123 456 7890

Kakkosen C-lohkoa johtava SJK Akatemia kohtaa kotiottelussa lauantaina 24.8. klo 17.00 JS Herculeksen. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti OmaSp Stadionin sijasta viereisellä Jouppilanvuoren kentällä. OmaSp Stadionilla on samaan aikaan menossa Stadionfest-tapahtuma. SJK Akatemia – JS Hercules -ottelun liput maksavat portilta 5 euroa. Stadionfestin vuoksi myös alueen pysäköinti on haasteellista, joten autolla tulevien kannattaa tulla Joupiskan laskettelukeskuksen puolelta.

SJK Akatemian nimellä sarjassa pelaava joukkue sai uuden vastuuvalmentajan, kun tähän asti SJK U20-joukkueen vastuuvalmentajana ollut irlantilainen Thomas Dunne, ottaa vastuulleen myös Kakkosessa pelaavan joukkueen. Dunne jatkaa myös A-nuorten SM-sarjaa pelaavan SJK U20-joukkueen valmentajana ja joukkueet ovat muutenkin harjoitelleet tähänkin asti pääosin yhdessä. Dunne korvaa vastuuvalmentajan tehtävässä SJK:n edustusjoukkueen päävalmentajaksi siirtyneen Brian Pagen, joka puolestaan korvasi aiemmin KPV:n päävalmentajaksi lähteneen Jani Uotisen.

Hyppäys ei ole Dunnelle kuitenkaan suuri, sillä hän on toiminut koko kauden joukkueen kakkosvalmentajana ja kokeneena valmentajana hän tietää Kakkosen metkut. Dunne oli aikoinaan kaudelle 2008 SJK:n edustusjoukkueen ensimmäinen päävalmentaja. Dunne myös vastasi jo SJK Akatemian edellisestä ottelusta Vasa IFK:n vieraana. SJK Akatemia voitti ottelun 0–4.

Se on varmasti kaikille selvää, että SJK Akatemiassa on tehty jo pitkään hyvää työtä. Ensin Jani Uotisen kanssa ja sitten Brian Pagen kanssa. Itse olen ollut mukana talvesta lähtien ja meidän SJK U20 joukkue on myös harjoitellut koko ajan SJK Akatemian Kakkosessa pelaavan joukkueen kanssa. Siten tunnen pelaajat erittäin hyvin jo ennestään, sanoo SJK Akatemian valmennusvastuun nyt ottava Thomas Dunne. Dunne jatkaa edelleen myös SJK U20 joukkueen vastuuvalmentajana.

Tämä on tärkeä vaihe kaudesta ja siksi mielestäni myös hyvä vaihe hypätä mukaan. Joukkue on ollut aivan erinomainen koko kauden ja hävinnyt vain yhden pelin kaikista pelaamistaan otteluista. Se on ollut todella hyvää työtä koko pelaajaryhmältä, Dunne jatkaa.

Minun näkökannaltani, tässä ei ole luvassa suuria muutoksia ja joukkueen osalta ei myöskään ole isoja muutoksia luvassa. Tietenkin eri ihmiset eri kulttuureista, tuovat aina omia ajatuksiaan, mutta kokonaisuutena en ole tekemässä isoja muutoksia. Kaikki ovat toimineet loistavasti tähän saakka ja joukkueen taustalla on mahtavia ihmisiä, kuten Mika Palomäki joukkueenjohtajana, Luis Fernando maalivahtien kanssa ja kaikki muut mukana olevat. Kaikki tämä on yhteistyötä ja joukkueena toimimista. Se ei ole yksilöjuttu, vaan joukkuejuttu ja me jatkamme toimimista joukkueena kuten tähänkin asti, Dunne korostaa.

SJK Akatemian joukkue ei myöskään ole tyypillinen edustusjoukkue, vaan pelaajaliikennettä on joukkueiden välillä paljon. Se on normaalia, että akatemiatoiminnassa vaihtuu valmentajia ja taustahenkilöitä jopa pelien välillä. Kaikki tuovat omia näkemyksiään ja erilaisia toimintatapoja. Me kaikki opimme lisää kokoajan toisiltamme. Niin pelaajat kuin valmentajat. Se on mielestäni ollut fantastista tällä kaudella, kuinka paljon meillä on ollut liikennettä eri joukkueiden välillä. Pitkässä juoksussa se kehittää pelaajia ja opettaa heitä erilaisiin rooleihin joukkueissa, Dunne kommentoi.

Samalla SJK Akatemian joukkueessa on ollut kuitenkin selkeä ja pysyvä pelaajaydin. Severi Ikäheimo, Ville Pajula, Arttu Aromaa ja Joonas Lepistö, jotka ovat tehneet erinomaista työtä nuoren joukkueen johtajina. Eli vaikka meillä on ollut liikennettä, meillä on ollut myös jatkuvuutta koko ajan joukkueessa, Dunne muistuttaa.

