123 456 7890

SJK matkusti maanantaina kohti Kemiä, missä se kohtaa tiistaina Karihaaran tekonurmella PS Kemi Kingsin. Suomen cupin 5.kierroksen ottelu alkaa klo 17.00. SJK on siten perillä hyvissä ajoin ja pääsee tutustumaan pelikenttään harjoituksilla vielä tänä iltana.

Samainen PS Kemi on vastassa myös lauantaina Veikkausliigan avausottelussa ja tuo ottelu pelataan Rovaniemellä. SJK pääsee siten pariin kertaan pitkälle vierasmatkalle tällä viikolla ja kohtaamaan saman joukkueen kahdesti.

Täysin erilliset ottelut on kyseessä ja me keskitytään vain tähän tiistain otteluun. Aletaan miettimään sitten sen jälkeen vasta lauantaita, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Pelaajat ovat päävalmentajan kanssa samoilla linjoilla ja tiistain ottelusta halutaan hakea jatkopaikka.

Kilpailut on toki erilaisia, mutta vastustaja pelaa Veikkausliigassa, eikä valmistautumisessa ole siten mitään eroavaisuuksia normaaliin. Tietenkin pelissä on hieman enemmän panoksia, koska tiistaina kyseessä on vain yksi ottelu joka merkitsee. Jos muistan oikein, niin SJK ei ole aiemmin voittanut Suomen cupia ja se on meillä tavoitteena, sanoo SJK:n kapteeni ja maalivahti Mihkel Aksalu.

Lähdemme aina pelaamaan voitosta ja Suomen cupissahan sitä on heti ulkona jos häviää. Opimme kylmällä tavalla tämän juuri Liigacupissa, missä jäimme hopealle. Otamme siitä tappiosta opiksi ja lähdemme hakemaan jatkopaikkaa Kemistä, kommentoi SJK:n hyökkääjä Roope Riski.

Kaksi peliä viikkoon ei ole vielä edes paha. Kesällä niitä tulee välillä kolmekin. Suomalaisena jalkapalloilijana siihen on kyllä totuttu. Itse en ole koskaan Suomen cupia urallani voittanut ja kuten sanoin jo tänne tullessa, että haluan voittaa jotain, niin tämä kuuluu ehdottomasti siihen. Itselläni toki peli kuin peli sytyttää, eli sillä ei ole väliä onko se Suomen cupia vai jotain muuta kilpailua. Aina lähdetään voittamaan, sanoo SJK:n puolustaja Jarkko Hurme.

Ottelusta ei ole tulossa livekuvaa, mutta SJK:n Twitter seuraa ottelun tapahtumia mahdollisuuksien mukaan. Suomen cupin 6.kierros arvotaan heti keskiviikkona 6.4. klo 12.00 Palloliiton toimistolla.

Viralliset ottelut starttaavat tiistaina

Suomen Cup on SJK:lle toistaiseksi valloittamaton kilpailu ja ainoa menestys siinä on tullut vuoden 2011 Pikkufinaalissa, jonka SJK voitti pelatessaan Kakkosessa. Suomen cupissa SJK on parhaimmillaan selvinnyt puolivälieriin asti kaudella 2014. Suomen kaikki muut kilpailut joihin SJK on osallistunut, on voitettu kertaalleen.

Tiistain ottelu on SJK:lle kauden ensimmäinen virallinen kilpailu, mutta PS Kemi on jo aloittanut Suomen Cupin 4.kierrokselta ja siinä Kokkolan GBK kaatui 3-1 luvuin. Joukkueet pelasivat tänä talvena toki jo Liigacupia, mutta sitä ei kuitenkaan enää lasketa Suomen virallisiin sarjoihin. Liigacupissa SJK voitti Wallsport Areenalla pelatun keskinäisen ottelun 1-0-luvuin. Maalintekijänä kunnostautui Roope Riski. Tuon ottelun raportin voit lukea tästä linkistä.

PS Kemi on Veikkkausliigassa sarjanousija, mutta joukkuetta ei pidä lähteä aliarvioimaan. Kärjestä puuttuu tästä ottelusta loukkaantuneena oleva maalintekijä Christian Eissele, mutta tulivoimaa löytyy kapteeni BIlly Ionsin ja SJK:ssakin aikoinaan testissä käyneen Sasa Jovovicin muodossa. Puolustuksesta löytyy SJK:lle varsin tutut Zeljko Savic ja Kalle Taimi, jotka molemmat ovat entisiä SJK-pelaajia. Taimi jopa SJK:n kasvatteja. Keskikentällä Jari Å;hmanin luotsaamassa joukkueessa, tekee peliä entinen Chelsean akatemian pelaaja Kaby Djalo. Myös Ruotsista joukkueeseen ostettu englantilainen Ryan Gilligan on nimi, joka kannattaa laittaa mieleen.

SJK lähtee otteluun hieman siipirikkoisena, mutta silti parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Varmuudella sivussa on ainakin pitkäaikaisloukkaantuneet Richie Dorman ja Emil Lidman, joilta menee näillä näkymin sivusuun kauden ensimmäiset kuukaudet. Toistaiseksi on loukkaantuneena myös Mehmet Hetemaj ja hyökkääjä Toni Lehtinen. Matej Hradeckyn pelikunto tässä ottelussa on vielä arvoitus. Muut pelaajat ovat kunnossa. Pelissä tehnee ensi esiintymisensä SJK-paidassa uusi vahvistus Matti Klinga, joka siirtyi Seinäjoelle viime viikolla. Klinga ei ole pelannut Suomen Cupissa vielä tällä kaudella HJK-paidassa ja on siten valmis edustamaan SJK:ta heti ensimmäisessä virallisessa kilpailussa.

SJK TV tapasi SJK:n pelaajia ja uuden vahvistuksen Matti Klingan tuplaotteluviikon alla. Muista SJK pelaajista ääneen pääsee Roope Riski, Mihkel Aksalu ja Jarkko Hurme. Miesten ajatuksia tulevista otteluista pääset katsomaan tästä: