123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon uusi päävalmentaja on entinen Suomen maajoukkuepelaaja Simo Valakari, jonka sopimus Kerhon kanssa on kaksivuotinen. Valakari siirtyy tehtäväänsä Käpylän Pallon Junioriakatemiasta ja hän aloittaa joukkueen valmennuksen virallisesti 1. syyskuuta.

Samalla SJK teki sopimuksen Keith Armstrongin sekä hänen yrityksensä Player Caren kanssa. Armstrongin tehtävä on toimia Urheilutoimenjohtajana. Viimeisen kuukauden ajan Kerhossa yrityksensä kautta konsultointitehtävissä olleen Armstrongin ja SJK:n välinen sopimus on myös kahden vuoden mittainen ja myös tämä sopimus astuu voimaan 1. syyskuuta.

Kaksikossa Valakari-Armstrong SJK saa kaiken tarvittavan osaamisen Seinäjoelle kertarysäyksellä. Valakari on pelaajien kehittäjä ja kokenut maajoukkuepelaaja, jolla on paljon annettavaa joukkueelle oman esimerkkinsä avulla. Armstrong yrityksineen taas tuo lakeuksille kokemusta joukkueen rakentamiseen, valtavasti lajitietoutta sekä suhteita niin Englantiin kuin Suomeenkin. Armstrong tuntee myös hyvin median ja mediassa toimivat ihmiset.

– Olemme saaneet nyt täydellisen paketin joka sopii visioomme ja omiin tavoitteisiimme. Seinäjoen Jalkapallokerho etenee määrätietoisesti eteenpäin askel askeleelta kohti laadukasta Veikkausliigaorganisaatiota, analysoi seuran puheenjohtaja Raimo Sarajärvi.

– Tämä on minulle loistava ja iso haaste. Olen todella iloinen tästä mahdollisuudesta. SJK on kunnianhimoinen seura ja siellä on ihmisiä joilla on halua tehdä asioita. Joukkueessa on hyviä pelaajia, harjoitusmahdollisuudet ovat hyvät ja se on kokonaisuutena Suomen mittapuussa huima organisaatio. Odotan innolla että pääsen hommiin, kommentoi Valakari uutta pestiään.

Peliurallaan Valakari tunnettiin nimenomaan johtajana ja joukkueensa kapteenina. Uralta löytyy kansainvälistä kokemusta Englannin Valioliigasta, Skotlannin pääsarjasta ja USA:n MLS:stä. Hänellä on kova kunnianhimo ja into luoda jotain omaa sekä kehittyä valmentajana huipulle. Pitkään Suomen nuorten maajoukkueissa töitä tehneenä Valakari tuntee Suomen parhaat junioripelaajat ja osaa myös toimia heidän kanssaan.

Tämän lisäksi Valakarilla on kokemusta Kakkosen päävalmentajana Turun Palloseuran reserviseura Å;bo IFK:sta. Hän toimi myös Veikkausliigassa TPS:n kakkosvalmentajana oman peliuransa ohessa. Valakari muuttaa perheineen Seinäjoelle ja myös hänen kolme poikaansa siirtyvät SJK Junioreiden joukkueisiin. Kaksi vanhinta heistä on pelannut myös omien ikäluokkiensa maajoukkueessa.

Seinäjoen Jalkapallokerhon tavoitteena on olla tulevaisuudessa Suomen paras paikka 15-20-vuotiaille pelaajille kehittyä ja mennä urallaan eteenpäin. Edustusjoukkueen tavoitteena on edelleen pelata Veikkausliigassa viimeistään kaudella 2015.

Simo Valakari

Entinen puolustava keskikenttäpelaaja, Simo Valakari (s. 24.4.1973), debytoi pelaajana Veikkausliigassa kaudella 1995 Finnairin Pallon paidassa. Käpylän Pallon kasvatti pelasi FinnPassa kahden kauden aikana yhteensä 48 ottelua viimeistellen niissä viisi maalia. Hän siirtyi helsinkiläisseurasta Skotlannin Valioliigan Motherwelliin kesken kauden 1996-97, pelaten heti ensimmäisenä keväänään kaikissa uuden seuransa otteluissa.

