123 456 7890

Viron pääsarjan tähtipelaaja Zakaria Beglarishvili siirtyy SJK:n riveihin FC Florasta. 29-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja on käytettävissä jo tulevana viikonloppuna FC Honkaa vastaan pelattavassa vierasottelussa.

Alun perin georgialainen, mutta Viron kansalaisuutta hakenut Beglarishvili on edustanut Viron suurseura FC Floraa vuodesta 2009 alkaen. Hän on luova ja maaleja itsekin tekevä kymppipaikan pelaaja, joka on pelannut myös laitahyökkääjänä. Hänet on valittu useampaan kertaan Viron pääsarjan tähdistöön sekä parhaaksi pelaajaksi kaudella 2018, jolloin hän teki 36 ottelussa hillittömät 30 maalia sekä antoi 24 maaliin johtanutta syöttöä. Sillä määrällä hän oli mukana koko Euroopan sarjojen tehokkaimpien pelaajien listalla, niin maalien kuin syöttöjenkin osalta.

Viime tammikuussa hän siirtyi lainasopimuksella Unkarin pääsarjassa pelaavan Honvéd FC:n riveihin, mutta mursi kylkiluunsa vain kaksi päivää ennen kauden jatkumista. Kylki operoitiin ja hän oli sivussa useamman kuukauden. Lainasopimus päättyi toukokuussa ja hän palasi FC Floraan. Nyt hän on taas täydessä kunnossa ja siirtyy SJK-paitaan pysyvällä siirrolla. SJK:n harjoituksiin hän liittyy torstaina.

Olen todella onnellinen ollessani nyt täällä. Haluan päästä todistamaan kykyni kaikille ja lupaan tehdä kaikkeni tämän seuran puolesta. Haluan auttaa SJK:ta voittamaan. Annan kaikkeni jokaisessa pelissä ja harjoituksessa ja odotan jo innolla, että pääsen harjoituksiin joukkueen kanssa, kertoo Zakaria Beglarishvili.

Puhuin aiemmin ystäväni Gert Kamsin kanssa paljon SJK:sta, sillä hänhän pelasi täällä muutaman vuoden. Juttelin myös Mihkel Aksalun kanssa pitkään ennen siirtoa, joten tiedän paljon seurasta jo ennestään. Ja olen käynytkin täällä aiemmin, kun pelasin FC Floran kanssa SJK:ta vastaan Komia-turnauksessa. Veikkausliiga on tasainen sarja, jossa ei ole helppo voittaa ketään. Jokainen joukkue on hyvä ja jokainen voi voittaa kenet vain. Siksi jokainen peli on täällä tärkeä ja niihin kaikkiin pitää keskittyä täysillä, jos haluaa voittaa. Tiedän myös mitä minulta halutaan ja miten tämän joukkueen halutaan pelaavan, sillä olen jutellut paljon päävalmentajankin kanssa ennen siirtopäätöstä, Beglarishvili jatkaa.

Haluan vielä sanoa kiitokset vanhalle seuralleni FC Floralle, joka on kuin perhe minulle. Olin 18-vuotias, kun liityin heidän mukaan ja nyt kymmenen vuotta myöhemmin lähden sieltä. Siellä on paljon ystäviä ja haluan kiittää heitä kaikkia. En koskaan unohda aikaani siellä. Tiedän, että SJK on vähän kuten Flora, iso perhe, joka on todella hyvä paikka pelaajille. Siksi olenkin niin iloinen, että voin siirtyä juuri tänne, kiittelee Beglarishvili.

Beglarishvili on naimisissa ja kahden lapsen isä, koko perhe muuttaa nyt hänen mukanaan Seinäjoelle.

Tämä oli minulle suuri päivä. Samalla kun allekirjoitin sopimuksen uuden seurani kanssa, minun nuorempi poikani täytti kaksi vuotta. Hän on jo nyt kova jalkapallofani, kertoo Beglarishvili lopuksi ison hymyn kera.

Myös SJK:n päävalmentaja on tyytyväinen uudesta pelaajasta.

Meillä oli tarve saada lisää luovuutta. Etsimme pelaajaa joka pystyy luomaan paikkoja muille, mutta pystyy myös itse ratkaisuihin. Ja voin sanoa, että näin Zakariassa heti jotain sellaista, mistä pidän todella paljon, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Viime kaudella hän myös teki 36 pelissä 30 maalia, ja jos pelaaja tekee tuommoiset tehot minkä tahansa maan pääsarjassa, se on kova suoritus. Eikä sitä edellinen kausikaan ollut häneltä paljoa heikompi. Se kertoo jotain siitä mihin hän pystyy, Eremenko jatkaa.

Hän on aktiivinen kentällä ja hän on erittäin älykäs pelaaja, joka on pelissä hyvin sisällä. Vaikka hän on pienikokoinen, hän osaa käyttää sitä hyväkseen fyysisissä väännöissä. Hän osaa luoda tilaa ja osaa liikkua itse vapaisiin tiloihin. Uskonkin, että hän on juuri oikea palanen meidän systeemiin ja sopii siihen peliin mitä me haluamme, sanoo Eremenko.

Hän on myös erittäin kokenut pelaaja, mikä on hyvä, sillä häntä ei tarvitse opettaa pelaamaan, vaan hän on jo valmis pelaaja. Hän tuo meille varmasti uuden voimavaran joukkueeseen, sillä hän on erityinen pelaaja. Pelaaja joka tuo peliimme lisää vaihtoehtoja ja jota meidän nuoret pelaajat voivat katsoa ylöspäin ja ottaa oppia, päättää Eremenko.

