123 456 7890

Toinen pelipäivä takana

III KOMIA-turnauksen toinen pelipäivä tarjosi kansainvälisen kattauksen kolmen ottelun muodossa. Tulessa olivat kaikki muut joukkueet paitsi eilen HJK:n kanssa maalittomasti avannut isäntäseura SJK.

FC Flora – JJK 0-3 (0-3)
24 min 0-1 Tamas Gruborovics
29 min 0-2 Tamas Gruborovics
43 min 0-3 oma maali

Päivän ensimmäisessä ottelussa Viron kahden viime kauden mestarijoukkue, FC Flora, sai numeroiden valossa kylmää kyytiä SM-pronssijoukkue JJK:lta.

Kaikki ottelun maalit nähtiin jo ensimmäisellä puoliajalla. Ensin Tamas Gruborovics puski Jani Virtasen kulmurista avausmaalin ja viitisen minuuttia myöhemmin Virtanen oli jälleen pohujstamassa Gruborovicsin toista osumaa, jossa myös maalinedustalle ajanut Mikko Innanen oli oivallisena apuna.

Vielä ennen tauko FC Floran puolustus sohi kaikissa kolmessa osumassa arkkitehtina olleen Virtasen keskityksen omiin.

Toisella puoliajalla virolaiset saivat pelistä kiinni ja pystyivät luomaan muutamia maukkaita maalintekopaikkojakin. JJK:n maalilla pelannut nuori Ville Viljala oli kuitenkin mies paikallaan tehden tämän tästä tyhjäksi yritykset.

Jos viime kevään turnauksessa FC Flora vaikuttikin todella vahvalta, nyt joukkue oli kuin varjo siitä. Tosin neljä tärkeää pelaajaa on ehditty vuoden kuluessa kaupata muualle ja joukkue oli selkeästi nuorentunut.

Valopilkuksi voitaneen laskea georgialainen Zakaria Beglarishvili, joka pariin kertaan laukoi sangen napakasti.

Djurgå;rdens IF – Suomi XI 1-0 (0-0)
80 min 1-0 Kasper Hämäläinen

Mixu Paatelaisen huuhkajan munat eivät kestäneet kuoressaan aivan loppuun saakka, vaan aikuisten huuhkajien tärkeisiin hahmoihin kuuluva Kasper Hämäläinen iski ottelun lopussa voittomaalin seuralleen.

Tappiosta huolimatta Suomi XI pelasi varsin tiivistä ja hyvää puolustuspeliä läpi kamppailun maalivahti Henri Sillanpään johdolla.

Eipä nuoressa suomalaisryhmässä varsinaisesti epäonnistujia ollut, mutta maalintekotilanteiden luominen ja viimeistely olivat yhtä kohmeessa kuin parkkipaikan autot.

Örebro SK – HJK 1-2 (1-0)
34 min 1-0 Peter Samuelsson
90 min 1-1 Joel Perovuo
90+2 min 1-2 Mathias Lindström

Eipä sitä usein satu, että suomalaisjoukkue kääntää ottelun aivan sen loppusekunneilla voitokseen ruotsalaisjoukkuetta vastaan, puhuttiin lajista kuin lajista.

Ensimmäisen puoliajan jälkeen Peter Samuelssonin osuman turvin ottelua johtanut Örebro SK hukkasi voiton ja onnistuipa kadottamaan vielä tasapelinkin varsinaisen peliajan jo loputtua.

Ensin Joel Perovuo tulitti kohtuullisen kaukaa tasoihin pelikellon oltua jo 90. minuutilla ja kuinka ollakaan, elettiin jo lisäajan toista minuuttia kun toppari Mathias Lindström pääsi sivuvaparista puskemaan voittoon oikeuttaneen maalin.

Yhtenevää turnauksen kaikille neljälle ottelulle on ollut oikeastaan se, että peleissä on otettu miehistä mittaa ihan kunnolla. Mitään hölmöilyä tai porsastelua ei suinkaan ole nähty, mutta tilanteisiin on menty jokaisessa ottelussa ihan miehekkäästi.

Perjantain otteluissa Suomi XI kohtaa FC Floran ja isäntäjoukkue SJK testaa Örebro SK:n materiaalin leveyden.