123 456 7890

SJK:n kapteenistoon kuuluva Jake Jervis, aloittaa SJK:ssa jo kolmannen kautensa. SJK:ssa Jervis on pelannut kaikkiaan 43 ottelua, tehnyt niissä 12 maalia ja antanut 5 maaliin johtanutta syöttöä. Koko ammattilaisurallaan hän on pelannut 363 ottelua ja tehnyt 77 maalia.

Englannin Wolverhamptonista kotoisin oleva Jervis, on 30-vuotias hyökkääjä. Hän aloitti uransa Wolverhampton Wanderersin junioreissa, mutta päätyi vuonna 2006 naapurikaupunki Birmingham Cityn akatemiaan. 

– Tein debyyttini Birminghamissa Evertonia vastaan FA Cupin vierasottelussa. Tulin sisään Christian Benitezin tilalle, muistaakseni 80. minuutilla. Olin silloin vasta 17-vuotias ja se oli mahtava kokemus Evertonin Goodison Parkilla. Se on hieno stadion ja yleisöä oli yli 30 000. Tunnelma oli huikea. Voitimme sen ottelun 2-1 ja etenimme jatkoon, muistelee Jake Jervis. 

Juoksin kentällä kuin päätön kana, ja koitin vain tehdä vaikutuksen. Onnistuin torppaamaan jossain vaiheessa Steven Pienaarin. Siitä tuli lopulta heille vapaapotku, mutta siitä on hauska kuva, missä minä hento poikanen näyttäisin pistävän hänet maahan. Sainpa ainakin sen muistoksi debyytistäni, nauraa Jervis. 

Halusin jo 3-vuotiaasta asti jalkapalloilijaksi, ja olen aina rakastanut jalkapalloa. Mutta jos en saisi olla jalkapalloilija, olisin varmaan parturi, Jervis vastaa kysyttäessä unelma-ammattia. 

Jervis on urallaan edustanut Birmingham Cityn lisäksi muun muassa englannissa Portsmouthia, Lutonia ja pisimpään Plymouth Argylea, jossa hän viihtyi kaikkiaan 127 ottelun verran. Hän on ollut lainasopimuksilla useissa muissa seuroissa sekä pelannut Skotlannin ja Turkin pääsarjoissa. Seinäjoelle hän tuli Lutonista, missä oli valmentajina nykyäänkin häntä SJK:ssa valmentavat Joaquín Gómez ja Lewis Bush. Gómez oli myös hänen Suomeen tulonsa taustalla.

En alunperin ajatellut, että olisin täällä kovin pitkään, mutta nautin kaikesta täällä heti ensimmäisellä kaudella ja vuosi venähti pidemmäksi. Varsinkin lapsilleni tämä on hieno kokemus asua Suomessa ja kokea uusia kulttuureja. Kovin moni ei pääse sitä kokemaan elämänsä aikana. Lumi on heistä hienoa ja myös kesällä on mahtavaa, kun he voivat mennä uimaan ja saavat tutkia maailmaa turvallisesti.

Olen itse innoissani myös tulevista europeleistä, joista minulla on hieman jo kokemusta Birmingham ajoiltani. Olemme mielestäni menneet koko ajan joukkueena ja seurana eteenpäin, ja tästä on tulossa varmasti mielenkiintoinen kausi kannattajille ja ihmisille seurassa, Jervis sanoo. 

Koska Jervis on ollut jo SJK:ssa pidempään, ihmiset myös seuraavat ja tunnistavat hänet SJK:n pelaajaksi kaupungilla. Jervis on myös SJK:n kapteeniston jäsen ja varsin aktiivinen omilla sosiaalisen median kanavillaan, missä hän monesti ottaa kantaa tärkeisiin asioihin. 

Minut kyllä tunnistetaan täällä kaupoissa, mutta ei kukaan tule juttelemaan tai häiritsemään. Se on hyvin erilaista kuin Englannissa. Täällä ihmiset ovat ehkä vähän rennompia ja ehkä hieman vähemmän keskittyneitä imagoon tai sellaisiin asioihin. Täällä on ehdottomasti mukavia ja rennompia ihmisiä, Jervis vertailee Suomen ja Englannin eroja. 

