123 456 7890

Toinen sarjanousija SJK:n vieraaksi
Seinäjoen Jalkapallokerhon kotidebyytti jätti pelillisesti toivomisen varaa. Tasapeli sarjanousija Vaasan Palloseuran Junioreiden kanssa numeroin 1-1 ei ollut sitä mitä joukkue halusi tai mitä pelaajat halusivat puhumattakaan joukkueen valmennusjohdosta.

Sunnuntaina kotiottelut jatkuvat toisen sarjanousijan, Kruunupyyn kuntaan kuuluvan teerijärveläisen Terjärv Ungdoms Sportklubbin kanssa. Seura kulkee tutummin TUS:n nimellä ja on toki seinäjokelaispelaajille tuttu vastustaja, vaikka viime kausi sujuikin Kolmosessa. TUS on pelannut aikaisemmin samassa sarjassa TP-Seinäjoen ja Sepsi-78:n kanssa ja molemmat SJK:n edustajat ovat kohdanneet TUS:n myös Suomen Cupin tiimoilla.

Viimeksi seinäjokelaiset pelasivat TUS:n kanssa kaudella 2006. Silloin TP-Seinäjoki pelasi vieraissa maalittoman tasapelin ja voitti kotikentällä 3-0. Sepsi-78 puolestaan voitti kotona 3-1 ja pelasi vieraissa aivan kuten TP-Seinäjokikin, eli maalittoman tasurin. Sen sijaan Suomen Cupissa Sepsi-78 otti kotonaan viidennellä kierroksella helpon 4-0 -voiton ansaiten näin kotiottelun HJK:ta vastaan.

SJK on pelannut tällä kaudella siis kolme kertaa. Kaksi ensimmäistä ottelua pelattiin Kokkolan Kipparihallissa ja niistä oli tuloksena tappio KPV:lle lukemin 5-0, sekä voitto GBK:sta numeroin 3-0. Kotikentällä pelattiin tuo tasapeli VPS-junioreiden kanssa numeroin 1-1.

TUS on pelannut tähän mennessä kertaalleen. Joukkue vieraili Pietarsaaren Tellushallissa ja kaatoi siellä IFK Jakobstadin 3-1 Jarkko Ojalan, Mikko Venetpalon ja Sanjay Gonsalvesin maaleilla.

Joukkueessa pelaa kolme ukrainalaista, jotka ovat asettuneet paikkakunnalle melko tukevasti. Sasha Stolyarov on pelannut seurassa jo kuuden vuoden ajan ja rakentanut talonkin Teerijärvelle. Vaimonsa Olgan kanssa siellä asuva Stolyarov voidaan lukea lähes oman kylän pojaksi aivan kuten aikaisemmin mm. FC YPA:ssa pelannut Valntyn Dubinakin, jonka perhe on myös muuttamassa Teerijärvelle. Andriy Fadeichev asuu myös vaimonsa ja kolmen lapsensa kanssa paikkakunnalla ja molemmat vanhemmat ovat juurtumassa Keski-Pohjanmaalle muksujen tavoin, sillä he ovat kumpikin ansiotyössä, eikä leipä tule suinkaan vain jalkapallosta. Fadeichev pelaa TUS:ssa jo viidettä kauttaan.

Vaikka Sanjay Gonsalves ja Alex Garson kuulostavat myös ulkomaanavuilta, ovat molemmat suomalaisia. Sanjay on kotoisin Pietarsaaresta, mutta työskentelee nykyisin urheiluliikkeen myymäläpäällikkönä Kokkolassa. Garson puolestaan piinasi viime kaudella TP-Seinäjokea FC Kippareiden asussa pelattuaan jo edellisellä kaudella TUS:n väreissä.

TUS on hankkinut tälle kaudelle vahvistuksia Kakkoseen, sillä FC Kippareissa viime kaudella pelanneet Jarkko Ojala, Mikko Venetpalo ja Tero Karhu siirtyivät kaikki kelta-vihreisiin täksi kaudeksi. Parilla viime kaudella Sepsi-78:ssa nähty Tuomo Känsäkoski on myös palannut joukkueeseen.

SJK on tehnyt kolmessa ensimmäisessä matsissaan neljä maalia. Niistä ovat vastanneet ensimmäisessä ottelussa onnistuneet Marko Huttu, Henri Saranpää ja Tommi Haanpää, sekä seurahistorian ensimmäisen kotimaalin tehnyt Anssi Syrjämäki. Eittämättä osumia kaivataan lisää, sillä noin yhden maalin keskiarvolla ottelua kohti pelien voittamisesta tulee jatkossa hankalaa.

Kuten aiemmin tällä viikolla jo uutisoitiin, maalivahti Petri Tuomela ei tule torjumaan SJK:n maalilla ainakaan näillä näkymin. Sen sijaan edelleen joukkueeseen etsitään ainakin kahta pelaajaa, eli yhtä puolustukseen ja yhtä kärkeen.

Loukkaantumistilanne ei ole tällä hetkellä erityisen paha SJK:n kohdalla. Vasempana pakkina kolmessa matsissa pelanneen Mikko Väänäsen pelaaminen on jalkavaivojen takia epävarmaa ja velipoika Pekka on tietenkin edelleen sivussa. Mikko Kärki on myös sivussa ja palannee vasta hiihtoloman jälkeen. Sen sijaan alkukauden sivussa ollut Tiitus Lehtinen on jo ollut mukana pallotreeneissä ja saattaa hyvinkin debytoida SJK:n asussa. Mikko Väänäsen paikan vasemmalla ottaa näillä näkymin viime viikonloppuna sairastellut Jani Asuintupa.

Vielä tämä matsi vedetään lainavaatteissa, mutta ensi viikolla pitäisi myös uudenkarheiden mustien asujen olla valmiina.

Ottelu alkaa Seinäjoki Areenassa sunnuntaina klo 16.30.op”