123 456 7890

SJK hävisi kauden toisen harjoitusottelun Tampereen Pirkkahallissa Ilvekselle. Pelissä nähtiin peräti kahdeksan maalia, SJK:n harmiksi itse tehtiin niistä vain kolme. Ilves oli selvästi paremmassa talvikunnossa, ja peli näytti heillä vierailijaa valmiimmalta, joten tulos kertoo olennaisen tässä vaiheessa. SJK peluutti laajaa rinkiä ja vain neljä pelaajaa pelasi täydet minuutit. SJK kohtaa vielä ensi viikon lauantaina 30.1. klo 14:30 harjoitusottelussa VPS:n, ja helmikuussa alkaa Suomen cupin karsintalohkot. Veikkausliiga alkaa 9.4. Löydät otteluohjelmat SJK:n nettisivuilta ja SJK:n kausikortit myynnissä Lippu.fi-kanavissa sekä SJK Shopissa.

5-3 89 min Denys Oliinyk

Ilves aloitti pelin kovalla prässillä, ja SJK:lla meinasi olla kovasti vaikeuksia päästä pois omalta alueeltaan. Lopulta kun sieltä päästiin, saatiin heti vaaraa Ilves päätyyn. Sitä ennen kuitenkin Ilves oli saanut kulmaa ja hyvää tilannetta SJK:n päätyyn.

Ottelun avausmaali syntyi, kun Denys Oliinyk käynnisti keskeltä hyökkäyksen riiston jälkeen, ja antoi pallon oikeaan laitaan Serge Atakayillle. Atakayi syötti pallon maalille ja Oliinyk puski sen toppareiden välistä sisään. Ilves kuitenkin tuli tasoihin vain minuutin päästä rangaistuspotkusta, kun oudolla paikalla topparina pelannut Jude Arthur, kaatoi karkuun pääsemässä olleen Naatan Skyttän. Pilkun laittoi sisään Ilveksen Momodou Sarr.

Ilves jatkoi kovaa prässiä ylhäältä, ja SJK:n pallon siirtely oli hidasta. Sitä myöden Ilves sai pallon toistamiseen maaliin, kun Felipe Aspegren sai toiselta laidalta lähteneen erinomaisen keskityksen takatolpalle ja Aspegren laittoi sen suoraan ilmasta verkkoon. Ilveksen 3-1 maali syntyi maalin edustalta, kun ensin Skyttä harhautteli Arthurin ja antoi pallon sivuun Joona Vetelille. Veteli veti vitosen viivalta pallon voimalla verkkoon.

SJK kavensi vielä ennen taukoa pelin 3-2:een rangaistuspotkusta. Murilo nousi vasemmalta laidalta boksiin ja Ilves-puolustaja kaatoi hänet aivan päätyviivalla. Jake Jervis laittoi pallon pilkusta sisään.

Toisen puoliajan SJK aloitti vahvemmin ja loi enemmän tilanteita. Ilves ei saanut vaaraa SJK:n päätyyn, mutta SJK antoi itse tilanteen kuivua kasaan. Jude Arthur syötti pallon tunnin pelin jälkeen boksissa suoraan Ilveksen Maximo Toloselle, joka syötti pallon sivuun ja Eemeli Raittinen teki 4-2. Vain neljä minuuttia tuosta, Arthur oli myöhässä laidassa, kun Raittinen pääsi juoksemaan hänestä ohi. Jälleen syöttö sivuun ja nyt Eetu Mömmö pääsi iskemään 5-2.

Ottelun loppunumerot 5-3 pääsi tekemään Denys Oliinyk, jolle maali oli myös päivän toinen. Ilves-maalivahti lähti seikkailemaan maalistaan ulos ja Denys pelasi hänet pihalle, sekä tsippasi pallon verkkoon.

SJK: Walter Viitala MV (46’ Jesse Öst MV), Tero Mäntylä, Jude Arthur, Niko Markkula (65’ Kaarlo Rintamäki), Murilo, Hope Akpan (70’ Valtteri Olsbo), Oliver Günes (61’ Robbie Malolo), Gustaf Backaliden (54’ Nooa Laine), Denys Oliinyk, Serge Atakayi (61’ Georg Westerlund) ja Jake Jervis (46’ Joonas Lepistö).