Simo Valakari TPS:n paidassa. Kuvassa myös Kerhon nykyinen kapteeni Chris Cleaver.
(KUVA: Tero Wester)

Skotlannin kausien jälkeen vuonna 2000 edessä oli siirto Englannin puolelle Derby Countyn valkopaitaan. Valakari pelasi neljän vuoden aikana myös kaksi kautta Englannin Valioliigaa. Englannin pääsarjaotteluita kertyi kaiken kaikkiaan 20 kappaletta. Derbyn jälkeen peliura jatkui vuonna 2004 Yhdysvaltoissa Major League Soccer -joukkue FC Dallasin riveissä, josta hän siirtyi helmikuussa 2007 Turun Palloseuran paitaan. Valakari pelasi viimeisen kolmen kauden aikana Tepsissä 38 Veikkausliigaottelua ja viimeisteli niissä yhden maalin. Valakari on pelannut vuosina 1996-2003 yhteensä 32 A-maaottelua Suomen paidassa.

Vuosina 2009-2010 Valakari valmensi Å;IFK:n miesten II-divisioonan joukkuetta. Hänet valittiin myös Suomen U15-, U16- ja U17-vuotiaiden maajoukkueiden valmennusryhmään.

Valakari siirtyi kaudelle 2011 Käpylän Pallon juniorivalmennukseen, kun Å;IFK:n yhteistyö TPS:n kanssa loppui, ja on valmentanut siellä mm. seuran 97-syntyneet puhtaalla pelillä Suomen Mestaruuteen tämän vuoden Kai Pahlman -lopputurnauksessa. Joukkue pärjäsi myös kansainvälisissä turnauksissa Italiassa, Latviassa ja varsinkin Ruotsissa missä KäPa oli ikäluokkansa toinen. Valakari valmensi myös 99-syntyneitä, joka pärjäsi ainakin Helsinki Cupissa hienosti ollen ikäluokassaan kolmas. Lisäksi hän on toiminut Käpylän peruskoulun urheiluvalmennuksessa.

UEFA:n A-valmentajalisenssin omaava Valakari on toiminut edelleen Suomen nuorten maajoukkueiden valmennuksessa ja viimeksi hän oli mukana Suomen U18- ja U19-joukkueiden apuvalmentajana.

Keith Armstrong

Englantilainen jalkapallovalmentaja Keith “Keke” Armstrong (s. 11.10.1957) tuli Suomeen jo vuonna 1979 Oulun Palloseuran pelaajaksi suosikkiseurastaan Newcastlesta. Hän pelasi Suomessa yhdeksässä eri seurassa ja ehti voittaa pelaajana Suomen Mestaruuden kolmasti. Pelaajana Armstrong edusti mm. TP-Seinäjokea kausilla 1989 ja 1990.

Valmentajana Armstrong aloitti Rovaniemen Palloseurassa vuonna 1993 ja tullessaan myöhemmin Seinäjoelle pari vuotta myöhemmin hän nosti TP-Seinäjoen komeasti kahdessa kaudessa Kakkosesta Veikkausliigaan. Nousun jälkeen Seinäjoen Kunniakansalaiseksi valittu Armstrong kuitenkin jätti kaupungin kannattajien suureksi pettymykseksi. Seinäjoella valmentaessaan Keke toimi samalla myös englanniopettajana.

Keke siirtyi Valkeaskoskelle Ykköseen tippuneen Hakan peräsimeen ja nosti joukkueen heti seuraavaksi kaudeksi takaisin Veikkausliigaan. FC Haka voitti kolme mestaruutta peräkkäin Armstrongin johdolla ja myöhemmin 2000-luvulla Armstrong luotsasi HJK:n kahteen kultaan. Viidellä Suomen Mestaruudella ja kolmella Suomen Cupin voitolla hän on yksi Suomen menestyneimpiä valmentajia. Hänet on valittu myös kolmasti Vuoden Jalkapallovalmentajaksi.

Armstrong perusti oman koulutusyrityksen vuonna 2005 ja hän on toiminut viime vuodet Suomen maajoukkueessa vastustajien tarkkailijana ja analysoijana. Keke on nähty myös televisiossa jalkapallon MM- ja EM-kisojen sekä Englannin Valioliigan kommentaattorina. Armstrong sai kaksoiskansalaisuuden 1990-luvun alussa.

Keke asuu vaimoineen ja lapsineen Tampereella ja hän hoitaa tehtävää osin sieltä käsin, mutta osallistuu myös päivittäiseen tekemiseen Seinäjoella.