123 456 7890

Maximo Tolonen. Kuva Marko Koivuporras / Studio Street. Luvaton käyttö kielletty.

SJK joutui taipumaan 1-3 tappioon, johdettuaan ottelua vielä toisen puoliajan alussa. Ensimmäisellä puoliajalla KuPS hallitsi peliä, mutta ei saanut aikaan tilanteita. Toisen puoliajan alussa SJK:n nuori Maximo Tolonen pääsi tekemään uransa ensimmäisen Veikkausliigamaalin, viemällä SJK:n 1-0 johtoon. KuPS kuitenkin nousi tasoihin ja lopulta ohi. SJK-paidassa debyyttiottelunsa pelannut Jyri Kiuru sai vielä 1-1 tilanteessa pallon KuPS.n verkkoon, mutta avustavan lippu oli ylhäällä ja maalia ei hyväksytty. Tappio tietää sitä, että SJK pelaa alemmassa loppusarjassa. Vielä ei ole tiedossa jatko-ohjelma, mutta se selviää lähipäivinä, kun kaikki pelit on pelattu.

SJK – KuPS 1-3 (0-0)
1-0 54 min Maximo Tolonen
1-1 64 min Ats Purje
1-2 74 min Ats Purje
1-3 86 min Ilmari Niskanen

KuPS hallitsi ottelun ensimmäistä puoliaikaa selvästi, eikä SJK päässyt hyökkäämään juuri yhtään. Kotijoukkueen helpotkin syötöt tuntuivat epäonnistuvan. KuPS oli lähellä maalintekoa jo toisella minuutilla. Ilmari Niskasen laukaus meni vain hieman ohi maalin. Hetkeä myöhemmin Tuco pääsi laukomaan lähietäisyydeltä, mutta laukaus meni kimmokkeen kautta kulmapotkuksi.

11. minuutilla Petteri Pennasen vapaapotku tavoitti Tabi Mangan, jonka puskun Mihkel Aksalu onnistui torjumaan. SJK kolisutteli parissa edellisessä kotiottelussa rimoja, mutta tänään oli KuPS:n vuoro. Vajaan puolen tunnin kohdalla Ville Saxman laukoi Pennasen syötöstä tolppaan. Jatkotilanteessa Ats Purjella oli maalipaikka, mutta tilanne pysyi maalittomana.

SJK sai vähän peliään käyntiin ensimmäisen puoliajan lopulla. Joel Meron ja Dani Hatakan hyvä pelaaminen tuotti kulmapotkun, ja Mero pääsi myös puskemaan kulmapotkusta, mutta yritys meni selvästi ohi maalin.

KuPS aloitti toisen jakson räväkästi ja sai heti vapaapotkun aivan boksin rajalta. Petteri Pennasen laukaus kilpistyi kuitenkin muuriin. Muutamaa minuuttia myöhemmin Tuco karkasi SJK-puolustuksen virheestä läpiajoon, mutta hänen sijoituksensa kolahti tolppaan.

SJK:n pitkä maaliton putki katkesi vihdoin ottelun 54. minuutilla. Jeremiah Streng riisti pallon Tabi Mangalta, ja Maximo Tolonen karkasi läpiajoon. Tolosen viimeistely oli tarkka sijoitus ohi Otso Virtasen. Maali oli Toloselle Veikkausliiga-uran ensimmäinen. Hänestä tuli samalla Emil Lidmanin jälkeen SJK:n toiseksi nuorin maalintekijä Veikkausliiga-pelien osalta.

Ensimmäisen Veikkausliiga-ottelunsa pelannut Jyri Kiuru esiintyi debyytissään hienosti. 19-vuotias laituri oli lähellä maalintekoa noin tunnin kohdalla, mutta KuPS:n puolustus onnistui kuin onnistuikin selvittämään tilanteen.

KuPS:n tasoitus tuli 64. minuutilla. Saku Savolainen keskitti oikealta laidalta Ilmari Niskaselle, joka jatkoi pallon vielä Ats Purjelle, joka puski pallon maaliin.

SJK ehti pienen hetken juhlia uutta johto-osumaa 70. minuutilla. Maximo Tolonen jatkoi Dani Hatakan syötön Jyri Kiurulle, joka laukoi pallon tolpan kautta maaliin. Volttituuletus oli kuitenkin ennenaikainen, sillä maali hylättiin paitsiona.

Muutama minuutti myöhemmin KuPS siirtyi ottelussa johtoon. Ats Purje, Tuco ja Petteri Pennanen pelasivat hienon syöttökuvion ja Purje pääsi kurittamaan SJK:ta ja maanmiestään Mihkel Aksalua jo toisen kerran.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin 85. minuutilla, kun Ilmari Niskasen tarkka laukaus painui maaliin.

Tappion myötä SJK:n kausi jatkuu kahden viikon päästä alaloppusarjassa, eli Haastajasarjassa. Europaikan tavoittelu kuitenkin jatkuu, sillä Haastajasarjan kaksi parasta jatkavat kolmen yläloppusarjan joukkueen kanssa europeliturnaukseen, jonka voittaja ottaa paikan eurokentille ensi kaudeksi.

Pettymys, kuten aina tappion jälkeen. Meillä oli vaikeuksia ensimmäisellä puoliajalla. Tiesimme kuitenkin jo ennen ottelua, että meidän pitää puolustaa kovaa. Meillä on ollut hyvä henki harjoituksissa, mutta me vähän kaivattaisiin lisää itseluottamusta. Vaikka menimme johtoon toisella puoliajalla, me teimme sen jälkeen virheitä, ja niin hyvä joukkue kuin KuPS, käyttää ne hyväkseen. He osoittivat miksi he ovat dominoineet viime otteluitaan, sanoi SJK päävalmentaja Brian Page

Me olimme ensimmäisellä puoliajalla ihan suvereeneja, mutta ei saatu paikkoja. Tuco oli ehkä vähän liian laidassa ja tilanteen ulkopuolella. Toisen puoliajan alussa sitten tuli yksi virhe ja SJK sai momentin siitä. Me onneksi nousimme ja saimme hienot maalit. Olen tosi tyytyväinen, näin pitää noustakin mukaan, henkisesti tärkeitä juttuja, sanoi KuPS:n Jani Honkavaara ottelun jälkeen.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Joel Mero, Jarkko Hurme, Joonas Sundman, Dani Hatakka, Jude Arthur (78’ Ville Tikkanen), Mehmet Hetemaj, Denys Oliinyk, Jyri Kiuru, Matheus Batista (46’ Maximo Tolonen) ja Jeremiah Streng (77’ Jesse Sarajärvi).

Runkosarja on nyt päättynyt ja Veikkausliiga jakaantuu ylempään Mestaruussarjaan ja alempaan Haastajasarjaan. SJK pelaa Haastajasarjassa. Vahvistetut otteluohjelmat saadaan vasta ensi viikon aikana. Loppusarjojen jälkeen on selvillä mitalistit, tippuja ja liigakarsintaan joutuva joukkue. Sen jälkeen pelataan vielä Europeliturnaus.

Kuvia ottelusta SJK:n Facebook sivuilla