Mielestäni se on jokaiselle ihmiselle tärkeää tukea ja olla äänessä asioista, jotka merkitsevät. Olen ennen kaikkea ihminen, mutta koska olen myös jalkapalloilja, se antaa minulle alustan tai mahdollisuuden kenties toimia jonkinlaisena esimerkkinä, ja rohkaista myös muita ihmisiä tukemaan ja auttamaan kaikilla mahdollisilla tavoilla, kommentoi Jervis. 

Jervisin lisäksi SJK:ssa on englantilaistaustaisia valmentajia sekä tälle kaudelle uusina mukaan liittyneet pelaajat Jake Dunwoody ja Alfie Bates. Viimeisimpänä mukaan liittynyt Bates, on myös kotoisin samalta alueelta kuin Jervis, eli West-Midlandista, Birminghamin alueelta, missä on oma brummie-aksenttinsa. 

Oli hauska hetki kuulla Alfien huutavan palloa treeneissä tutulla aksentilla. Hän sai siitä hieman kuittia, mutta se sai silti tuntemaan olon heti kotoisaksi, nauraa Jervis. 

Joskus saatan innostua puhumaan tosi nopeasti, ja huomaan, että toiset kaverit katsovat sen näköisenä, että he eivät ymmärtäneet mitään. Mutta yleensä minusta saa kyllä hyvin selvää, Jervis jatkaa ja rohkaisee ihmisiä juttusille hänen kanssaan. 

Tietenkin on myös kiva, kun tulee maanmiehiä joukkueeseen. Ja pyrin olemaan kaikin tavoin Alfien ja ”Woodyn” apuna, että he kotiutuvat tänne hyvin.

Jervis pelaa pelinumerolla 14, mikä tulee hänen lapsiensa syntymäpäivistä, mutta samalla Ranskan ja Arsenalin entisen hyökkääjälegenda Thierry Henryn käyttämästä pelinumerosta. Jervis tunnustaakin Henryn olevan hänen suurin idolinsa jalkapallossa. Kysyttäessä kuitenkin kaikista historian hahmoista, hän idolistaan huolimatta haluaisi olla ihan toisen lajin mestari. 

Sanoisin, että jos pitää valita, niin olisin kenties nyrkkeilijä Muhamad Ali. Kaikki se, mitä hän on kokenut elämässään ja miten hän eli, on minulle innoittajana. Eli olisin mielelläni Ali, jos joku pitää valita, päättää Jervis. 

Jake Jervis oli perjantaina 25.2. SJK:n InstaLIVE-ohjelman vieraana ja kertoili paljon urastaan, Suomen ja Englannin futiksen eroista ja muusta. Yllä oleva haastattelu on käännetty osin tuosta lähetyksestä. Englanniksi tehty InstaLIVE on katsottavissa kokonaisuudessaan jälkikäteen tästä linkistä.

SJK kohtaa seuraavaksi Liigacupin puolivälierässä Helsingin IFK:n Seinäjoella. Ottelu pelataan lauantaina 5.3. klo 14:45 ja tarkemmin tapahtuman järjestelyistä ja ottelun asetelmista voi lukea otteluennakosta, joka tulee SJK:n nettisivuille torstaina 3.2. SJK myös tiedottaa somekanavillaan yleisön pääsemisestä sisään yms., kun kaikki rajoitukset ja muut järjestelyt ovat selvillä. Alustavasti kaikki koronarajoitukset poistuvat Etelä-Pohjanmaan alueella tiistaina 1.3.

Veikkausliigan kausi alkaa kotiottelulla kuukauden päästä lauantaina 2.4. ja löydät koko otteluohjelman SJK:n nettisivuilta. Kausikortit kaudelle 2022 myynnissä Lippu.fi-kanavissa sekä SJK Storessa. SJK Store palvelee Torikeskuksella arkisin klo 9-16 ja lauantaisin klo 10-15. Juuri alkavalla talvilomaviikolla, on siellä luvassa paljon tarjouksia. Katso lisää SJK:n somekanavilta.