123 456 7890

Juhannus on vietetty ja SJK on jo palannut takaisin harjoituksiin. Maanantaina joukkue matkustaa Turkuun, missä se kohtaa tiistaina Veritas Stadionilla isäntäjoukkue FC Interin.

Ottelu on rästipeli, joka siirrettiin kauden avauksesta kesäkuulle, kun jostain syystä Turusta ei löytynyt pelikelpoista kenttää. Nyt Veritas Stadion on loistokunnossa ja niin on myös SJK, joka eteni torstaina Suomen Cupin finaaliin voittamalla FC Hakan peräti 6-1-luvuin Valkeakoskella.


Viime pelin jälkeen jäi hyvät fiilikset ja saimme siinä aika hyvin kulkemaan oman hyökkäyspelimme. Saimme kuusi palkintoa hyvin tehdystä työstä, kommentoi SJK:n puolustaja Jarkko Hurme, joka syötti yhden täysosumista torstaina.


Hyvällä itseluottamuksella pääsemme Turkuun. Tiedetään kuitenkin, että Inter voi olla paha vastustaja siellä pelata vastaan. Mutta mukava mennä Turkuun pitkästä aikaa. Siitä on nyt pari vuotta jo ehtinyt vierähtää, kun olen siellä käynyt muutaman pelin pelaamassa, jatkaa aikoinaan Turun Palloseuraakin edustanut Hurme.


Hurme ei ole ainoa SJK-pelaaja, jolle Turun Veritas Stadion on hyvin tuttu.


Tuttu Inter vastassa. Ikinä ei ole ollut kiva heille hävitä ja aina haluan heidät voittaa, joten sitä kautta lähdetään tähänkin matsiin, sanoo SJK:n keskikenttäpelaaja Matej Hradecky, joka tekee nyt paluun kotikaupunkiinsa, tuttua paikallisvastustajaa vastaan.


Hradecky oli myös hyvällä pelipäällä torstain cup-matsissa, sillä hän onnistui kertaalleen maalinteossa ja oli järjestelmässä pariakin osumaa. Toisesta napsahti myös syöttö tilille. Onnistujia oli torstaina muutenkin laajalla rintamalla.


Olemme nyt hyvällä tuulella koko joukkue, sillä nyt on varmaa, että pelaamme ainakin yhdestä pokaalista myöhemmin syksyllä. Meillä täytyy silti olla ajatukset vain tässä tiistain ottelussa, sillä meidän täytyy päästä nopeasti voittoihin kiinni myös Veikkausliigassa, muistuttaa Ariel Tuco Ngueukam, joka syötti torstaina kolme maalia ja teki ottelun voittomaalin.


Uskon, että taistelemme voiton tiistaina, päättää Tuco lopuksi.


FC Inter – SJK tiistaina 28.6. klo 18.30 Veritas Stadionilla. Ottelu näkyy suorana ISTV:n ja Ruutu+ -palveluiden kautta.Tuco teki taikojaan viime torstaina Suomen Cupissa. Kuva OmaSp Stadionin avajaisottelusta.

Jami Walleniuksen FC Inter


Inter lähti kauteen pitkäaikaisen valmentajansa Job Dragtsman komennossa. Kausi ei kuitenkaan lähtenyt kovista odotuksista huolimatta kovin hyvin käyntiin ja Dragtsma, joka oli jo ennen kautta ilmoittanut jättävänsä seuran tämän kauden päätyttyä, teki omat johtopäätöksensä ja jätti valmennustehtävät. Hänen mukaansa hän ei ollut enää oikea mies johtamaan joukkuetta takaisin korkeammille sijoille.


Seura päätti antaa valmennuspestin pitkään Dragtsman kakkosmiehenä olleelle Jami Walleniukselle. Toistaiseksi valmentajanvaihdos ei ole tuonut merkittävää muutosta Interin kauteen. Otteet ovat edelleen ailahtelevia. Inter on voittanut vain yhden ottelun Walleniuksen alaisuudessa pelatuista otteluista. Viikko sitten Inter kärsi tappion KuPS:n vieraana 2-1-luvuin ja sijoitus on sarjataulukossa kymmenes. Kuntopuntarissa se on toiseksi viimeisenä, vain HIFK:n ollessa takana. HIFK onkin ainoa joukkue, jonka Inter on voittanut viimeiseen viiteen otteluun.


