123 456 7890

SJK:n historian ensimmäinen päävalmentaja, irlantilainen Thomas Dunne, liittyy SJK Akatemian valmennusryhmään. Dunne toimi SJK:n ensimmäisenä päävalmentajana kaudella 2008 Kakkosessa. Hän on myös valmentanut ennen sitä TP-Seinäjokea sekä TP-Seinäjoen B-nuoria.

Dunne tuli Suomeen aikoinaan pelaajaksi vuonna 2005. SJK:n jälkeen hän on toiminut Irlannissa muun muassa pääsarjaseurojen Cork Cityn ja Galway Unitedin päävalmentajana. Valmentajana Dunne on UEFA Pro -koulutettu ja hän on toiminut päävalmentajapestiensä lisäksi myös juniorivalmennuksessa sekä Irlannin palloliiton tehtävissä. Hänen vaimonsa on suomalainen ja koko perhe asuu nyt Seinäjoella.

Hienoa palata takaisin. Tämä on täysin eri maailma kuin se mistä lähdin 2008. Kauan on siis kulunut aikaa, mutta on hieno palata ja asettua perheen kanssa taas Seinäjoelle, sanoo SJK Akatemian valmennusryhmään liittynyt Thomas Dunne.

Ja erityisen hienoa on, että voin jatkaa täällä työskentelyä jalkapallon parissa, sillä se on sitä mitä todella haluan tehdä. Olen ollut koko elämäni mukana jalkapallossa ja tulen nyt auttamaan Jani Uotista tässä tehtävässä parhaani mukaan, Dunne vakuuttaa.

Nyt aloitetaan heti hommat ja koitan mahdollisimman nopeasti tutustua kaikkiin pelaajiin. Se aina tietenkin vie aikaa hetken, kun oppii tuntemaan kaikki ihmiset ja tietää pelaajien vahvuudet. Mutta odotan sitä innolla, Dunne kertoo.

Meillä on täällä SJK:ssa nyt koossa kokonaisuutena hyvä työryhmä ja hyvä sekoitus erilaisia näkemyksiä. Tottakai jalkapallokulttuuri on kaikkialla hieman erilainen, mutta toisaalta laji on lähentynyt kaikkialla toisiaan. Suoritin A-valmentajalisenssini Suomessa ja se on hyvin samanlainen koulutus kuin Irlannissa. Asioissa saattaa olla pieniä variaatioita, mutta lopulta itse peli ja työ on hyvin samanlaista nykyään kaikkialla, Dunne arvioi lopuksi.

SJK Akatemiassa hän toimii valmentajana yhdessä Akatemian johtaja Jani Uotisen, Toni Lehtisen ja SJK-junioreiden talenttivalmentaja toimivan Brian Pagen kanssa.

On todella hienoa, että saadaan ammattimies tänne hommiin. Olemme “Tommyn” kanssa tuttuja jo peliajoilta. Hän tulee tärkeäksi avuksi, varsinkin SJK U23- ja SJK U20 -joukkueiden mukaan, kertoo SJK Akatemian johtaja Jani Uotinen.

Akatemiamme tärkein tehtävä, on kehittää nuoria pelaajia ammattilaisiksi edustusjoukkueeseemme. Sen jälkeen haluamme nähdä heidän loistavan edustusjoukkueessa ja Suomen maajoukkueessa, sanoo SJK:n urheilupuolen tekninen johtaja Richard Dorman.

Dunne onkin juuri siksi erinomainen lisä Uotisen johtamaan akatemiaan, sillä hän on työskennellyt kaikilla eri tasoilla jalkapallomaailmassa ja hän tietää mitä tarvitaan tullakseen ammattilaiseksi. Odotamme hänen ylläpitävän tätä tarvittavaa vaatimustasoa myös meidän pelaajiemme kohdalla, päättää Dorman.

SJK-pestinsä jälkeen vuonna 2009 takaisin kotimaahansa suomalaisen perheensä kanssa muuttanut Dunne, toimi ensin Irlannin pääsarjassa Cork Cityn apuvalmentajana, kunnes vuonna 2010 hänet nimitettiin päävalmentajaksi. Irlannin suurseura oli joutunut rahavaikeuksien vuoksi sarjaporjasta alemmas, mutta Dunnen johdolla joukkue nousi takaisin pääsarjaan sekä nousua seuranneena kautena kuudenneksi. Hän oli Cork Cityn päävalmentaja vuoteen 2013 asti ja sen jälkeen vuoteen 2016 Galway Unitedin päävalmentajana. Myös Galway United oli joutunut rahavaikeuksiin ja seura oli Cork Cityn tavoin alemmassa sarjassa. Dunnen johdolla joukkue nousi takaisin pääsarjaan vuonna 2015.

Pelaajana hän on edustanut urallaan Irlannin pääsarjassa Derry Citya ja Shamrock Roversia, sekä pelannut Irlannin nuorten maajoukkueessa. Hänen isänsä Theo oli myös jalkapallovalmentaja ja serkku on entinen jalkapalloilija Richard Dunne.

SJK Akatemia koostuu Kakkosessa pelaavasta SJK U23 -joukkueesta sekä A- ja B-nuorten SM-karsintaa pelaavista SJK U20 ja SJK U17 -joukkueista. Akatemian alaisuuteen kuuluu myös viime syksynä alkanut SJK:n seuravetoinen jalkapallolukio. Kaikkiaan Akatemiassa on noin 60 pelaajaa.

Nuoremmista junioreista, C-nuorista aina 3–5-vuotiaiden Snadi-Kerhoon asti, vastaa SJK-juniorit. SJK-junioreiden alaisuudessa pelaa myös seuran Nelosessa pelaava joukkue ja erityisliikuntaryhmä SJK-Tiikerit. SJK-junioreiden toiminnassa on noin 650 lasta ja nuorta.