123 456 7890

Juhannus on ohi ja SJK pelaa Veikkausliigaa jälleen tiistaina kotistadionillaan, kun se isännöi klo 18:30 alkavassa ottelussa Tampereen Ilvestä. Ennakkoliput otteluun SJK:n verkkokaupasta sekä arkisin klo 9-16 SJK Shopista OmaSp Stadionilta.

SJK:n kaksi edellistä ottelua pelattiin vieraissa ja molemmista tuli todella harmittavat tappiot. Edellinen kotiottelu kuitenkin päättyi murskavoittoon, kun SJK kaatoi 12.6. pelatussa ottelussa TPS:n peräti 4-0.

– Me olemme käyneet tarkkaan läpi kaksi edellistä otteluamme sekä analysoineet missä teimme virheitä. Jälkimmäinen oli tietenkin vähän hankalampi, koska pelasimme siinä Honkaa vastaan ottelun 20. minuutilta alkaen yhden miehen vajaalla. Yritimme tietenkin siinäkin tehdä parhaamme ja olenkin varsin tyytyväinen pelaajiini, jotka antoivat ottelussa kaikkensa. Nyt nuo pelit ovat kuitenkin takanapäin ja keskitymme tulevaan Ilves-otteluun. Meillä oli pari päivää vapaata ja nyt on ollut todella hienoa nähdä peräti 20 kenttäpelaajaa ja maalivahdit mukana harjoituksissa. Olemme saaneet useita pelaajia takaisin loukkaantumisista. Osa on saanut jo minuuttejakin alle ja on pääsemässä entistä paremmin iskuun. Nyt minulla on jopa positiivinen ongelma valita heistä paras mahdollinen joukkue, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

– Pelaajat vaikuttivat erittäin pirteiltä ja levänneiltä harjoituksissa. Olen aivan varma, että palaamme takaisin siihen, mitä saimme aikaan edellisessä kotiottelussa. Pelaajat eivät olleet tyytyväisiä itseensä kahden edellisen ottelun jälkeen ja he haluavat näyttää kaikille ,että olemme parempi joukkue kuin mitä edelliset tulokset ovat antaneet ymmärtää. Uskon siis pelaajien motivaatiotasoon ja haluamme hyvän tuloksen tiistaina
, Eremenko toteaa lopuksi.

Ilves ja SJK ovat kohdanneet tällä kaudella jo kertaalleen ja Tampereella pisteet tasattiin 1-1-lukemin. Europeleihin parhaillaan valmistautuva Ilves on sarjataulukossa seitsemäntenä, eli kaksi pykälää SJK:n edellä.

FC Honka -ottelussa SJK joutui pelaamaan alivoimalla suuren osan ottelusta ja SJK:n puolustuslinja muodostui varsin nuoresta ryhmästä. Ville Tikkanen ja Joona Lautamaja toimivat toppareina, Joonas Sundman ja ylempää laitahyökkääjän paikalta alas tiputettu Jesse Sarajärvi pelasivat laitapakkeina. Sarajärvi, Sundman ja Lautamaja ovat kaikki Seinäjoella syntyneitä seuran omia kasvatteja. Tikkanenkin siirtyi OLS:sta Seinäjoelle vain 17-vuotiaana joulukuussa 2016. Koko nelikko pärjäsi mainiosti, vaikka Honka sai pyörittää peliä miesylivoimalla.

– Kyllä siinä oli tuttuja miehiä rinnalla, Jesse (Sarajärvi) ja Sunde (Sundman). Ja Tikikin (Tikkanen) on tullut tutuksi nyt tällä kaudella. Olihan se aika hauska katsoa ketä siinä vierellä lopulta pelasi. Mutta niin se menee. Ulosajo pakotti tekemään tällaisen muutoksen ja ihan hyvin meillä meni se peli siinä. Jouduimme toki puolustamaan aika paljon, mutta se toimi mielestäni ihan hyvin, arvioi SJK:n puolustaja Joona Lautamaja.

Lautamaja aloitti ottelun laitapakkina, mutta hänet siirrettiin keskelle ulosajon jälkeen.

