n kanssa samaan seuraan.

Meillä kemiat toimii hyvin yhteen, joten uskoisin että kaikki menee sen suhteen hyvin, arvioi Tomas Hradecky lopuksi.

Myös SJK:n valmennuksessa tiedetään mitä Tomas Hradeckyn kohdalla saadaan.

Hän tulee olemaan monipuolisuudellaan hyvä pelaaja meidän joukkueeseen, uskoo SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Tunnen Tomasin jo valmentajanurani alkuvuosilta, kun hän oli Åbo IFK:ssa erittäin lupaava pelaaja. Ja myöhemmin hän pääsikin mukaan Veikkausliigaan. Hän on myös osoittanut tasoaan pääsemällä Tshekin pääsarjaan ja siellä kovatasoiseen joukkueeseen. Harmittavat loukkaantumiset kuitenkin estivät läpimurron siellä, arvioi Valakari, joka on parhaillaan Suomen maajoukkueen mukana Arabiemiraateissa harjoitusleirillä.

Tomas Hradecky liittyy joukkueen harjoituksiin heti ja on mahdollisesti mukana jo Wallsport Areenalla lauantaina 14.1. klo 14.15 pelattavassa harjoitusottelussa Tampereen Ilvestä vastaan.

Kaudella 2015 Tomas Hradecky voitti SM-hopeaa RoPS:n paidassa. Kuva Juha Tamminen, luvaton käyttö kielletty.

Tomas Hradecky

Turussa lokakuussa 1992 syntynyt ja 187-senttinen Tomas Hradecky, on ennestään SJK:ta edustavan Matej Hradeckyn isoveli. Hänen pelipaikkansa on pikkuveljen tapaan keskikentän keskustassa, mutta hän on pelannut myös vasemmalla laidalla, sekä puolustuksessa.

Jalkapallon Tomas Hradecky on TPS:n kasvatti ja kävi läpi seuran junioriputken, nousten mukaan tuolloin seuran reservijoukkueena toimineen Åbo IFK:n edustusjoukkueeseen kaudella 2010. Tuolloin joukkueen valmentajana toimi SJK:n nykyinen päävalmentaja Simo Valakari. Vuonna 2013 hän siirtyi Veikkausliigaan IFK Mariehamnin joukkueeseen. Maarianhaminassa pelejä kertyi kahden kauden aikana yhteensä 42 ja näissä syntyi neljä maalia.

Matka jatkui kaudelle 2015 Rovaniemen Palloseuraan, jossa Tomas Hradecky oli mukana voittamassa hopeamitaleita. Kauden jälkeen hän siirtyi Tsekin pääsarjaan Bohemians 1905:n riveihin. Tshekissä ei kuitenkaan peliaikaa tullut kuin muutaman pelin verran ja hän on vapaa siirtymään SJK:n paitaan.

Urallaan Tomas Hradecky on pelannut Suomen U18 ja U19 -maajoukkueissa.

Sopimus SJK:n kanssa kattaa kauden 2017 ja siinä on optio kaudesta 2018.