123 456 7890

Tiistai-iltana Seinäjoen illassa kuullaan ensimmäistä kertaa koskaan UEFA Champions League hymni, kun SJK ja valkovenäläinen BATE Borisov astelevat OmaSp Stadionin kentälle. Ottelu on toisen karsintakierroksen toinen osa ja se potkaistaan käyntiin klo 20.00.

Ensimmäinen osa pelattiin viime tiistaina Borisov Arenalla Valko-Venäjällä ja BATE voitti sen 2-0 luvuin. Nyt vuorossa on otteluparin toinen puoliaika, eikä mitään ole vielä menetetty. Voittamalla vähintään kahdella maalilla, on jatkopaikka vielä mahdollinen. 2-0 tuloksella edettäisiin 2 x 15 min jatko-otteluun ja tarvittaessa voittajaa haettaisiin aina rangaistuspotkuilta asti. Kaikki muut tulokset ratkaisee ottelun jo 90 min pelin aikana. Jos BATE onnistuu iskemään vierasmaalin, tarvitsee SJK vähintään kolmen maalin voiton. Siksi on tärkeää muistaa oma tiivis peruspelaaminen.

Olettaisin että he lähtevät tähän otteluun hieman kevyemmällä prässillä, kuin kotipelissään. Tekonurmi on kuitenkin heille outo ja uskon että he lähtevät vähän varmistamaan kotiottelun tulosta, arvelee SJK:n keskikenttäpelaaja ja kapteenistoon kuuluva Mehmet Hetemaj.

Me lähdetään varmasti osin samalla tavoin otteluun kuin vieraspeliinkin. Koko pakka kuitenkin askeleen ylempänä. Lähtökohtaisesti meidän täytyy tukea toinen toistamme. Kyseessä on niin kovatasoinen vastustaja, että jos tulee pallon menetys tai ollaan levällään, niin he rankaisevat heti. Vieraspelissä meille tuli varmaan neljä virhettä ja niistä tuli heti kaksi maalia. Kahdesti Aksalu joutui venymään paraatitorjuntaan. Se kertoo kaiken olennaisen. Meidän täytyy siis olla hereillä koko 90 minuuttia ja enemmänkin, Hetemaj jatkaa.

Eihän heidän joukkue mitään taikureita ole, mutta perusjutut he tekevät todella hyvällä tasolla koko ysikymppisen ajan. He liikkuvat ja täyttävät tiloja. Syöttöjen laatu on huikea ja heillä on keskittyminen kokoajan pelissä. Heistä on meidän hyvä nyt ottaa mallia. Se on juuri se tärkein juttu, sillä vaikka Veikkausliigassa sitä voi antaa aina paikan tai pari vastustajalle, niin näissä peleissä se ei käy.

Borisovissa oli myös hyvin koko katsomo joukkueen takana ja meteli oli melkoinen, kun aivan kaikki katsomossa kannusti mukana. Siinäkin meillä on täällä Suomessa hieman opittavaa, sanoo Hetemaj lopuksi, heittäen samalla haasteen ensi tiistain kotiyleisölle.

Vierasottelussa SJK:n paras maalintekopaikka osui Roope Riskille, kun hän 1-0 tilanteessa pääsi läpiajoon. Riski kuitenkin ajautui hieman liian pieneen kulmaan ja puolustaja ehti katkaisemaan hänen sijoituksensa.

Varmasti vähän samantapainen peli tulee kuin sielläkin. Pallohallinta voi olla hienokseltaan niillä, sillä se on sen verran kova ja pallovarma jengi, kommentoi Riski.

He tekevät kaiken laadukkaasti yhdessä, syötöt on hyviä, liike on hyvää ja huomaa että rutiinit on heillä kunnossa.

Mutta meillä on mahdollisuudet edelleen olemassa. Kotona kaikki on mahdollista. Ei tarvitse kuitenkaan voittaa kuin 2-0 ja olemme jatkoajalla. 3-0 kuulostaa toki vaikealta, mutta ei missään tapauksessa mahdottomalta, arvelee Roope Riski lopuksi.

Tiistain otteluun on myyty tällä hetkellä noin 5000 lippua, mutta tilaa on vielä molemmissa päädyissä. Ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja OmaSp Stadionin SJK Shopissa. Muistutuksena vielä, että peliin ei käy SJK:n kausikortit, mutta niillä saa etuosto-oikeuden kaikkiin europeleihin.

Ottelussa ei saa stadionilla myydä alkoholia UEFA:n sääntöjen mukaisesti. Ainoastaan suljetuissa VIP-tiloissa voi olla anniskelua. OmaSp Stadionin tapahtumatorille tulee kuitenkin olutteltta, jossa yleisöä viihdyttää DJ ja se on auki ennen ottelua sekä sen jälkeen, mutta ei pelin aikana. Tapahtumatorilla on myös Atrian esittelyrekka, jossa pääsee maistelemaan Atrian tuotteita. Tapahtumatori anniskelualueineen aukeaa jo klo 17.30. OmaSp Stadionin portit palveluineen aukeavat klo 18.30 ja SJK vs. BATE Borisov potkaistaan käyntiin klo 20.00.

