123 456 7890

SJK aloitti lauantaina jälleen yhden Veikkausliigan härkäviikoista, jonka aikana se pelaa kolme ottelua. Näistä kaksi jäljellä olevaa ottelua on vierasotteluita, ja ensimmäinen on tiistaina 29.5. klo 18:30 pelattava HJK – SJK. Viikko päättyy perjantaina Pohjanmaan derbyyn VPS – SJK. Tiistain ottelu on rästipeli, joka siirrettiin keväällä Suomen Cupin finaalin alta myöhemmin pelattavaksi.

Ottelu näkyy Seinäjoella suorana tuttuun tapaan OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Barin Kisakatsomossa. Kisakatsomoon on ilmainen sisäänpääsy ja siellä on aina pelipäivinä juoma + wings -tarjous. Ottelu näkyy myös maksullisten ISTV:n ja Ruutu+:n palveluiden kautta. Peliin ei lähde Seinäjoelta kannattajien kuljetusta, mutta Helsingissä sekä lähialueilla asuu paljon SJK-kannattajia, ja Seinäjoelta sinne matkustaa omilla kyydeillä lisää väkeä. Telia 5G Areenalla SJK-kannattajat sijoittuvat HJK:n nimeämään vieraskatsomoon, joka löytyy Itäkatsomosta, Pohjoispäädyn puoleisesta laidasta, ison skriinin vierestä. Liput ostetaan Itäkatsomoon.

Alexei Eremenko aloitti SJK:n päävalmentajana viime tiistaina, ja lauantaina hän oli vastuussa ensimmäistä kertaa, kun SJK kohtasi IFK Mariehamnin OmaSp Stadionilla. Peli oli mennyt selvästi eteenpäin aiemmasta, vaikka aikaa ei harjoituskentällä ollut kuin neljä päivää. Eremenko käytti tuon ajan tehokkaasti hyväkseen, piti joukkueen kanssa palavereja, ja nosti loukkaantumissumasta kärsivään ryhmään mukaan useita nälkäisiä nuoria akatemiasta. Varsinkin ensimmäinen puoliaika oli parasta SJK:a, mitä tällä kaudella on nähty. Toisellakin puoliajalla paikkoja ottelun voittamiseen oli yllin kyllin, mutta harmillisesti IFK Mariehamnin 1-1-maali jäi ottelun viimeiseksi.

Kun aloitin hommat joukkueen kanssa, tunsin joitain pelaajia entuudestaan ja osa oli minulle täysin tuntemattomia. Kävin läpi joukkueessa paljon pelanneita pelaajia, heidän kuntoaan ja miten he ovat pelanneet. Heti ensimmäiseksi kahdeksan pelaajaa oli sivussa loukkaantumisten vuoksi. Ja kun katsoin puolustuksesta Jordan Mustoen, Marc Valesin ja Ville Tikkasen, jotka ovat pelanneet lähes kaikki ottelut, huomasin että he eivät olekaan minulla nyt käytettävissä. Puolustus meni uusiksi. Otimme mukaan Joona Lautamajan akatemiasta ja toisella laidalla pelasi Sundman, ja he ovat vielä nuoria pelaajia. Laitoimme Anders Bååthin keskuspuolustajaksi, sillä hän on puolustava keskikenttäpelaaja ja mielestäni sen paikan pelaajat ovat osoittaneet pystyvänsä pelaamaan myös puolustuksessa. Kaikki kolme pelasivat mielestäni hyvin, ja osoittivat, että teimme oikeat valinnat, vaikka pelillisesti he eivät olekaan paikoillaan vielä ihan niin kokeneita, kertoi Alexei Eremenko IFK Mariehamn -ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Hambo oli minulle positiivinen yllätys, sillä minulle oli annettu ymmärtää, että hän on ehkä hiukan laiska tekemään töitä kärjessä. Mutta tänään hän oli hyvä. Hyökkääjät ovat aina vähän sellaisia, että he eivät ole mitään ravihevosia, mutta mielestäni hän teki hyvää työtä tänään. Hän tuki puolustusta, ja kun me puolustamme, hänen tehtävänsä on keskittyä vastahyökkäyksiin ja tehdä vastustajalle vaaraa. Hän olikin näissä muutaman kerran tänään. Tietenkin maali jäi häneltä puuttumaan, mikä varmasti ainakin häntä itseään harmittaa, Eremenko arvioi.

