123 456 7890

SJK lainaa keskikenttäpelaaja Sergei Eremenkon täksi kaudeksi Spartaks Jurmalasta.

20 vuotta juuri täyttänyt Sergei on SJK:n päävalmentajana olevan Alexei Eremenkon nuorin poika ja aiemmin SJK:ta kaudella 2016 edustaneen ja peliuransa jo lopettaneen Alexei Eremenko juniorin pikkuveli. Keskimmäinen veljeksistä, Roman Eremenko, pelaa ammatikseen Venäjän pääsarjassa.

Hyvillä fiiliksillä tulen seuraan. Olen todella innostunut, ja en malta odottaa, että pääsen pelaamaan. Tämä kausi on todella tärkeä ja haluan päästä auttamaan joukkuetta, sanoo Sergei Eremenko.

Täällä toiminta on todella ammattimaista, ja voin vaikka verrata ulkomaihin, missä olen ollut ja sanoa, että ei siellä ole tämän parempaa, mitä täällä on. Täällä tehdään kaikki ammattimaisesti, on hyvä fysiotiimi ja kaikilla on omat roolinsä. Se on hyvää toimintaa ja treenit on hyvin suunnitelmallisia alusta alkaen. Fasiliteetit on myös hyvät, Sergei Eremenko kertoo.

Varsinkin OmaSp Stadion on aivan upea. Pelasin siellä viime kesänä maajoukkueen kanssa esiturnauksessa, ja sain sen silloin jo nähdä, Sergei Eremenko jatkaa.

Täällä kaikki on myös lähellä, vähän kuin Pietarsaaressa kotona, joten siten kaikki on hyvin tuttua, sanoo Sergei Eremenko vielä lopuksi.

181-senttinen Sergei Eremenko on Pietarsaaren Jaron kasvatti, ja pelipaikaltaan keskikentän keskustan pelaaja, joka pystyy pelaamaan sekä hyökkäävässä että puolustavassa roolissa tai. Hän on ollut tammikuusta 2018 lähtien latvialaisen Spartaks Jurmalan sopimuspelaaja, mutta ei ehtinyt pelata seuran riveissä yhtään ottelua, sillä hänet lainattiin samantien Venäjän pääsarjaseura Spartak Moskovan riveihin. Kausilla 2016-2018 hän edusti sveitsiläistä FC Baselia. Suomessa hän on pelannut FF Jarossa 20 Veikkausliiga-ottelua ja tehnyt niissä kaksi maalia. Sen lisäksi hän ehti edustaa Jaroa myös Ykkösessä 11 pelin verran.

Sergei on saanut uralleen hyvän koulutuksen. Tietenkin hän aloitti pelaamisen jo nuorena Jarossa, mutta sitten hän meni Baseliin, missä hän oppi todella paljon tasokkaassa junioriakatemiassa. Moskovan Spartakissa hän oli vuoden ja se on todella kova koulu ja ympäristö. Kun hän sitten palasi Jurmalaan, hän ajatteli, että ehkä on parempi tulla nyt tänne. Hän on erittäin motivoitunut osoittamaan tasonsa ja kehittymään entisestään, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Mielestäni hän ei ole enää nuori pelaaja, vaan hän on kasvanut ja kokenut enemmän. Hänellä on uralleen omat tavoitteensa, mutta täällä hän on auttamassa joukkuetta saavuttamaan meidän tavoitteemme, jatkaa Alexei Eremenko.

Totta kai me kaikki ymmärrämme, että se on hieman kyseenalaista, että oma isä on päävalmentajana, mutta jo Jarossa, jossa hän oli vasta 15–16-vuotias ja hän harjoitteli edustusjoukkueessa, voin vakuuttaa, että kukaan ei voi tulla sanomaan, että hän pelasi siellä vain minun takiani. Hän sai taatusti enemmän kritiikkiä osakseen kuin muut pelaajat. Hän ansaitsi kaiken omalla työllään, vakuuttaa Alexei Eremenko.

Minä tunnen hänet tietenkin pelaajana, hän tietää mitä minä haluan häneltä ja hän tuntee minun systeemini. Mutta kun me treenaamme, tai pelaamme, hän ei ole minun poikani, vaan hän on yksi pelaajistani. Tunnen hänet hyvin pelaajana ja tiedän miten hänestä saa parhaan irti, mikä taas hyödyttää joukkuetta, sanoo Alexei Eremenko.

