123 456 7890

Toinen kerta kentällä

Seinäjoen Jalkapallokerho matkustaa lauantaina pietarsaarelaisen Jakobstads Bollklubbin vieraaksi treenimatsiin paikalliseen Tellushalliin.

Joukkueet ovat kohdanneet menneiden parin vuoden aikana neljä kertaa sarjassa ja kertaalleen harjoituspelissä, eli aika hyvin tiedetään, mitä tuleman pitää. Toki JBK:ssa on tapahtunut muutoksia, kuten myös Kerhossakin.

Aiemmin JBK:ta valmensi nykyisin FF Jaron luotsina vaikuttava Alexei Eremenko, mutta nyt peräsimessä vaikuttaa viime kaudella VIFK:ssa toiminut Tommi Kautonen. Seurojen välinen yhteistyö on pikemminkin kuitenkin vain tiivistynyt entisestään.

Ottelu on kummallekin joukkueelle kauden toinen harjoituspeli. Kerho otti viikko sitten lauantaina Mustasaaren Botniahallissa pataansa Veikkausliigan Vaasan Palloseuralta 5-0 JBK:n hävittyä ensimmäisen ottelunsa FF Jarolle 3-0. Näiden numeroiden valossa on kuitenkin aika turha tehdä kovin pitkälle meneviä johtopäätelmiä.

Aiemmat neljä sarjapeliä JBK:ta vastaan kääntävät vaakaa jeppisläisten eduksi. Kaudella 2008 Pietarsaaressa pelattiin tasan 1-1 (0-1) Petri Hutun tasoitettua ottelun pilkulta 76. minuutilla. Isännät menivät johtoon 20. minuutilla J-P Salmisen epäonnisella omalla maalilla. Syyskierroksella JBK kyykytti vaatimattomasti pelanneita isäntiä Keskuskentällä 2-0 (1-0) kanukki Frank Jonken maalattua molemmilla puoliajoilla.

Viime kaudella Kerho kellisti JBK:n Prunttimäessä JBK:n 3-1 (1-1) saatuaan avausmaalin jo kolmen minuutin pelin jälkeen Juha Etelä-Ahon viimeistelemänä. JBK sai kuitenkin pelistä kiinni ja Matias Kronholm tasoitti pelin juuri ennen tauko. Vieraiden kohtaloksi koitui kuitenkin Alexander Nechaevin hölmö punainen kortti. Sen jälkeen kentän sankari oli vieraiden maalivahti Jesse Öst, joka teki suorastaan ihmeitä pitäen numerot siedettävinä. Silti Tommi Haanpää ja Marko Huttu onnistuivat maalinteossa. Syyskuussa isännät voittivat melkoisia tunteita herättäneen ottelun. Ottelun avustavat vetivät niin räikeästi kotiinpäin, että Kakkosessa ei moista kuvittelisi näkevänsä. JBK otti pinnat 2-1 (1-0) Necahevin kahdella maalilla, joista toinen on syntyi vähintään kyseenalaisesta pilkusta ja toinen noin viiden metrin räikeästä paitsiosta. Vieraiden lohdutusmaalin teki Juha Etelä-Aho noin minuutti ennen loppua.

Joukkueiden ainoassa treenipelissä toisistaan otettiin mittaa Tellushallissa kauden 2008 aattona. Kerho iski ensimmäisen maalinsa jo 15 sekunnin jälkeen Toni Kujalan toimesta ottaen lopulta 3-0 (1-0) -voiton ottelusta, jota joukkue hallitsi täysin suvereenisti. Kaksi muuta maalia kirjattiin Tommi Haanpäälle ja Marko Hutulle.

Viime lauantaina esiintyneeseen kokoonpanoon saataneen ainakin hiukan muutoksia. Mikael Muurimäki on pelikuntoinen ja lienee ryhmässä mukana. Sen sijaan Miika Tuovila on vasta roudannut muuttokuormaansa Lakeuden pääkaupunkiin, joten mies tuskin on mukana muutoin kuin hengessä. Sen sijaan maalissa nähdään nyt Botnihallissa penkkiä kuluttanut Petri Välimäki.

Valmentaja Tomi Kärkkäinen lupasi myös muutoksia pelisysteemiin. VPS:aa vastaan kokeiltu 4-2-3-1 siirtyy toistaiseksi telakalle. Tällä viikolla on jauhettu jotain muuta ja sitä on luvassa sitten huomenna.

Ottelu alkaa Pietarsaaressa klo 14.15, joten tervemenoa paikalle katsomaan, nähdäänkö isäntien riveissä kenties myös hieman seinäjokelaisväriä Tommi Haanpään muodossa.