– Itselleni tämä topparin paikka on se mieluisin ja sitä on tullut eniten uralla pelattua. Toki liigassa olen pelannut enemmän laitapakkina. Mielelläni sillä paikalla pelaisin. Toki aika paljon olen päässyt nyt mukaan hyökkäykseen. Laitapakin paikalta pääsee tekemään nousuja ja olemme saaneet sieltä laidalta mielestäni ihan hyvin pyöritettyä tilanteitakin. Joten sanoisin että ihan ok on mennyt omat esitykset. Tulokset ovat olleet meiltä nyt vähän vaihtelevia, joten pitäisi saada se hyvä draivi taas päälle ja Ilvestä vastaan lähdetään uudella innolla, jatkaa Lautamaja.

22-vuotias Lautamaja lähti koulun vuoksi Kuopioon kaudella 2016, pelattuaan ennen sitä SJK:n Akatemian kapteenina Kakkosta kaudella 2015. Kuopiossa hän pelasi aluksi KuPS:n farmiseurassa koulunsa ohella, mutta loukkaantumisten myötä hän nousi KuPS:n edustukseen ja pelasi 2016 Veikkausliigassa lopulta 23 ottelua. Viime kausi meni KuPS:n farmiseura KuFu-98:n paidassa. Tänä talvena hän muutti takaisin Seinäjoelle ja liittyi SJK:n akatemian Kakkosessa pelaavan SJK U23:n riveihin. Nyt pelejä on tullut SJK:n edustuksessa kuusi ja niissä on syntynyt yksi maaliinjohtanut syöttö.

– Kun tulin takaisin, ei ajatukseni ollut, että pelaan samantien edustuksessa. Lähdin kyllä sillä asenteella, että haluan pelata futista ja jos akatemiassa pelit kulkee, niin on aina mahdollisuus päästä ylöspäin. Tottakai se siis oli mielessä, että jos pelaa hyvin niin voi päästä pelaamaan edustuksessa. Ei ollut mitenkään niin, että minun on pakko päästä pelaamaan nyt Veikkausliigaa. Kesän suunnitelmat olivat niin, että sain täältä kesätöitä ja tuli samalla paluu pelihommiin tänne. Oli mahtava tulla takaisin ja vetää SJK:n paita niskaan. Eli todella hyvillä fiiliksillä tässä nyt ollaan, kertoo Lautamaja lopuksi.

Tiistaina OmaSp Stadionin portit ja palvelut aukeavat klo 16:30 ja voit lukea lisää ottelun järjestelyistä ja palveluista tämän otteluennakon loppuosasta. Paikalle tulevat Ilves-kannattajat sijoitetaan Itäkatsomon vieraskannattajasektioon, jossa heille on omat palvelut sisäänkäynteineen. Ottelu näkyy lisäksi suorana maksullisista ISTV:n ja Ruutu+:n palveluista.

SJK – Ilves tiistaina 26.6. klo 18:30 OmaSp Stadionilla. Tervetuloa!

Eurojoukkue Ilves vieraaksi

Jarkko Wissin valmentama Ilves on tällä hetkellä Veikkausliigan keskikastissa seitsemäntenä, ja se valmistautuu kesällä pelaamaan euro-otteluita. Ilveksen ryhmä on hyvä, mutta rinki on melko kapea ja tulevat europelit voivat viedä huomiota Veikkausliigasta. Wiss on kuitenkin vakuutellut, että hänen ryhmänsä keskittyy pääosin Veikkausliigaan. Tämä kausi ei ole sujunut aivan yhtä komeasti kuin kausi 2017, jolloin Ilves juhli kauden päätteeksi pronssimitalia kolmannen sijan myötä.

Ilves kohtaa Euroopassa bulgarialaisen Slavia Sofian. Ensimmäinen osa pelataan jo reilun parin viikon päästä ja Ilves joutuu pelaamaan kotiottelunsa evakossa. Tampereen Ratina on varattuna yleisurheilun alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin, eikä Ilveksen normaali kotiareena Tammela kelpaa euro-otteluiden näyttämöksi. Ilves pelaakin kotiottelunsa tämän Veikkausliiga-kauden alun tapaan Helsingissä Telia 5G Areenalla.

