123 456 7890

Todellinen oppitunti

SJK – Leyton Orient 0-5 (0-3)
05 min 0-1 George Porter
09 min 0-2 George Porter
14 min 0-3 Stephen Dawson
50 min 0-4 George Porter (rp)
75 min 0-5 Jimmy Smith

Seinäjoen Jalkapallokerho sai todellisen oppitunnin maalinteosta Englannin kolmannella sarjatasolla pelaavalta lontoolaiselta leyton Orientilta, joka osoitti, ettei näennäinen hallinta juuri lohduta, jos palloa pistetään jokaisesta tekopaikasta sisään ensimmäisen vartin aikana.

Kerho piti palloa alussa ihan kuin sarjapeleissä, mutta vierailija iski jokaikisestä paikastaan pallon Luis Fernandon taakse aloittaen maalinteon jo ottelun viidennellä minuutilla.

Vieraiden järkälemäinen perusbrittitarget, Alex Revell, tarjoili paikan vasta 18-vuotiaalle George Porterille, joka pisti pallon takuuvarmasti maaliin pilkun kohdalta.

Toisen kerran britit hyökkäsivät ottelun yhdeksännellä minuutilla testimies Kieron Djilalin pistettyä pallon samaan kohtaa, mihin sen edellisellä kerralla toimitti Revell. asialla oli taas Porter ja ennen kuin kymppi oli täynnä, oli Kerho jo kaksi maalia tappiolla.

Peli ei ollut ehtinyt vanhentua varttiakaan kun pallo pelattiin pariinkymppiin Revellin rintaan, mistä hän pelasi sen näppärästi Stpehen Dawsonille. Dawson tuli tilanteeseen vauhdilla ja viimeisteli jälleen tulittamalla pallon verkkoon voimalla.

Iskettyään kolme osumaa moisella teholla ja tahdilla Leyton Orient tuntui hieman vetävän henkeä, sillä vain Mike Cestorin veto 43. minuutilla muistutti enää maalintekotilannetta. Sen Luis Fernando kuitenkin selvitti hienosti.

Ensimmäisellä puoliajalla otteet olivat varsin riuskoja ja etenkin kotijoukkueen pelaajisto tuntui tappioasemasta huolimatta menevän tilanteisiin ihan tosissaan.

Toiselle puoliajalla kotijoukkue teki viisi vaihtoa heittäen kentälle tuoreita jalkoja ja säästellen avauksen pelaajia Kerholle tärkeämpiin otteluihin.

Peli repesi lopullisesti vain viiden minuutinjälkeen kun Tuomas Karjanlahti näytti pelaavan palloa ennen kuin Leon McSweeney kaatui näyttävästi. Joka tapauksessa pallo toimitettiin pilkulle ja siitä George Porter viimeisteli hattutemppunsa valmiiksi.

Vaikka Leyton Orient ei toisella puoliajalla viimeistellytkään kuin kahdesti, oli joukkueella huomattavasti enemmän tekopaikkoja kuin ensimmäisellä puoliajalla. Nyt vain paras terä viimeistelystä oli ehtinyt jo tylsyä.

Kotijoukkueen maalipaikat ottelussa olivat harvoja. Sen sijaan muutamaan otteeseen saatiin luotua kohtuullisen mukavaa painetta vastustajan päähän ja kyhättyä puolittaisia paikkoja, jotka kuitenkin hukattiin toinen toisensa perään.

Tasoero joukkueiden välillä oli selvä. Ammattilaiset veivät ja Kakkosen kärkijoukkue suoritti vikinää yrittäessään pysyä kyydissä mukana.

Vaikka tulos oli tyly, antoi se kuitenkin mukavan tuokion sarjapelien väliin. Minuutteja saatiin kansainvälisessä ottelussa monelle nuorelle pelaajalle ja yleisöä oli jälleen Keskuskentän lehtereillä mukavasti, 1388 katsojaa.

Joku voisi sanoa, että miksi tällaisia pelejä ylipäätään pelataan. Siihen voi helposti todeta, että kateelliset kitisevät. Pelejä järjestetään monista eri syistä. Ainakin yleisöä kiinnosti nähdä Englannin FA Cupin varsinaisen Tuhkimo-tarinan pääesiintyjä viime kaudelta.

Pelaajille kansainväliset ottelut antavat kokemusta ja kertovat sen, missä mennään ja valmentajalle tietoa siitä, mitä on parannettava, koska Kakkosessa ei vastaavia testejä tähän mennessä ole vastaan tullut.

Vierasjoukkue vilisi fysiikaltaan ja taidoiltaan parempia miehiä kuin kotijoukkuueella oli heittää kehiin. Kai se on ihan ymmärrettävää, sillä Leyton Orient on kuitenkin melko korkealla englantilaisessa jalkapallohierarkiassa, vaikka pelaakin kolmannella sarjatasolla.

Kourallinen vierasjoukkueen kannattajia oli saapunut seuraamaan joukkuettaan ja se kertoo aika paljon pikkuseuran kannattajien lojaalisuudesta.

Testissä oleva Owen Price ei erityisemmin ainakaan tässä ottelussa vakuuttanut. Miehellä näytti kyllä olevan ihan hyvä kosketus palloon ja pelinäkemystä, mutta kunto ei vakuuttanut. Nähdyn perusteella omasta seurasta löytyy vastaavan tason pelimiehiä, joten mitä todennäköisimmin etsinnät jatkuvat muilla markkinoilla.

Kerho jatkaa tosi pelejään lauantaina, jolloin vastaan saapuu Haukiputaan Pallo.

SJK: Luis Fernando (46. Tuomas Karjanlahti), Timo Rauhala, Matti Lähitie, Kalle Taimi (70. Sami Viljanen), Ville Ylinen (46. Mikael Muurimäki), Aki Sipilä (46. Lee Brennan), Christian Sund, Chris Cleaver (59. Miika Korpela), Petter Meyer (46. Teemu Penninkangas), Owen Price (46. Arttu Seppälä), Mikko Ylihärsilä (74. Jaakko Lampi)