Tiistai-illan ottelun tuomitsee Saksan Bundesliigassa viheltävä Bastian Dankert ja hänellä avustavina niin ikään saksalaiset Mike Pickel ja Rene Rohde.

Kokenut Eurojoukkue BATE Borisov Seinäjoelle

BATE Borisov on voittanut maansa mestaruuden peräti 12 kertaa, näistä kymmenen viimeisintä putkeen. Se on voittanut myös Valko-Venäjän cupin kolme kertaa ja pelannut Euroopassa yksitoista kautta putkeen. Se on maansa menestynein jalkapalloseura ja se johtaa tälläkin hetkellä sarjaa kahdeksan pisteen erolla toisena tulevaan Shakhtyor Soligorskiin ja yhdeksän pisteen erolla kolmantena olevaan Dinamo Minskiin.

UEFA Champions Leaguen lohkovaiheessa se on ollut peräti viisi kertaa ja UEFA Europa Leaguen lohkovaiheessa kahdesti. Se on jopa edennyt kahdesti lohkoista jatkoon, pudotuspelikierroksille asti. Viime kaudella BATE kaatoi Mestareiden Liigan lohkovaiheessa AS Roman kotonaan ja kohtasi samassa lohkossa myös Bayern Leverkusenin ja FC Barcelonan.

Joukkuetta valmentaa Alyaksandr Yermakovich, joka oli tyytyväinen viime kotipelin 2-0 tulokseen.

Me olisimme ehkä voineet tehdä enemmänkin maaleja, mutta täytyy antaa tunnustusta vastustajalle ja varsinkin heidän maalivahdilleen, joka oli loistava. Olisimme myös voineet itse päästää ottelussa maalin, mutta onneksemme meidän puolustaja ehti pelastamaan läpiajotilanteen, kommentoi päävalmentaja Yermakovich viime tiistain ottelun jälkeen.

SJK oli hyvä joukkue, he tekivät hyvin töitä pallon kanssa, pystyivät varioimaan syöttöjään. Heillä on myös paljon pitkiä pelaajia, joiden kanssa olimme hieman vaikeuksissa. Me pelasimme mielestämme hyvin kotonamme, mutta meidän pitää varoa rentoutumasta liikaa, sillä he voivat aiheuttaa meille vielä ongelmia kotonaan, jatkoi Yermakovich.

On selvää että meillä on nyt etulyöntiasema, mutta tämä on jalkapalloa ja mitä vain voi sattua. On tärkeää että valmistaudumme hyvin ja pidämme itsemme kunnossa ennen toista osaa, Yermakovich muistutti lopuksi.

Seinäjoelle joukkue saapuu maanantaina, charterlennolla suoraan Seinäjoen lentokentälle ja se harjoittelee OmaSp Stadionilla illlalla. BATE pitää myös lehdistötilaisuuden ennen harjoituksia ja tuosta tulee SJK:n sivuille videokoostetta. Seinäjoelle saapuu myös joukkueen kannattajia ja tukijoita.

Pelaajista sivussa on hyvin pitkälti samat puolustuksen tukipilarit kuin ensimmäisestä osastakin. Kuitenkin Latvian maajoukkuepuolustaja Kaspars Dubra on kuntotunut tällistään minkä hän sai sarjaottelussa ennen ensimäistä osaa ja mies todennäköisesti on mukana ensi tiistaina.

SJK pääsee hyvässä pelaajatilanteessa otteluun

SJK pääsee peliin terveellä joukkueella, sillä uusia loukkaantumisia ei viime ottelussa tullut ja vanhojakin kolhuja on paranneltu viikon sisällä. Edessä on vaikea haaste, mutta ei missään tapauksessa mahdoton. Viime pelin tulokseen ei kuitenkaan oltu tyytyväisiä.

Borisov Arena ei ole helppo paikka vierailla, mutta mielestäni me pelasimme hyvin. Tietenkään en ole tyytyväinen tulokseen, enkä siihen että emme saaneet aikaan vierasmaalia. Mutta näin muuten paljon hyvää ottelussa. Ottelupari kuitenkin jatkuu ensi tiistaina, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari viime ottelun jälkeen.