Ilveksen Lauri Ala-Myllymäki on ollut joukkueen kantavia voimia jo parin kauden ajan, vaikka ikää on vasta 21 vuotta. Nuoresta iästään huolimatta hän on saanut jo kasaan yli 100 pelattua ottelua Ilveksen paidassa. Hyökkäyksessä Marius Noubissi teki SJK:n verkkoon maalin edellisessä kohtaamisessa ja hän on joukkueen sisäisen maalipörssin ykkösenä viidellä maalillaan. Keskikentän Issa Thiawia on verrattu SJK-paitaan siirtyneeseen Reuben Ayarnaan ja molemmat pelaavatkin samaa pelipaikkaa keskikentän puolustavassa roolissa.

Ilveksen maalivahti Mika Hilander on monien mielestä yksi Veikkausliigan ärsyttävimpiä pelaajia, mutta samalla omiensa rakastama. Hilander toimii myös Ilveksen kapteenina. Hän osaa kulutella minuutteja, kun siitä on joukkueelle apua ja puolustaa omiaan tulisieluisesti, välillä jopa turhankin tulisesti. Näiden ominaisuuksien myötä Hilander päätyy monesti vastustajan kannattajien kiukun kohteeksi, erityisesti siksi, että hän on myös erinomainen maalivahti.

Ilves on pelannut neljä viimeistä otteluaan ilman voittoa ja kaksi viimeisintä on päättynyt maalittomaan tasapeliin. Ilvestä vastaan on taatusti vaikea tehdä maalia, sillä joukkue osaa puolustaa syvällä ja se luottaa suoraviivaisiin vastahyökkäyksiin. Ilveksen edellinen voitto on SJK:n tapaan tullut sarjanousija TPS:sta.

Loukkaantumisen vuoksi Ilveksen riveistä puuttuu puolustaja Baba Mensah ja laitapelaaja Ilari Mettälä. Pelikiellon vuoksi kaksi edellistä ottelua missannut puolustaja Diogo Tomas palaa takaisin kokoonpanoon.

SJK:n pelaajatilanne huomattavasti parempi

Mehmet Hetemaj palaa pelikiellosta tähän otteluun. Loukkaantumisen vuoksi viime ottelun missannut Joel Mero tekee niin ikään paluun ja täyteen pelikuntoon ovat nyt toipuneet Billy Ions, Jordan Mustoe, Matti Klinga ja Richie Dorman. Myös Jarkko Hurme on aloittanut harjoittelun, mutta ei ole todennäköisesti vielä mukana kokoonpanossa.

Anders Bååth on kahden ottelun pelikiellossa viime pelin suoran punaisen kortin jälkeen. Loukkaantuneena ovat Dani Hatakka, Marc Vales ja Obed Malolo.

SJK on joutunut pelaamaan Alexei Eremenkon aikana kapealla ringillä, kun pahimmillaan loukkaantuneena oli jopa 10 pelaajaa. Samaan aikaan pelejä on ollut kovalla tahdilla, mikä on entisestään kuormittanut pelaavaa ryhmää. Nyt kuitenkin miehiä on saatu takaisin ja Eremenko saa ensimmäistä kertaa kunnolla vaihtoehtoja kokoonpanoa mietittäessä. Myös juhannuksena vietetty parin päivän vapaa on tehnyt pelaajien päälle hyvää ja ajatuksia hetkeksi pois jalkapallosta. Tämä näkyi jo sunnuntaina harjoituksissa ja pelaajat ovat hyvässä iskussa tiistaita ajatellen.

Erityisesti kuntoon pääsemässä olevat Ions, Mustoe ja Klinga tuovat kaivattua nopeutta ja vaaraa SJK:n hyökkäyspäähän. Dorman ja Mero taas kokemusta ja vahvuutta puolustuspään valintoihin.

Tiistain lipunmyynti ja järjestelyt

Ennakkoliput otteluun ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja SJK Shopissa, joka löytyy OmaSp Stadionilta ja se on auki jokaisena arkipäivänä klo 9-16.