Pelaajana hän on älykäs keskikenttäpelaaja. Hän on vielä nuori, mutta kuitenkin jo kokenut pelaaja. Tekee kovaa töitä kentällä ja näkee kentän hyvin. Syöttövalikoima on hyvä ja hän on valmis tekemään töitä myös puolustussuuntaan. Hän pystyy pelaamaan kaikkia kolmea roolia keskikentällä ja hänellä on kokemusta myös muilta pelipaikoilta. Spartakissa hän pelasi laiturina ja Baselissa hän oli hyökkääjänä. Hän on siten monipuolinen pelaaja ja tuo joukkueeseen lisää kilpailua, Alexei Eremenko arvioi.

Kuten jo aiemmin sanoin, hän sopii meidän pelisysteemiimme ja hän on suomalainen pelaaja. Me haluamme joukkueeseen hyviä suomalaispelaajia. Hän on syntynyt Suomessa ja saanut täällä pelaajakoulutuksensa, vaikka hänen nimensä onkin Eremenko, nauraa Alexei Eremenko lopuksi.

SJK kohtaa Suomen Cupin karsintalohkon avausottelussa VPS:n perjantaina 25.1. klo 19:00 Wallsport Areenalla. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja SJK Shopissa. Kausikortit käyvät otteluun ja kausikortit saat edullisemmalla hinnalla vielä tammikuun loppuun. Sen jälkeen hinnat nousevat kaikissa hintaluokissa 10 €:lla.

Sergei Eremenko

Pietarsaaressa, 6. tammikuuta 1999 syntynyt Sergei Eremenko, on Suomen ja Venäjän kansalainen, ja viettänyt lapsuutensa sekä nuoruutensa Suomessa Pietarsaaressa. Hänen isänsä on Alexei Eremenko ja isoveljensä Alexei junior ja Roman. Pelipaikaltaan hän on keskikentän keskustan pelaaja, mutta hän on pelannut myös hyökkääjänä tai laiturina.

Hän aloitti jalkapallon Pietarsaaren Jaron riveissä ja edusti seuraa ensimmäisen kerran Veikkausliigassa jo kaudella 2014, kun hän oli vasta 15-vuotias. Kaikkiaan hän ehti pelata kahdella Veikkausliiga-kaudella yhteensä 20 ottelua ja tehdä niissä kaksi maalia. Hän edusti myös Jaron farmiseura JBK:ta kolmessa ottelussa Kakkosessa. Kaudella 2016 hän jatkoi Jaron paidassa seuran pudottua Ykköseen, mutta teki myöhemmin elokuussa sopimuksen Sveitsin pääsarjassa pelaavan FC Baselin kanssa.

FC Baselissa hän pelasi Sveitsin U18-pääsarjassa 11 ottelua ja teki niissä neljä maalia. Eremenko myös ratkaisi Baselin mestaruuden U18-sarjassa laukomalla pallon maaliin rangaistuspotkukilpailun viimeisenä vetäjänä. Eremenko pelasi Baselin riveissä myös UEFA Youth Leaguessa sekä Sveitsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla U21-joukkueessa. Vuonna 2018 hän solmi kaksivuotisen sopimuksen latvialaisen Spartaks Jurmalan kanssa. Spartaksissa hän ei ehtinyt pelata ainoatakaan ottelua, kun hänet jo lainattiin koko kaudeksi Venäjän pääsarjassa pelaavan Moskovan Spartakin riveihin. Samassa seurassa pelasi myös hänen isoveljensä Roman Eremenko.

Venäjällä hän pelasi Spartakin riveissä nuorten pääsarjaa 10 ottelua sekä Venäjän toisella sarjatasolla pelaavassa Spartakin kakkosjoukkueessa yhteensä 9 ottelua. Nuorten pääsarjassa syntyi myös yksi maali. Sopimuksen päätyttyä hänen paperinsa palasivat Spartaks Jurmalaan.

Urallaan Sergei on edustanut Suomea junioritasolla poikamaajoukkueissa yhteensä 18 kertaa ja tehnyt niissä kuusi maalia. Sergei kuitenkin ilmoitti maaliskuussa 2018 haluavansa jatkossa edustaa maajoukkuetasolla Venäjää ja FIFA hyväksyi edustusoikeuden siirron huhtikuussa 2018.

Sergei Eremenko liittyi SJK:n harjoitusvahvuuteen joulukuussa 2018 ja lainasopimus kaudesta 2019 syntyi tammikuussa 2019. Sopimus Spartaks Jurmalan kanssa jatkuu kauden 2019 loppuun.