123 456 7890

Tolppa pelasti OLS:n
OLS – SJK 0-0 (0-0)

Seinäjoen Jalkapallokerhon kolmas peräkkäinen vierasottelu ei tuottanut voittoa kahden aiemman tavoin, mutta silti kolmen ottelun kiertueen voidaan todeta sujuneen mallikkaasti, sillä saldona oli seitsemän pistettä Oulun Castrnin kentällä hurmaavan kauniissa syyssäässä pelatun maalittoman tasapelin jälkeen. Vieläkin hienompi homma oli, että omissa kolahti kolmessa pelissä yhteensä vain kerran.

Kotijoukkue OLS aloitti sen verran terävämmin ottelun, että kahdeksannella minuutilla maalivahti Jyri Nieminen joutui torjuntatehtäviin Chijioke Festuksen päästyä nokikkain hänen kanssaan. Nieminen veti tilanteessa pidemmän korren, kuten hän teki läpi ottelun torjuen kaiken mahdollisen.

Ensimmäisellä puoliajalla ei muita tilanteita oikein kummallakaan ollut, mutta toisella puoliajalla ilman sairastuneita Jukka-Pekka Salmista ja Henri Saranpäätä pelannut vierasjoukkue loi muutaman hyvän paikan. Lähimmäksi maalintekoa pääsi Juha Etelä-Aho, joka pääsi tulittamaan kohti miltei tyhjää maalia Mikko Kärjen hyvästä vaparista.

Heti seuraavasta hyökkäyksestä oli puolestaan OLS:lla loistava paikka ratkaista ottelu, mutta Iyam Friday laukoi pallon todella karkeasti ohi avopaikasta.

Vaihdosta kehiin tullut Marko Huttu puolestaan laukoi vain pallon mitan yli takayläkulman ja Johannes Saranpään laukauksen torjui maalivahti Juho Keskinen.

Kokonaisuutena ottelu oli kaikkea muuta kuin suuri klassikko. Kahteen edelliseen peliin verrattuna Kerho ei päässyt lähellekään oman osaamisensa tasoa, eikä peli ollut millään tavalla erityisen hyvää kummaltakaan joukkueelta.

OLS:lle kamppailulla oli huomattavasti enemmän merkitystä kuin vieraille, sillä oululaiset kamppailevat edelleen sarjapaikastaan ollen vieläkin viivan alapuolella. Taistelu häntäpäässä jatkuu edelleen tiukkana, sillä Vaasassa VPS-junioreille hävinnyt Kings on vain pisteen edellä OLS:aa.

Vaikka OLS tunnetaankin maineikkaana junioriseurana, viljelee se monen muun Lohko C:n joukkueen ja erityisesti kaikkien oululaisjoukkueiden tavoin ulkomaalaispelaajien käyttöä. Nyt kentällä nähtiin Chijioke Festus, Iyam Friday, sekä itselleen varoituksen lässyttänyt Michael Odor, jota ei parhaalla tahdollaankaan voi kutsua vahvistukseksi.

Ottelun tuomitsi kokkolalainen Toni Patrikainen, jolle kamppailu oli huhupuheiden mukaan ensimmäinen Kakkosessa. Siihen nähden mies onnistui varsin moitteitta.

Arvovaltainen Veikkausraati jakoi lämiskänsä kotijoukkuetta mukaillen. Kolmen tähden sankari oli Sampo Saukkonen ja yhden sakaraisen sai Juho Keskinen. Vieraiden parhaaksi katsottiin kaksi tähteä saanut Juha Etelä-Aho, joka todellakin teki töitä hartiavoimin molempiin suuntiin. Olikin sääli, ettei “Etskun” yritystä palkittu maalilla, vaan pystypuu veti pidemmän korren pelastaen isännät tappiolta.

Ottelun lopussa juuri loukkaantumisensa jälkeen ensimmäistä kertaa kehiin päässyt Marko Huttu sai lievän puujalan, mutta pystyi pelaamaan ottelun loppuun saakka. Sen sijaan toppari Tiitus Lehtinen väänsi nilkkaansa ja napsahduksen jälkeen joutui jättämään kentän n, 85. minuutilla, jolloin kaikki kolme vaihtoa oli jo tehty. Kerho joutui siis pelaamaan viimeiset kahdeksan minuuttia vajaalla selvittäen kuitenkin tilanteen hyvin.

Viikonlopun tulokset tiesivät sitä, että lauantaina TUS:n kaatanut JBK ohitti sarjataulukossa Kerhon. Toisaalta piste Oulusta tarkoitti myös sitä, että sarjapaikka alkaa olla matemaattisestikin saletissa. OLS:n pitäisi nimittäin voittaa kaikki loput ottelunsa selvästi, Kerhon hävitä kaikki loput matsinsa ja siinä sivussa myös Kraftin ja PK-37:n pitäisi pystyä ohittamaan Kerho.

SJK: Jyri Nieminen, Petri Huttu, Tiitus Lehtinen, Petri Niemi, Jani Asuintupa, Tommi Haanpää (65. Marko Huttu), Mikko Kärki (79. Jere Jääskeläinen), Johannes Saranpää (85. Jukka Yli-Renko), Ville Pajula (v), Toni Kujala, Juha Etelä-Aho

Kuvagalleria op”