123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon reservijoukkueen viittaa kantava ja Kakkosdivisioonaan valmistautuva Kerho 07, kaatoi tänään Wallsport Areenassa samassa Pohjoislohkossa pelaavan Vasa IFK:n treeniottelussa.

Maalinteossa onnistuivat molemmat ulkomaalaiset testimiehet, yhdysvaltalainen laitapakki Kevin Garcia, sekä vasta 17-vuotias Viron U19 Maajoukkueen laitahyökkääjä Marten Saarlas.

Kerho 07 – VIFK 2-1 (0-1)
0-1 41 min VIFK #9
1-1 51 min Kevin Garcia
2-1 53 min Marten Saarlas

Ottelu alkoi vaasalaisten komennossa ja VIFK prässäsi todella kovaa ylhäältä, välillä jopa kahdeksan pelaajan voimin. Kova prässi myös tuotti tulosta, sillä ensimmäisen vartin aikana Kerho oli selvästi altavastaajana ja VIFK sai useammankin maalintekopaikan. Paras paikka osui kenties ottelun 8.minuutille, kun pallo riistetään oikealla laidalla ja pelataan nopeasti pilkun paikkeilla vaanivalle IFK hyökkääjälle. Veto on kuitenkin luokaton ja se menee ohi maalin.

Stanislav Goldberg oli tänään yksi Kerho 07 keskikentän hahmoista

Vartin pelin jälkeen kenttätapahtumat kuitenkin hieman tasaantuvat ja Kerhokin pääsee yrittämään maalintekoa. Miika Asunmaa pääsee pariin kertaan oikeasta laidasta läpi pystyhyökkäykseen, mutta vetoon asti ei tällä kertaa päästä.

Ottlelun 26.minuutilla nähdään paras VIFK tilanne, jossa testipelaajana ollut Kevin Garcia pelastaa aivan Kerhon maaliviivalta pallon yli päätyrajan ja kulmaksi. Tomas Karikkeen varjelema maali säilyy kuitenkin kulmankin jälkeen koskemattomana.

Hetkeä myöhemmin VIFK:n numero 16 ajelee Kerho kapteeni Toni Kujalaa varoituksen arvoisesti ja Kujala loukkaa hieman itseään tilanteessa.

Kuparinen rikkoutuu kun Kerho löysäilee puolustuspäässä ja VIFK:n numero 9 iskee täysin vapaasta paikasta pallon vasempaan takakulmaan, eikä Karikkeella ole mitään mahdollisuuksia estää läheltä tullutta vetoa. Pelattu 41 minuuttia ja samalla Kerho vaihtaa kolhiintuneen kapteeninsa Daniel Caumoon.

Puoliajalle mentiin vaasalaisten johdossa. Kerho sai kovan alun jälkeen pallohallinnan hienokseltaan itselleen, mutta maalipaikoille asti ei päästy. Vaasalaisilla sen sijaan oli paikkoja tehdä luvuiksi paljon suuremmatkin johtonumerot, mutta puolustus Karikkeen johdolla onnistui varjelemaan maaliverkkoja.

Toisen puoliajan aluksi Kerho suorittaa kaksi vaihtoa ja maaliin astelee nuori ruotsalainen Joakim Jans. Samalla juuri Kerhoon sopimuksen tehnyt Miika Asunmaa vaihdetaan toiseen uuteen testipelaajaan, vasta 17-vuotiaaseen virolaiseen Marten Saarlasiin, joka näyttääkin heti alusta alkaen erittäin sähäkältä.

Joakim Jans tuli puoliajalla maaliin ja esitti muutaman paraatitorjunnankin.

VIFK aloittaa jälleen puoliajan vahvasti ja Joakim Jans venyy komeaan torjuntaan vain muutaman minuutin pelin jälkeen. Pallo oli suuntautumassa kohti maalin yläkulmaa, mutta Jans tojui sen hienosti kulmaksi.

Vaasalaisten prässi ei kuitenkaan pure enää samaan malliin kuin ensimmäisellä puoliajalla ja Kerho saa pallonhallinnallaan pelin painettua toiseen päätyyn.

Ottelun 51.minuutilla Kerho saa kulman ja kaikkien pelaajien taakse takatolpalle hiipinyt testimies Kevin Garcia pommittaa suoraan ilmasta takakulmaan semmoisen pommin, että siihen ei VIFK puolustuksella tai maalivahdilla ole mitään asiaa. Tilanne 1-1.

Vain kaksi minuuttia ehditään pelata edellisestä, kun virolainen Marten Saarlas kaadetaan keskialueella ja Juuso Simpasen vapaapotkun jälkitilanteesta, mies itse iskee lähietäisyydeltä pallon verkkoon ja tuulettaa vain kahdeksan minuutin pelinsä jälkeen ensimmäistä maaliaan Kerhopaidassa.

Toisella puoliajalla hieman VIFK pelaajien tunteetkin kuumenevat ja selväsi näkee että heidän kova prässipelinsä väsytti tällä kertaa oman joukkueen vastustajan sijasta. Kerho saa palloa kaiken aikaa laitojen kautta ylöspäin ja taas VIFK:n laitapakkien pelinrakentelua tuntuu olevan kaikenaikaa häiritsemässä nuori Saarlas. Myös testipakki Garcia osoittaa pelaavansa hyvin ylöspäin ja hän on mukana monessa tilanteessa.

Kevin Garcia (nro 18) oli hyvin mukana hyökkäyspään tilanteissa ja onnistui maalinteossakin

VIFK:n tilanteet tulee lähinnä pitkistä pystysyötöistä kärjille ja ne hoitaa varmasti joko Kerhon puolustus tai hyvin pelannut Joakim Jans. Juuso Simpanen jakaa palloa keskikentällä varmasti ja Ville Ylinen sekä Stanislav Goldberg raataa vastustajat irti palloista.

Lisää maaleja ei molempien joukkueiden paikoista huolimatta nähdä ja Kerho voittaa ottelun ansaitusti.

Jatkossakin Kerho 07:n kokoonpanossa tullaan näkemään varmasti SJK edustuksen pelaajia, sillä tarkoitus on valita kulloinenkin käytettävissä oleva kokoonpano Kerho 07:n omien, edustuksessa vähemmälle peliajalle jäävien ja SJK U19 joukkueen pelaajien joukosta.

Seuraavan kerran Kerho 07 pelaa joko ensi viikon perjantaina tai lauantaina, kun se isännöi virolaista SK Tääksi 2. divisioonajoukkuetta Wallsport areenassa. Myös SJK U19 kohtaa saman joukkueen ja pelipäivät ratkeavat viimeistään maanantaina.

Kerho 07: Tomas Karike (45′ Joakim Jans), Kevin Garcia, Joona Lautamaja, Kalle Taimi (74′ Ville Kukkanen), Timo Rauhala, Ville Ylinen (62′ Aleksi Ahde), Toni Kujala (41′ Daniel Caumo), Stanislav Goldberg (85′ Samppa Bouroussi), Juuso Simpanen, Miika Asunmaa (45′ Marten Saarlas) ja Sami Viljanen (62′ Teemu Penninkangas).