Tiistaina OmaSp Stadionin portit ja palvelut aukeavat klo 16:30 ja Carlsberg Sports Barissa tunnelmaa nostaa DJ ennen ja jälkeen ottelun. Carlsberg Sports Barissa on myös happy hour ennen ja jälkeen pelin sekä Konsolifutis-haaste, jota pitää SJK eSportsin väki. Haasteessa on palkintoina SJK:n fanituotteita ja muuta mukavaa. Osallistua voi ilmoittautumalla paikan päällä. Lisäksi siellä voi katsoa MM-kisojen klo 17:00 alkavaa Tanska – Ranska -ottelua sekä klo 21:00 alkavaa Nigeria – Argentiina -ottelua.

Kuntokeskus Fressin ylläpitämä, valvottu ja ilmainen Lapsiparkki löytyy Pääkatsomon alta ja siellä on pomppulinnoja ja kaikenlaista puuhaa perheen pienimmille. Lapsiparkki aukeaa aina tuntia ennen ottelun alkua ja tiistaina se on klo 17:30.

Otteluun pääsee Stadionbusseilla, jotka kiertävät Seinäjoen keskustasta ja asuntoalueilta OmaSp Stadionille ennen ottelua ja takaisin ottelun jälkeen. Stadionbussin toteuttaa Komia-liikenne ja löydät tarkat aikataulut sekä reitit Stadionbussin omalta sivulta, tästä linkistä.

Katsomoanniskelualueina, eli K18 -alueina, on pääkatsomosta koko Atria Loungen kautta kuljettava VIP-alue. Lisäksi katsomolohko 107, riviltä 6 riville 11, paikat L1 – L6, on anniskelualuetta. Kannattajapäädyssä, jossa on SJK:n kannattajat, anniskelualuetta on koko Kloppien seisomakatsomoalueen alaosa. Yläosasta kolme ylintä riviä on avoinna myös alaikäisille kannattajille. Kaikki tutut anniskelualueet muiden katsomoiden takana ja ravintolatiloissa, on auki kuten ennenkin ja ne aukeavat tuntia ennen ottelua sekä sulkeutuvat pelin päättyessä.

Carlsberg Sports Barista voi varata itselleen pöydän tarjoiluineen ja isäntineen, joka pitää huolta ryhmästänne. Palvelut räätälöidään tarpeesi mukaan. Näissä voi ottaa yhteyttä SJK:n myyntiin puhelimitse: 040 – 721 5585 tai sähköpostitse: myynti@sjk.fi

OmaSp Stadionin vip-ravintoloissa, pelaajien ruokailuissa ja muissa pisteissä, jää monesti erittäin maukasta ruokaa, joka on vaarassa joutua pois heitettäväksi tapahtuman jälkeen. Ilmaisella ResQ Club -sovelluksella, voit varata itsellesi valmiit annokset erittäin edullisesti ja hakea seuraavana päivänä valmiit ruuat kotiin. Jatkossa kaikissa OmaSp Stadionin ottelu- ja muissa tapahtumissa hyödynnetään ResQ Club -sovellusta. Lataa ilmainen sovellus mobiiliisi Google Play tai AppStore -sovelluskaupoista.

Huomioithan että kaikissa SJK:n kotiotteluissa noudatetaan Palloliiton sääntöjä ja ohjeistuksia yleisön suhteen. Voit tutustua niihin tästä linkistä. Tässä ottelussa on käytössä katsomoanniskelualueet, jotka ovat vielä uutta asiaa myös meille, joten toivomme katsojien huomioivan tämän. Katsomoanniskelualueet ovat K18-alueita, eikä alaikäiset voi tulla niihin edes vanhempiensa seurassa.

Paikalle tulevien vieraskannattajien paikat löytyvät Itäpäädystä skriinin puoleiselta laidalta. Heille on siellä myös omat palvelut sekä sisäänkäynti.

OmaSp Stadionin alueella pysäköinti on haasteellista, varsinkin Wallsportin edustalla, missä on tällä hetkellä osa alueesta varattuna jäähallin rakennustöille. Parkkialueita löytyy kuitenkin Alaseinäjoenkadun varren lisäparkkialueilta sekä Seinäjoki Areenan parkkialueilta. Framin parkkihalli on noin 500 metrin päässä alueelta.

Median edustajilta edellytetään akkreditointia viimeistään päivää ennen tapahtumaa, jotta voimme varata tilaa toimittajille ja kuvaajille. Akkreditointipyynnöt: lari.paski@sjk.fi

Tervetuloa viihtymään OmaSp Stadionille!