Jos SJK onnistuu kaatamaan BATE Borisovin Seinäjoen illassa ja etenee jatkoon, saa se vastaansa kolmannella kierroksella voittajan otteluparista Dundalk (IRL) – FH Hafnarfjördur (ISL). Heidän ensimmäinen osa päättyi Irlannissa 1-1 tulokseen ja voittaja selviää Islannissa niin ikään tiistaina. SJK:lle FH olisi varsin tuttu joukkue, sillä se kohdattiin jo viime kesänä UEFA Europa League otteluparissa ja talvella 2015 harjoitusottelussa Espanjassa. Kolmannelle kierrokselle on kuitenkin vielä suuri vuori kiivettävänä ja kaikki keskittyminen on nyt tiistain BATE Borisov ottelussa.

Seinäjoen OmaSp Stadionilla rokattiin vielä lauantaina ZZ Topin konsertissa myöhään yöllä, mutta SJK pääsi jo harjoittelemaan siellä sunnuntaina iltapäivällä, kun lavat olivat jo purettu pois. Kuuden tuhannen yleisömäärä ja painava lavarakennelma eivät olleet tuottaneet mitään ongelmia uudelle kenttäpinnalle ja tiistaina päästään pelaamaan loistavissa olosuhteissa.

SJK pääsee vielä maanantaina harjoittelemaan OmaSp Stadionille ja pitää samalla lehdistötilaisuuden. SJK TV tulee videoimaan maanantain molemmat lehdistötilaisuudet.

Tiistain ottelun liput, järjestelyt ja Stadionbussit

Tapahtumatori aukeaa jo klo 17.30 ja sieltä löytyy ainoa anniskelualue tapahtumassa, lukuunottamatta VIP-vieraiden tarjoiluja. Tapahtumatorilla on myös Atrian esittelyrekka, josta pääsee maistelemaan Atrian tuotteita. Anniskelualueella on myös DJ nostamassa tunnelmaa. Tapahtumatori on auki vielä ottelun jälkeenkin, mutta ei pelin aikan. Myös OmaSp Stadionin SJK Shop palvelee ennen ottelun alkua ja sen jälkeen. SJK Shopissa on myynnnissä ottelun viralliset muistohuivit. Huiveja myydään myös Tapahtumatorilla ja OmaSp Stadionin sisäänkäyntiporteilla.

Ottelun lipunmyynti SJK:n verkkokaupassa, SJK Shopissa ja Tapahtumatorin Infopisteessä. Jäljellä on lippuja lähinnä stadionin molempiin päätyihin. Kaikenkaikkiaan ennakkoon on myyty noin 5000 lippua.

Klo 18.30 aukeaa OmaSp Stadionin portit yleisölle. Myös kaikki stadionin kioskit ja muut palvelut aukeavat silloin. Stadionilla käy maksuvälineinä käteinen ja maksukortit.

Paikanpäälle kannattaa tulla joko stadionbusseilla tai polkupyörillä. Omille autoille on kuitnekin maksullinen parkkipaikka Wallsport Areenan pihassa (5� / auto). Lisäksi Seinäjoki Areenan parkkipaikat parin sadan metrin päässä ovat käytettävissä. Pyöräparkit löytyvät Wallsportin edestä ja tapahtumatorin laidalta.

Kaikki katsomot ovat katettuja ja paikat ovat numeroituja pääsylippujen mukaan kaikkialla muualla, paitsi Kannattajapäädyssä. Kannattajapäädyn keskiosa on seisomakatsomoa. Vieraskannattajat sijoitetaan Itäpäätyyn, tulostaulun puoleiseen kulmaan. Tupakointi ottelutapahtumassa on sallittua sille varatuilla alueilla. Huomioithan myös kielletyt esineet, kuten sateenvarjot, pullot, purkit, ilotulitteet ja muut vaaralliset esineet. Porteilla tehdään myös turvatarkastukset.

Äänenkäyttö ja kannustaminen ovat ottelutapahtumassa sallittua ja erittäin suotavaa.

Stadionbussit

Peliin järjestetään yhteistyössä Komia Liikenteen kanssa bussikuljetukset Seinäjoen keskustasta ja asuntoalueilta, sekä ottelun jälkeen takaisin samoja reittejä.

Linjoja kulkee kolme. Kultainen linja kulkee väliä Keskusta – OmaSp Stadion, Punainen linja Hyllykalliolta Tanelinrannan kautta OmaSp Stadionille ja Sininen linja Kärjestä Kasperiin ja sieltä OmaSp Stadionille. Stadionbussien lisäksi Seinäjoella liikennöi Komia liikenteen normaalit seutubussit.

Kertalipun hinta Stadionbussiin on 3 euroa.

Stadionbussien aikataulut, sekä tarkemmat reitit pysäkkeineen löytyvät täältä viimeistään maanantaina: STADIONBUSSIEN REITIT & AIKATAULUT

Suorana myös ISTV:ssä

Tiistain kamppailu läheteteään suorana lähetyksenä ja se näkyy ISTV:n kautta, samaan tapaan kuin Veikkausliigankin ottelut.

Lähetys alkaa klo 20.00. ja pääset katsomaan sitä tästä linkistä.