123 456 7890

SJK:ssa jo joulukuusta 2016 lähtien ollut Ville Tikkanen, on noussut SJK:n eturiviin pelaajana. Kaudella 2021 SJK:n kannattajaryhmä Kloppien Kannun, eli kannattajien vuoden pelaajapalkinnon voittanut, 22-vuotias keskuspuolustaja, oli itse yllättynyt palkitsemisestaan. 

Arvostan sitä kovasti. Mutta täytyy tunnustaa, että en kyllä ihan itse odottanut sitä palkintoa. Tuntui kyllä, että mulla oli paras kausi tähän asti. Mä tykkään itse tosi paljon meidän kannattajistamme, ja oli kyllä tosi hieno juttu, että sain vastaanottaa tämän palkinnon, sanoo Ville Tikkanen. 

Täytyy jatkaa samalla tavalla esiintymistä ja toivotaan, että saisin sitten toisenkin kerran nimen tuon pokaaliin kylkeen jonain vuotena. 

Palkinto luovutettiin viime kauden viimeisen kotipelin yhteydessä, suoraan ottelun jälkeen Kannattajakatsomosta. 

Se oli hieno hetki. Ja se tuli aika yllättäen. Lehtisen Pekka, meidän joukkueenjohtajamme, tuli repimään siinä, kun olimme fanien kanssa juhlimassa, että sulle on siellä vielä tämmöinen palkinto, mee tonne eteen. Itsellä ei ollut mitään käsitystä mistä on kyse. 

Sitten sain sen palkinnon sieltä päädystä, niin se oli kyllä tosi hyvä fiilis. Ja vaikka voitettiinkin se peli, niin vielä tuli entistä parempi fiilis. Se oli ihan huikea juttu, kertoo Tikkanen.

Oulussa kasvanut Tikkanen, siirtyi Seinäjoelle vain 17-vuotiaana OLS:n riveistä. Debyytti edustusjoukkueessa syntyi Suomen Cupissa helmikuussa 2017, mutta Veikkausliigadebyytti vasta kaudella 2018 PS Kemiä vastaan. Ennen sitä hän oli ollut jo vuoden mukana harjoitusryhmässä ja pelannut SJK Akatemian joukkueissa. Nyt pelejä on kokonaisuudessaan SJK-paidassa 70 ja näistä Veikkausliigassa 57. SJK Akatemiassa on lisäksi 16 ottelua. Kaudella 2021 Tikkanen teki debyyttimaalinsa Veikkausliigassa IFK Mariehamnia vastaan pelatussa vierasottelussa. 

Kyllä mä enemmän maaleja haluan tehdä, kuin sen yhden. Sanotaanko, että jos mä kolme teen ensi kauden aikana, niin oon erittäin tyytyväinen. Nyt kun sai sen ekan alta pois, niin toivon kyllä lisää, sanoo Tikkanen. 

Toivotaan, että jostain ruuhkasta tai erikoistilanteesta pääsisi laittamaan. Miksei jopa pilkusta? Toivon ainakin, että kotipelissä saisi vähintään sen yhden tehtyä. Se olisi varmasti hieno fiilis. 

Viime kaudella pelasin puolustuksen keskustassa. Nyt vähän enemmän laidalla. Oma roolini on nyt ehkä vielä jopa vapaampi kuin viime kaudella, niin pääsee nousemaan vähän enemmän, kertoo Tikkanen omasta roolistaan

Tikkanen uskoo SJK:n olevan vahva joukkue tällä kaudella, ja taistelevan jälleen mitaleista sekä lähtee jopa kirkastamaan viime kauden pronssimitalia. 

Meillä on ollut erittäin hyvä pre-season ja uudet kaverit ovat tulleet oikein hyvin sisään. Ollaan pelattu tarpeeksi pelejä ja hyviä tuloksia on tullut. Totta kai pre-seasonilla tulee vielä paljon virheitä ja mennään vähän päädystä päätyn. 

Mutta kyllä mä koen, että meillä on tosi yhtenäinen joukkue tänä vuonna. Me tulemme varmasti kamppailemaan mitaleista. Ihan 100% varmasti. Sen voin kyllä sanoa ihan varmuudella. 

Nyt on joukkue hitsautunut todella hyvin yhteen. Me ollaan oikein hyvässä vaiheessa. Meillä oli joukkueen kesken jo tavoitteena voittaa Liigacup, harmillisesti ei sitten saatu voittoa siitä välierästä. Mutta mun mielestä ollaan joukkueena esiinnytty koko ajan peli peliltä paremmin. Ja uskon, että tämä jatkuu vielä pitkälle kautta. Mä koen, että me voidaan voittaa ihan kuka vaan. Ja vaikka kausi on vasta alussa, niin tullaan ottamaan pisteitä kaikilta joukkueilta.

Tikkanen pääsi sopivasti juuri armeijasta viime torstaina, missä hän oli samaan aikaan toisen SJK-pelaaja Matias Vainionpään kanssa.

Perjantaina oli heti SJK:n kanssa tuplatreenit, että ei tässä paljoa juhlittu. Kävimme me syömässä tupakaverien kanssa. Katsotaan niitä juhlia sitten myöhemmin, nauraa Tikkanen. 

Ville Tikkanen oli SJK:n InstaLIVE-vieraana perjantaina 25.3. Arttu Seppälän juontamassa InstaLIVE:ssä yleisö sai lähettää Tikkaselle kysymyksiä, ja niitä tulikin paljon. Koko lähetys on katsottavissa jälkikäteen SJK:n Instagramista, tästä linkistä. 

Veikkausliigan kausi alkaa ensi lauantaina 2.4. klo 17:00 kotiottelulla SJK – HIFK. Otteluennakko peliin tulee SJK:n kanaviin torstaina ja siitä löydät kaikki tapahtuman järjestelyt ja palvelut, sekä ennakkoastelmat peliin. Lauantaina aukeaa myös OmaSp Stadionin uusi Tapahtuma-areena jo pari tuntia ennen peliä, ja pelin jälkeen ihmisiä viihdyttää Carlsberg Sports Barissa Hovimuusikko Ilkka. Lue lisää torstain otteluennakosta. 

Liput kauden kahteen ensimmäiseen kotiotteluun sekä kausikortit myynnissä Lippu.fi-kanavissa ja SJK Storessa. SJK Store palvelee Torikeskuksella arkisin klo 9-16 ja lauantaisin klo 10-15. Löydät SJK:n otteluohjelmat SJK:n nettisivujen otteluohjelma-kohdasta.