Erityisesti olen tyytyväinen pelaajiin siinä, että he pystyivät näin hyvään esitykseen näin lyhyessä ajassa, sillä he ovat olleet hiukan masennuksissa alkukaudesta ja olemmekin pääasiassa treeneissä pyrkineet saamaan positiivisen ympäristön, jossa he voivat rentoutua, mutta silti samalla tehdä töitä. Haluamme joukkueeseen nimenomaan positiivisen, mutta kentällä kovaa työtä tekevän asenteen. Haluan, että me kaikki tuemme toisiamme, emme keskity peleissä virheisiin, vaan menemme eteenpäin ja pyrimme tekemään sitä mitä olemme yhdessä sopineet. Pelissä me toimimme siten, ja me pelasimme hyvin. Loimme tilanteita ja loimme niitä siten, kuten olemme harjoitelleet, monella erilaisella tavalla. Hieman paremmalla viimeistelyllä olisimme voineet voittaa 4-0. Takaiskumaalissa me hieman herpaannuimme, emme olleet yhtä keskittyneitä kuin olimme muun matsin ajan, mutta kokonaisuutena se oli mielestäni hyvä peli. Meidän täytyy kuitenkin jatkossa olla terävinä vähintään 95 minuuttia joka ottelussa, jatkoi Eremenko.

Meillä ei ole paljoa aikaa myöskään ennen seuraavaa ottelua, mutta saimme tästä matsista mukaan paljon asioita, joita voimme käydä läpi. Saimme pisteen ja käänsimme negatiivisen kierteen siten hieman positiivisemmaksi. Sunnuntaina me vedämme palauttavat harjoitukset ja maanantaina matkustamme valmistautumaan tiistain HJK-otteluun. Helsingissä käymme läpi tapaamisissa HJK:ta ja omaa peliämme. Onneksi tässä pelissä ei tullut ainakaan lisää loukkaantumisia, sanoi Eremenko vielä tilaisuuden lopuksi.

Veikkausliigan rästiottelu HJK – SJK tiistaina 29.5. klo 18:30 Helsingin Telia 5G Areenalla.

Kotijoukkue HJK

Myös HJK pelasi lauantaina ja heillä oli kova ”Metroderbyksi” nimetty ottelu Espoon Honkaa vastaan. Siitä pelistä ei tapahtumia puuttunut, sillä peli päättyi HJK:n voittoon 3-2. Honka meni ensin jopa 2-0-johtoon, vaikka joukkue pelasi yhden miehen alivoimalla. Hongalta ajettiin lopulta toinenkin pelaaja ulos punaisella kortilla ja HJK pystyi kääntämään ottelun voitokseen. Myös HJK-leiriin tuli kortteja ja HJK:n puolustaja Faith Friday Obilor onkin nyt pelikiellossa SJK:ta vastaan tiistaina.

HJK johtaa sarjaa, mutta siitä huolimatta joukkueen päävalmentaja Mika Lehkosuo on jälleen joutunut kannattajiensa silmätikuksi. Peli ei ole ollut tarpeeksi tehokasta, se on ollut hieman virkamiesmäistä ja joukkue on kokenut myös yllättäviä tappioita, kuten Suomen Cupin finaalin tappio Turun Interille. Lisäksi seuran pelaajat ovat käyneet erikoisen kuumana monessa ottelussa ja pelikieltoja on tullut. Erikoisin tilanne oli kymppipaikalla pelanneen Filip Valencicin tapaus, sillä mies haukkui sanomalehdessä omaa valmentajaansa ja tuli kentältä pois mielenosoituksellisesti, ilmoittaen lehtitietojen mukaan, ettei pelaisi enää joukkueessa. Tuon jälkeen Valencic onkin ollut yllättäen jokaisessa pelissä avauksessa ja HJK tiedotti asian olevan sisäisesti sovitun.

