123 456 7890

Testimiehet Rasmus Karjalainen ja Serge Segba, iskivät maalit mieheen, kun Kerho 07 Akatemia kaatoi Vaasan FC Kiiston harjoitusottelussa Wallsportissa perjantai-iltana. Ensimmäinen puolikas oli varsin tasainen, mutta toista hallitsi Kerho 07. Kotijoukkueella oli paikkoja iskeä lisääkin maaleja, mutta viimeistelyssä oli vielä toivomisen varaa. SJK edustuksen puolustaja Zeljko Savic sai täydet minuutit loukkaantumisensa jälkeen Akatemian puolustuksessa.

Kerho 07 Akatemia – FC Kiisto 2-0 (1-0)
1-0 25 min Rasmus Karjalainen
2-0 80 min Serge Segba

Kiisto sai ottelussa ensimmäiset tilanteet, nostamalla palloa Kerhon puolustuslinjaan. Kerhon puolustus hoiti pallot kuitenkin väljemmille vesille tai viimeisenä lukkona ollut Jere Koponen nappasi pallot varmasti haltuunsa. Kerhon ensimmäistä paikkaa oli järkkäämässä Aatu Kujanpää, joka leikkasi vasemmalta sisään ja Kiiston puolustaja joutui rikkomaan. Kerho sai vaparin, mutta pallo suuntautui siitä päätyverkkoihin.

Ensimmäiset 20 minuuttia mentiinkin pelaten pääosin keskialueella, kunnes norsunluurannikkolainen nuori testipelaaja Serge Segba murtautui oikealta laidalta läpi ja keskitti pallon boksiin. Maalivahti sai keskitykseen näppinsä väliin, mutta pudottaa pallon eteensä. Irtopallossa on jopa kaksi Kerhon pelaajaa. Rasmus Karjalainen ehtii palloon ensin ja pökkää sen läheltä verkkoon.

Maalin jälkeen Kerho otti pelin haltuunsa ja maalintekijä Karjalainen oli vain muutaman minuutin päästä uudelleen pahanteossa. Hän tsippasi ovelasti pallon yli vastaan tulleen maalivahdin, mutta puolustus oli hereillä ja ehti siivoamaan pallon ennen maaliviiaa.

Toisella puoliajalla Kerho 07 otti paremman kontrollin peliin ja Kiisto ei päässyt enää viljelemään palloa pitkillä syötöillä puolustuksen klusaksi samaan malliin. Tunnin pelin jälkeen Kerho sai parikin hyvää tilannetta ja näissä oli Segba päättäjänä, molemmilla kerroilla vedot suuntautui kuitenkin liikaa kohti maalivahtia. Lopulta kun peliä oli jäljellä 10 minuuttia, sai Segba viimein onnistumisen paikoistaan. Hän pääsi yksin karkumatkalle puolustukselta ja nosti varmasti pallon takakulmaan – yli vastaan tulleen Kiisto maalivahdin.

Lisää maaleja ei enää loppuminuuteilla nähdty ja näin Kerho vee Pohjanmaan miniderbyn nimiinsä.

Tykkäsin yleisilmeestä ja poikien yrityksestä tänään. Ensimmäisellä jaksolla koitimme ottaa vähän ylempää, mutta se ei oikein onnistunut ja mentiin ylös vähän yksi kerrallaan. Vastustaja pääsi liian helposti pelaamaan meidän pakan auki. Meidän alakerta hoiti kyllä mallikkaasti hommansa, kun Kiisto loi painetta linjaan, arvioi Akatemian vastuuvalmentaja Max Peltonen ensimmäistä puoliaikaa.

Toisella jaksolla me parannettiin selvästi. Juteltiin puoliajalla asiasta, että ei kannata väsyttää itseään, vaan järkeistettiin vähän omaa pelaamista. Hyökkäyspäässä oltaisiin voitu käyttää hieman enemmän leveydessä olevia kavereita, kun meillä siellä kerran miehet oli pelattavissa. Emme saaneet tätä käytettyä tarpeeksi. Sillä olisimme kenties päässeet vähän enemmän luomaan maalipaikkoja. Meillä oli myös äijiä hyvin ylhäällä, mutta liike jäi hieman puuttumaan tai tehtiin samoja liikkeitä. Siitä tuli hieman ennalta-arvattavaa vastustajalle. Silti varsin ok suoritus, päättää Peltonen.

Oulusta Seinäjoelle Akatemian try-outille tullut hyökkääjä Rasmus Karjalainen on ollut tehokas ja hän on iskenyt kahdessa pelaamassaan ottelussa peräti neljä maalia. Norsunluurannikkolainen Serge Segba on niin ikään näyttöjä antamassa ja pelasi nyt toisen ottelunsa Akatemian mukana.

Rasmus ei ollut treenannut joukkueen kanssa ollenkaan viikolla, kun ylioppilaskirjoitukset painaa, mutta teki taas maalin ja oli aina siellä ylhäällä kun alkoi tapahtumaan – lähellä vastustajan maalia. Segba on hyvä viimeistelijä kun hän saa tilaa, välillä hän voisi nopeammin tehdä ratkaisuja, arvioi Peltonen maalareina toimineita testimiehiä.

Kerho 07 Akatemia: Jere Koponen MV, Joona Lautamaja, Joona Ala-Hukkala (65› Patrik Pihamaa), Zeljko Savic, Niko Hietaharju (46› Matti Lähde), Nikko Ruokangas (Aleksi Leppänen), Arttu Aromaa, Aatu Kujanpää (74› Serge Assamoi), Sami Viljanen (46› Jordi Lahnalakso), Rasmus Karjalainen ja Serge Segba.