Kokonaisuutena, koko akatemian toiminta ja pelaajisto on ollut erinomaista ja varsinkin yhteistyö Kuortaneen Urheiluopiston ja -lukion kanssa on ollut mahtavaa. Se on antanut nuorille pelaajille mahdollisuuden harjoitella kuin ammattilaiset. Meillä on useita pelaajia, jotka ovat jo nuorina mukana Kakkosen peleissä sekä kolkuttamassa portteja edustusjoukkueeseen. Samalla on pelaajia, jotka ovat jo mukana edustuksen ryhmässä, mutta saavat hyvin vastuuta akatemiassa. On ollut mahtava nähdä se miten paljon pelaajia meiltä on nousemassa kohti Veikkausliigaa. Se on meidän tärkein tehtävämme, kasvattaa pelaajia Veikkausliigajoukkueeseen, jotka tulevat voittamaan pokaaleja tälle seuralle, painottaa Dunne.

SJK Akatemia johtaa Kakkosen C-lohkoa peräti yhdeksän pisteen erolla toisena tulevaan RoPS:n reservijoukkueeseen. Lauantain jälkeen pelejä on jäljellä enää viisi ja runkosarjan päätösottelussa SJK Akatemia kohtaa juuri toisena olevan RoPS / 2:n. Runkosarjan jälkeen lohkon neljä parasta pelaavat vielä yksinkertaisen sarjan toisiaan vastaan, runkosarjan pisteiden ollessa edelleen voimassa. Sen jälkeen lohkon voittajaksi selviytynyt nousee suoraan Ykköseen, ilman karsintoja.

Lauantaina vastaan tuleva oululainen JS Hercules on lohkossa kuudentena ja joukkueiden aiempi kohtaaminen Oulussa päättyi SJK Akatemian 4–1-vierasvoittoon. Herculeksen Sami Karjalainen on sarjan parhaita maalintekijöitä 11 osumallaan. SJK Akatemian Joonas Lepistö kuitenkin johtaa maalipörssiä yhdessä JBK:n Wil Inalienin kanssa 16 osumalla. Karjalaista ei Seinäjoella nähdä kentällä, sillä hänen korttitilinsä täyttyi edellisessä ottelussa ja hän on pelikiellossa. Pelikiellossa on myös JS Herculeksen Samuli Hölttä. Herculeksen kaksi edellistä ottelua on päättynyt tappioihin. Viime pelissä Hercules hävisi kotonaan Kajaanin Hakalle 0–1-tuloksella ja sitä aiemmin lohkossa kolmantena olevalle KuFu98:lle peräti 6–0-luvuin.

SJK Akatemia pääsee otteluun täydellä ryhmällä. Mahdollisesti mukaan tulee myös Seinäjoelle jääviä pelaajia SJK:n edustuksen riveistä, kun edustus matkustaa aiemmin lauantaina kohti Maarianhaminaa.

– Me pelaamme kotona, mikä on hyvä. U20 taas pelaa sunnuntaina vieraissa ja minä olen edelleen vastuussa siitä joukkueesta, mikä tuo oman haasteensa. Samalla minä osallistun myös edustusjoukkueen valmennukseen, joten siinä on hieman sopimista pelien osalta. Siksi minun, Brian Pagen sekä Toni Lehtisen pitää tehdä päätöksiä, että mikä on minkäkin joukkueen parhaaksi ja miten hoidamme kaikki viikonlopun pelit, sanoo Dunne.

Se vaatii meiltä juuri nyt paljon työtä, mutta luotamme myös siihen, että pelaajat sitoutuu tekemään entistä kovempaa töitä ja siten helpottavat meidän työtämme. Tämä ei tietenkään ole pitkässä juoksussa hyvä toimintatapa, mutta tässä vaiheessa kautta, kun kaikki on tavallaan jo valmista ja kaudet loppupuolella, en pidä tätä ongelmana, Dunne jatkaa vielä lopuksi.

Lauantaina 24.8. Kakkosen C-lohkon ottelu SJK Akatemia – JS Hercules Jouppilanvuoren tekonurmella klo 17.00. Ottelun liput portilta 5€. Sisäänkäynti keskeltä katsomoiden välistä..

Myös SJK U20 pelaa tänä viikonloppuna

SJK Akatemian Kakkosessa pelaavan joukkueen vastuulleen ottanut Thomas Dunne, vastaa edelleen jatkossa myös SJK U20:n valmennuksesta. Joukkue matkustaa sunnuntaina A-nuorten SM-sarjassa Helsinkiin Atlantis FC:n vieraaksi.

Atlantis FC on sarjassa toisena, neljä pistettä perässä Kuopion Palloseuraa. SJK U20 kohtasi puolestaan juuri edellisessä ottelussaan KuPS:n ja hävisi 1–3. SJK U20 on viime aikoina esiintynyt kuitenkin varsin pirteästi ja kaatanut muun muassa Ilveksen ja FC Espoon.

Sunnuntaina 25.8. A-nuorten SM-sarjaa Atlantis FC – SJK U20 klo 14.00 Helsingissä.