123 456 7890

SJK ja RoPS jäivät maalittomaan tasapeliin OmaSp Stadionilla. Ottelu oli samalla ensimmäinen Brian Pagen alaisuudessa. SJK sai ainakin kertaalleen pallon ylärimaan ja maalia ei saatu edes rangaistuspotkusta. Pelissä oli kuitenkin jo paljon hyvää ja hieman paremmalla onnella sekä viimeistelyllä, SJK olisi ottanut ottelusta täydet pisteet. Sarjassa on on edelleen kuudentena, kun kaksi ottelua on runkosarjaa pelaamatta. Seuraava ottelu on jo ensi sunnuntaina 25.8. klo 18.30, kun SJK matkustaa IFK Mariehamnin vieraaksi Ahvenanmaalle. Runkosarjan päätösottelu SJK – KuPS pelataan OmaSp Stadionilla lautantaina 31.8. klo 16:00. Liput SJK:n verkkokaupasta.

SJK – RoPS 0-0

SJK aloitti ottelun pirteästi ja hallitsi peliä selvästi. SJK loi ensimmäisen maalipaikan viidennellä minuutilla. Jeremiah Streng ei kuitenkaan saanut jatkettua palloa RoPS-puolustajan ohi maaliin. SJK:n peli näytti ensimmäisellä puoliajalla aiempaa nopeammalta, ja keskustaa käytettiin hyökkäyksissä enemmän. Zakaria Beglarishvili teki jatkuvasti itsensä pelattavaksi ja antoi nopeita syöttöjä.

SJK:n kovan alkurynnistyksen jälkeen peli tasoittui ja vierasjoukkue pääsi paremmin peliin mukaan. Puolen tunnin paikkeilla SJK:lla oli pari hyvää hyökkäystä. Ensin Mehmet Hetemaj antoi erinomaisen pallon boksiin Jesse Sarajärvelle, joka jatkoi vielä Jeremiah Strengiä kohti, mutta Streng ei palloa tavoittanut. Hetkeä myöhemmin Moshtagh Yaghoubi ja Zakaria Beglarishvili pelasivat pallon laitaan Denys Oliinykilla, jolla oli tilaa leikata keskelle. Ukrainalaistaituri sai jalkansa vapaaksi, mutta tällä kerralla veto jäi piippuun.

RoPS:n ensimmäisen puoliajan paras paikka oli 40. minuutilla. Taye Taiwo laukoi kovan vapaapotkun, jonka Mihkel Aksalu torjui eteensä. Atte Sihvonen pääsi vielä laukomaan jatkotilanteesta, mutta Aksalu torjui toistamiseen.

RoPS oli terävämpi toisen puoliajan alkuminuuteilla. Entinen SJK-pelaaja Youness Rahimi pääsi laukomaan muutaman kerran ottelussa vaarallisesta paikasta. 50. minuutilla Aksalu torjui Rahimin kudin, ja Matias Tammiselle tuli vielä maalipaikka jatkopallosta, mutta tilanne pysyi maalittomana.

Sen jälkeen SJK siirtyi ottelussa kuskin paikalle ja paikkoja tuli. Denys Oliinyk pääsi laukomaan keskeltä hyvästä paikasta, mutta uhrautuvasti pelannut RoPS-puolustus blokkasi. Kertaalleen Oliinyk purjehti päätyrajaa pitkin kohti maalia, mutta lopulta tila kävi liian ahtaaksi.

Lähimpänä maalintekoa oli Moshtagh Yaghoubi, jonka upea laukaus kolahti viime ottelun tapaan ylärimaan. Ottelun paras maalipaikka muodostui 63. minuutilla, kun Denys Oliinyk, Moshtagh Yaghoubi, Obed Malolo ja Mehmet Hetemaj syöttelivät keskisektorilla, ja lopulta Oliinyk pääsi pallon kanssa boksiin. Youness Rahimi kaatoi Oliinykin, ja seurauksena oli rangaistuspotku. Oliinyk asettui itse pallon taakse, mutta RoPSin maalivahti Antonio Reguero juhlisti 100 Veikkausliiga-ottelun rajapyykkiä torjumalla rangaistuspotkun.

SJK:n erinomainen vaihe loppui siihen ja RoPS pääsi taas peliin mukaan. Viimeisen puolen tunnin aikana ei maalipaikoilla juhlittu. Molemmilla joukkueilla oli muutamia erikoistilanteita, mutta voittomaali ei ollut kummassakaan päässä enää erityisen lähellä.

Hieman pettynyt, että emme saaneet voittoa. Olen ylpeä kuitenkin joukkueesta. Meillä oli yhdet harjoitukset ja yksi videopalaveri, joten siihen nähden pelissä näkyi nopeasti joitain muutoksia. Pallo liikkui paremmin ja parempiin paikkoihin. Harmittaa kuitenkin, että emme saaneet maalia, sanoi SJK:n päävalmentaja Brian Page ottelun jälkeen.

Kyllä se, että tullaan tänne ja otetaan piste, niiin isossa kuvassa se on hyvä asia. Mutta tietenkin se harmittaa että jäädään ilman voittoa. Ensimmäiseen jaksoon en ole ollenkaan tyytyväinen ja siinä oli jotakin ihan mystistä, mitä siinä tapahtui. Hiukan kiukuttelin siitä sitten kopissa, niin toinen jakso oli meiltä sitten tosi hyvä. Olen tyytyväinen siihen, että pelaajat nosti sitä tasoa niin paljon, sanoi RoPS:n päävalmentaja Pasi Tuutti.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Dani Hatakka, Joel Mero, Ville Tikkanen, Joonas Sundman, Mehmet Hetemaj, Mostagh Yaghoubi, Zakaria Beglarishvili (57’ Obed Malolo), Denys Oliinyk, Jesse Sarajärvi (75’ Maximo Tolonen) ja Jeremiah Streng (83’ Matheus Batista).

Runkosarjaa on jäljellä vielä kaksi ottelua. Sunnuntaina 25.8. pelataan Ahvenanmaalla, kun SJK kohtaa klo 18:30 alkavassa vierasottelussa IFK Mariahamnin. Poikkeuksellisesti pelistä ei ole Vierasmatsi Live-tapahtumaa, kun OmaSp Stadionilla puretaan viikonloppuna juhlittavaa OmaSp Stadionfestiä. Seuraava kotipeli ja samalla runkosarjan päätösottelu, on lauantaina 31.8. klo 16:00 ja silloin SJK isännöi OmaSp Stadionilla KuPS:a. Ennakkoliput SJK:n verkkokaupasta ja arkisin klo 9-16 SJK Shopista.

Kuvia ottelusta SJK:n Facebook sivuilla