SJK kohtaa lauantaina 10.8. klo 17.00 vierasottelussa FC Hongan. Ottelu pelataan Tapiolan Urheilupuistossa ja se näkyy suorana Ruutu-palvelusta. Seinäjoella ottelua voi katsoa ilmaiseksi OmaSp Stadionin Vierasmatsi Live -tapahtumassa, Carlsberg Sports Barissa. Seuraava kotiottelu on ensi viikon torstaina 15.8. klo 18.30 OmaSp Stadionilla. Vastaan tulee silloin kesäkuulta siirretyssä ottelussa IFK Mariehamn. Ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja arkisin klo 9-16 SJK Shopissa.

Zakaria Beglarishvili

Georgian Tbilisissä 30. huhtikuuta vuonna 1990 syntynyt Zakaria Beglarishvili on 171-senttinen hyökkäävä keskikenttäpelaaja. Pelipaikka on kärjen alapuolella kymppipaikalla, mutta hän on pelannut myös laitahyökkääjänä oikealla laidalla. Hän on anonut Viron kansalaisuutta ja on jo läpäissyt Viron kielitestin, odottaen enää vahvistusta kansalaisuudelle. Hän on myös ilmoittanut haluavansa edustaa jatkossa Viron maajoukkuetta. Aiemmin hän on pelannut Georgian nuorten maajoukkueissa sekä yhden ottelun A-maajoukkueessa, harjoituspelissä, juuri Viroa vastaan.

Juniorina hän aloitti uransa Olimpi Tbilisin sekä Metallurg Rustavin riveissä. Hän nousi Georgian poikamaajoukkueisiin jo 16-vuotiaana ja pelatessaan U19-maajoukkueessa, Hollannin jättiläinen, Amsterdamin Ajax, nappasi Beglarishvilin omaan akatemiaansa. Ennen sitä hän oli ehtinyt tehdä jo debyyttinsä miesten sarjoissa Metallurgin riveissä. Ajaxissa ei peliaikaa tullut miesten edustusjoukkueessa, mutta hän kävi lainapesteillä kotimaansa pääsarjaseuroissa, Dila Gorissa ja Locomotive Tbilisissä, kunnes vuonna 2009 hän teki sopimuksen Viron suurseura FC Floran kanssa.

FC Florassa hän nousi nopeasti joukkueen tähdistöön ja on pelannut yhdeksän kauden aikana seuran paidassa yhteensä 287 ottelua. Niissä on syntynyt 117 maalia ja 103 maaliin johtanutta syöttöä. Se on lähes tehomerkintä per peli. Kaikkiaan Viron pääsarjassa hän on pelannut 240 ottelua ja tehnyt niissä tehot 94 + 95. Lisäksi pelejä on Euroopan sarjajoukkueiden arvokilpailuissa ja cupeissa. Hän on pelannut myös 22 peliä FC Floran reservijoukkueessa. Beglarishvili on voittanut Viron mestaruuden neljä kertaa, Viron cupin kahdesti sekä Viron Supercupin kolme kertaa.

Kaudella 2018 hänet valittiin Viron parhaaksi pelaajaksi, hänen tehtyä 36 pelaamassaan ottelussa 30 maalia ja 24 maaliin johtanutta syöttöä. Niillä lukemilla hän nousi koko Euroopan maalintekijätilastossa kärkisijoille ja samalla hän nousi niihin myös syöttöpörssissä. Hänet oli listattuna jopa Euroopan Golden Boot -palkinnon listoille, yhdessä maailmantähtien kanssa.

Huikean viime kauden jälkeen Beglarishvili halusi lähteä kokeilemaan taitojaan muualle. Hän siirtyi lainasopimuksella tammikuussa 2019 Unkarin pääsarjassa pelaavan Budapest Honvéd FC:n riveihin. Unkarissa pääsarja on tauolla joulukuusta helmikuuhun, joten aluksi hän pelasi joukkueen kanssa talven harjoitusotteluita. Pelit sujuivat hienosti, mutta juuri kun kausi oli jatkumassa helmikuussa, mursi Beglarishvili vain muutama päivä aiemmin kylkiluunsa. Se vaati leikkauksen ja hän oli sivussa kolme kuukautta. Huhtikuun lopussa hän oli taas pelikuntoinen, mutta ei enää mahtunut europaikoista kovaa kisaa käyneen Honvédin avauskokoonpanoon. Honvéd sijoittui lopulta neljänneksi ja kausi päättyi toukokuun puolessa välissä. Beglarishvili palasi takaisin FC Floraan. Hän kuitenkin haki edelleen paikkaa muualta ja kävi tänä kesänä Puolan pääsarjajoukkueen testissä, ennen siirtoa SJK:n riveihin.

FC Floran aikana hänet kutsuttiin Georgian A-maajoukkueeseen vuonna 2015. Hän teki debyyttinsä harjoitusottelussa Viroa vastaan. Peli jäi hänen ainoakseen Georgian paidassa, sillä hän on anonut Viron kansalaisuutta sekä mahdollisuutta edustaa Viroa myös maajoukkuetasolla. Kielitestin hän läpäisi viime vuonna ja päätöstä kansalaisuudesta sekä edustusoikeuden muutoksesta odotellaan lähiviikkoina. FC Floran kanssa hän on vieraillut myös Seinäjoella, Wallsport Areenassa pelatussa KOMIA-turnauksessa vuonna 2012 ja teki maalin SJK:n verkkoon, tuolloin turnauksen päätöspäivänä pelatussa ottelussa, joka päättyi 1–1-lukemiin.

SJK:ssa Beglarishvili ottaa numerokseen 49, jota hän on kantanut myös FC Florassa. Hän on edustuskelpoinen joukkueessa heti. Hänen vaimonsa ja kaksi alle kouluikäistä lasta, muuttaa myös Seinäjoelle.