Joukkue on kuitenkin laadukas ryhmä ja syy heikkoon menestykseen löytyy tehottomuudesta. Tätä alleviivaa maalintekijätilasto, missä seuran sisäistä pörssiä johtaa puolustaja Egzon Belica kolmella maalillaan. Nämäkin maalit Belica teki kauden kolmessa ensimmäisessä ottelussa. Makedonialaisen lisäksi enemmän kuin yhden maalin on onnistunut tekemään kolmikko Benjamin Källman, Kennedy Nwanganga ja Guy Gnabouyou. Kaikilla on tilillään kaksi maalia.


SJK ja Inter kohtasivat tällä kaudella jo Seinäjoella kertaalleen ja tuolloin SJK otti 1-0-voiton Seinäjoen Keskuskentällä. Viime kaudella joukkueet kohtasivat kahdesti Turussa ja kerran Seinäjoella. Seinäjoelta Inter haki 1-0-voiton, mutta Turussa pelattiin ensin tasan 1-1 ja syksyllä SJK haki voiton 2-0-tuloksella.


Torstaina Interin kokoonpanosta ovat sivussa varmuudella loukkaantuneet Oskari Qvick, Henrik Moisander, Henri Lehtonen, Adama Tamboura ja Pape Sow. Ari Nyman loukkaantui viime matsissa ja joutui tulemaan vaihtoon jo ensimmäisellä puoliajalla. Myös Guy Gnabouyou oli sivussa viime ottelusta, mutta hän saattaa olla pelikunnossa tiistaina. Interillä ei ole pelikieltoja.SJK voitti Turun Interin tällä kaudella Seinäjoen Keskuskentällä.

SJK haluaa päästä takaisin voittokantaan myös Veikkausliigassa

SJK kaatoi viime torstaina ennen juhannusta FC Hakan Suomen Cupin välierässä komeasti 6-1-luvuin Valkeakosken Tehtaankentällä. Jokaisen maalin iski eri pelaaja, joten onnistumisia nähtiin laajalla rintamalla.


Sitä ennen kaksi edellistä Veikkausliigaottelua on päättynyt niukkaan tappioon, kun ensin SJK hävisi Maarianhaminassa IFK:lle 0-1 ja sen jälkeen OmaSp Stadionin avajaisottelussa HJK:lle 2-3. Otteluiden välissä SJK kohtasi kuitenkin Suomen Cupisssa myös PK-35 Vantaan vierasottelussa ja otti siitä jatkopaikan vakuuttavasti 3-1-voitolla. Siten voinee sanoa, että vaikka SJK hävisikin kaksi edellistä Veikkausliigaotteluaan sarjan kärkijoukkueille, on SJK esittänyt kuitenkin melko vakuuttavia otteita viime aikoina. Voitto tiistaina tekisi kuitenkin erittäin hyvää jo sarjataulukonkin kannalta.


Joukkue on tällä hetkellä kunnossa, ja ainoastaan Johannes Laaksosen pelikunto on vielä arvoitus. Miestä odoteltiin mukaan jo Valkeakoskelle torstaina, mutta siellä hän ei ollut mukana kokoonpanossa. Pitkään loukkaantuneena ollut ja koko kauden tähän asti missannut Emil Lidmankin on päässyt aloittamaan kevyen harjoittelun ja todennäköisesti kuukauden tai kahden sisään nuorta miestä nähdään jo mukana joukkueen täysipainoisissa harjoituksissa.


SJK pelaa viikon sisään kaksi ottelua, kun se pelaa myös ensi lauantaina vierasottelun Tampereen Ilvestä vastaan. Siten kierrätystä nähtäneen varmasti jonkin verran.


Seinäjoella SJK:n näkee seuraavan kerran OmaSp Stadionilla perjantaina 8.7. klo 18.30, kun SJK isännöi PK-35 Vantaata. Tuon ottelun ennakkoliput ovat jo myynnissä SJK:n verkkokaupassa. Verkkokaupassa on myynnissä myös UEFA Champions League -karsinnan toisen kierroksen, toisen osaottelun SJK vs. BATE Borisov -liput.Roope Riski on SJK:n paras maalintekijä tällä kaudella. Viime kaudella hän iski kertaalleen Veritas Stadionilla Interiä vastaan.