Oli HJK:ssa sitten kuohuntaa tai ei, niin kyseessä on Suomen kovin pelaajaryhmä. HJK:lla riittää leveyttä, vaikka miehiä olisikin sivussa ja jokaiselle paikalle on ainakin kaksi laadukasta pelaajaa. Loukkaantuneena on tähtipelaajiin kuuluvat Riku Riski ja Akseli Pelvas, mutta se ei näy HJK:n menossa. Egyptiläinen hyökkääjä Amr Gamal ei ole vielä täysin vakuuttanut, mutta saksalais-brasilialainen lainahyökkääjä Joao Klauss on iskenyt jo kuusi maalia HJK:lle. Klauss osui myös joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa tällä kaudella, kun HJK haki 0-1-voiton OmaSp Stadionilta. Tuolloin maali aiheutti parranpärinää, sillä se saattoi olla paitsio, mutta joka tapauksessa maali hyväksyttiin, eikä rehellisesti sanoen SJK päässyt pelissä aiheuttamaan minkäänlaista vaaraa HJK:n päätyyn.

Töölön Telia 5G Areena on ollut vuosien saatossa myös vaikea paikka SJK:lle, sillä HJK:ta SJK ei ole siellä koskaan onnistunut voittamaan. Viimeisin vierailu siellä oli viime kaudella HIFK:n vieraana. Silloin pisteet jaettiin 2-2-tuloksella. Viime kaudella SJK hävisi HJK:lle siellä ainoan pelaamansa ottelun rumasti 6-0. HIFK sentään kaatui ensimmäisessä kohtaamisessa siellä 2-0-numeroin. Tuo onkin ainoa voitto Veikkausliigassa kyseisellä stadionilla SJK:lle. Tiistaina voisi olla paikka parantaa tuota tilastoa.


Muutama pelaaja kysymysmerkillä

Loukkaantumissuma, jossa SJK on tällä kaudella ollut, on vaikeuttanut kovasti kokoonpanojen valintaa. Viime ottelun alla SJK:lla oli kahdeksan pelaajaa loukkaantuneena tai vasta toipumassa pelikuntoon. Ennen tiistain ottelua ei kovin ihmeitä pysty tekemään, sillä päiviä on välissä vain kaksi. Onneksi kuitenkaan lisää loukkaantumisia ei tullut lauantaina.

Tällä hetkellä kysymysmerkillä tiistain osalta on puolustajat Richie Dorman, Dani Hatakka ja Jordan Mustoe, jotka kaikki saattavat olla mukana tiistaina, jos he ovat kunnossa maanantaina, kun joukkue matkustaa Helsinkiin. Sivussa on varmuudella edelleen Billy Ions ja Jarkko Hurme, joita odotellaan mukaan lähiaikoina sekä pidempään sivussa vielä olevat Marc Vales ja Obed Malolo. Matti Klingaa on vaivannut todella sitkeä flunssa, joka vei miehen kunnon sen verran heikoksi, että palautumisessa on ollut parasta katsoa tilannetta rauhassa. Ville Tikkanen on jo toipunut täyteen kuntoon flunssan jäljiltä ja Aristote Mboma pelasi viime ottelun lopussa.

Edelliseen otteluun SJK nosti mukaan pelaajia akatemiasta ja ainakin Joona Lautamaja sekä Danny O’Brien saattaa lähteä mukaan myös Helsinkiin.

SJK pelaa tällä viikolla myös toisen vierasottelun, kun se kohtaa perjantaina Vaasassa Pohjanmaan derbyssa VPS:n. Pelaajia joutuu siten myös todennäköisesti kierrättämäään, jos se vain suinkin on mahdollista.

Pelikieltoja ei SJK:lla onneksi vielä ole.