123 456 7890

SJK piti perjantaina tiedotustilaisuuden, jossa se kävi läpi niin liiketoimintapuolen uudistukset kuin urheilupuolen uudistukset. Paikalla oli puhumassa SJK:n puheenjohtaja Raimo Sarajärvi, liiketoimintajohtaja Sami-Petteri Kivimäki, urheilupuolen tekninen johtaja Richard Dorman ja päävalmentaja Alexei Eremenko.

Tilaisuuteen oli kutsuttu luonnollisesti alueen media, jota oli paikalla runsaasti, ja jo kausikorttinsa tulevalle kaudelle uusineet kausikorttilaiset. Tällä tavoin SJK halusi kiittää kannattajiaan lojaalisuudesta, jota he ovat osoittaneet parista urheilullisesti heikommin menneestä kaudesta huolimatta. Kausikortteja uusittiin ennakkokampanjassa lähes 300, vaikka kannattajat eivät olleet saaneet mitään uutta tietoa alkavasta kaudesta tai mitään erikoisalennuksia. Se kertoo vahvasta yhteisöstä seuran takana. Paikalle olikin saapunut runsaasti myös kausikorttilaisia, vaikka tilaisuuden alkamisaika oli keskellä työpäivää.

Tiedotustilaisuuden alussa SJK:n puheenjohtaja Raimo Sarajärvi kertoi viime kauden olleen edustusjoukkueen menestyksen kannalta pettymys, mutta muistutti samalla seuratoiminnan ottaneen jälleen askeleita eteenpäin pitkäjänteisellä puolella.

Viime kaudella saimme akatemiatoiminnan käyntiin ja teimme sinne kovat panostukset. Nyt on lukio käynnissä, Kakkosen joukkue, A- ja B-nuoret ja niihin satsataan edelleen. Akatemiatoimintaan satsataan noin puoli miljoonaa euroa vuositasolla. Siihen meillä on jatkossa suuret odotukset. Toinen iso satsaus viime kaudella oli Wallsportin nurmipinnan uusiminen ja kuntosalin laajennus, kertoi SJK:n puheenjohtaja Raimo Sarajärvi tilaisuudessa.

Sarajärvi kertoi myös seurakonsernin muutoksista ja uudesta toimintamallista. Konsernin johto on siirretty liiketoimintajajohtaja Sami-Petteri Kivimäen taakse ja aiemmin seuran toimitusjohtajana toiminut Teemu Virtanen vastaa jatkossa myyntijohtajana konsernin myyntiosastosta. Joni Vesalainen vastaa jatkossa puolestaan akatemian kaupallisen puolen kehittämisestä. Urheilupuolen johdosta vastaa Richard Dorman, joka on tehnyt Sarajärven mukaan valmistelutyötä tähän rooliin taustalla jo useamman vuoden ajan.

Uusi liiketoimintajohtaja kertoi oman osuutensa aluksi, että he ovat yhdessä talousjohtaja Heikki Leppäsen kanssa käyneet aluksi läpi koko seuran toimintaa, eri yrityksiä ja sen henkilöstöä. Toimintoja on nyt yhdistetty ja tehostettu sekä tarkennettu kaikkien ihmisten vastuualueita. Toiminnasta on tehty kaikin tavoin mitattavaa.

Kun puhutaan SJK:sta, niin puhutaan mielestäni Suomen mittapuulla, kaikki lajit mukaan huomioiden, poikkeuksellisesta urheiluyhteisöstä. Meillä ydintuote on urheilu, mutta taustalla on rakennettu ja rakennetaan edelleen ympärille muuta liiketoimintaa, jonka tehtävänä on tukea ja mahdollistaa tämä huippu-urheilu. Olemme mielestäni kaikki etuoikeutettuja, että saamme päivittäin olla mukana tekemässä työtä tällaisessa yhteisössä, sanoi liiketoimintajohtaja Sami-Petteri Kivimäki.

SJK:n urheilupuolella suurimmat muutokset tapahtuu uuden suorituskyvyn osaston myötä, johon palkattiin johtajaksi kahdet MM-kisat Iranin maajoukkueen fysiikkavalmentajana läpi käynyt Mikko Kujala. Kujala saa avukseen uuden osaston kehittämiseen brittiläisen Joshua Bowenin, joka tulee konsultoimaan SJK:ta osaston rakentamisessa. Bowen työskenteli Stoke City FC:n Valioliiga-seuran urheilutieteen osaston johtajana ja on ennen sitä työskennellyt useissa muissa Valioliiga-seuroissa eri tehtävissä. SJK:n urheilupuolen teknisenä johtajana aloittanut Richard Dorman kertoi tilaisuudessa suorituskyvyn osastosta, omasta roolistaan ja uutena aloittavasta pelaajatarkkailun osastosta.

Meidän täytyy parantaa tapoja, joilla valitsemme uusia pelaajia seuraan ja siksi aloitamme rakentamaan pelaajatarkkailuosastoa. Alamme etsimään ja tarkkailemaan pelaajia seuralle ammattimaisemmalla tavalla. Teemme laajempaa tutkimusta jokaisen pelaajan kohdalla, selvitämme, millaisia he ovat luonteeltaan, kuinka he sopivat meidän seuraamme ja meidän arvoihimme, ja ovatko he tarpeeksi hyviä pelaajia tai onko heillä potentiaalia kehittyä entisestään pelaajina.Tällaista ei ole ollut aiemmin seurassa, joten tämä on tärkeää. Tämä on mielestäni oikea suunta ja seuralle parhaaksi, kertoi tekninen johtaja Richard Dorman.

Tarkempaa pelaajarekrytointia korosti myös seuran päävalmentaja Alexei Eremenko, joka muistutti omassa puheenvuorossaan, että ensi kaudella pelitahti on aiempaa väljempi ja pelaajaryhmässä kiinnitetään enemmän huomiota laatuun kuin määrään. Eremenko oli tyytyväinen nyt käsissään olevaan 15 sopimuspelaajan ryhmään ja kertoi, että harjoitukset alkavat joulukuun 3. päivä. Tämän lisäksi hän korosti pelitavan merkitystä.

Viime kaudella emme aina pelanneet sellaista jalkapalloa, mitä minä haluan, sillä tarvitsimme tuloksia. Mutta tiedän, että katsojat tulevat katsomaan voittojen lisäksi myös kaunista jalkapalloa. Ja sitä me haluamme tarjota ensi kaudella. Haluan, että SJK pelaa kaunista, dominoivaa ja voittavaa jalkapalloa, sanoi päävalmentaja Alexei Eremenko.

SJK aloittaa harjoitukset ensi maanantaina ja pelaa ensimmäisen harjoitusottelun perjantaina 21.12., kun FF Jaro saapuu vieraaksi Wallsport Areenalle. Löydät talven otteluohjelman tästä linkistä.

SJK:n kausikortit ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja SJK Shopissa. Kauden 2019 kausikorteilla pääsee kaikkiin Veikkausliigan ja Suomen Cupin kotiotteluihin sekä kotona pelattaviin harjoitusotteluihin.

Voit katsoa koko lehdistötilaisuuden videon alta. Dorman ja Eremenko puhuivat tilaisuudessa englantia, mutta videoon on nyt saatavana suomenkieliset tekstitykset. Tekstitykset saa päälle videoruudun oikeassa alareunassa olevasta napista.