123 456 7890

Sixten Boström, kuva Juha Tamminen, luvaton käyttö kielletty.

SJK esitteli tänään medialle uuden päävalmentajansa, Sixten Boströmin. Boströmin sopimus SJK:n kanssa kattaa kauden 2017.

Asiat muuttuvat hyvin nopeasti. Hyvin nopeasti tehtiin ratkaisuja
ja päätöksiä. Olen erittäin tyytyväinen ja kiitollinen, että SJK otti
yhteyttä. SJK kuuluu Suomen suuriin seuroihin. Tulokset viime vuosilta
sen kertovat, kertoo Sixten Boström

Ennen SJK:ta hän toimi USA:n ja Kanadan pääsarjassa eli MLS:ssä pelaavan Columbus Crew’n apuvalmentajana. Hän on toiminut Örebro SK:n päävalmentajana Ruotsin pääsarja Allsvenskanissa ja Suomessa muun muassa HJK:n ja FF Jaron Veikkausliigajoukkueissa. Hän on toiminut lisäksi Suomen maajoukkueen kansainvälisissä tarkkailutehtävissä, sekä Palloliiton koulutuspäällikkönä.

Tiedän, että täällä on tehty pitkään hyvää työtä sekä taustalla organisaatiossa että esimerkkinä tämä stadion ja halli. Tiedän, että joukkue ja pelaajat ovat hyvässä kunnossa ja heitä on kehitetty tässä vuosien mittaan, Boström jatkaa.

Helsingissä syntynyt 53-vuotias Boström, on yksi kansainvälisesti kokeneimpia suomalaisvalmentajia ja hän toiminut valmentajana vuodesta 1993. Valmennusura alkoi juniorivalmentajana ja ennen valmentajauraansa hän oli ammattilaisjalkapalloilija ja pelasi myös Suomen maajoukkueessa.

Pelaajaurallaan hän voitti neljä Suomen mestaruutta, kaksi Singaporen mestaruutta, sekä yhden Suomen Cupin. Valmentajana hänellä on yksi Suomen mestaruus HJK:n peräsimessä kaudelta 2013, MLS:n hopeamitali kaudelta 2015 ja kolmostila, eli niin sanottu pikkuhopea Ruotsista kaudelta 2010.

Boströmin lehdistötilaisuus tulossa myöhemmin tänään SJK TV:n kanavalle.

Sixten Boström

Helsingissä 15. syyskuuta 1963 syntynyt Sixten “Siku” Boström aloitti peliuransa HJK:ssa vuonna 1981. Pelipaikaltaan hän oli keskikenttäpelaaja. Ensimmäinen jakso HJK:ssa kesti kolme vuotta, kunnes hän siirtyi Ruotsin BK Häckeniin. Ruotsissa hän pelasi kaksi kautta, kunnes palasi takaisin HJK:n riveihin. HJK:ssa pelejä kertyi viiden kauden aikana yhteensä 87 ja näissä maaleja tuli 28. Ruotsissa Häckenissä pelejä kertyi 41 ja niissä syntyi 10 maalia.

HJK:n jälkeen Boström siirtyi Singaporen pääsarjaan Geylang Internationaliin, jossa hän voitti mestaruuden ensimmäisellä kaudellaan. HJK:ssa mestaruuksia oli tullut jo aiemmin kaksi. Suomeen palattuaan hän otti pelipaikan lahtelaisesta Kuusysistä, missä pelejä kertyi kaikkiaan 90 ja neljän kauden aikana tuli myös kaksi Suomen mestaruutta lisää. Kuusysin jälkeen oli edessä paluu Singaporeen ja Geylang Internationaliin, jossa jälleen oli tuloksena mestaruus.

Ammattilaisura päättyi vuonna 1993 ja sitä ennen hän ehti edustaa vielä Singaporelaista Jurong Townia ja Suomessa Finnairin Palloilijoita ja Tikkurilan Palloseuraa. Suomen maajoukkueessa Boström pelasi 14 ottelua ja teki niissä kaksi maalia. Nuorten ja poikamaajoukkueiden pelejä Boströmille on kertynyt 33.

Valmennusura alkoi VJS:n junioripäällikkönä, mistä matka jatkui HJK:n B-junioreihin. EIF:n miesten joukkueen kanssa vietetettyjen kahden kauden jälkeen, Boström palasi jälleen junioripuolelle, FinnPa:n A-junioreiden valmentajaksi. Kausina 1999-2001, hän toimi FC Jokereiden reservijoukkueen valmennuksessa. Boström suoritti jalkapallovalmentajatutkinnon vuonna 1997. Hän työskenteli Mäkelänrinteen urheilulukiossa vuosina 1995–2001 sekä Palloliiton Uudenmaan piirin koulutuspäällikkönä 1994–2001.

Ensimmäinen päävalmentajapesti Veikkausliigassa oli pietarsaarelaisessa FF Jarossa kaudella 2002. Boström valmensi Jaroa kolmen kauden ajan. Jaro-pestinsä jälkeen Boström toimi Suomen Palloliiton alaisuudessa jalkapallomaajoukkueen kansainvälisissä tarkkailutehtävissä sekä Palloliiton koulutuspäällikkönä.

Kaudella 2007 Boström valittiin Ruotsin pääsarjassa Allsvenskanissa pelanneen Örebro SK:n päävalmentajaksi. Hän toimi Örebron päävalmentaja aina kauteen 2012 asti ja tuona aikana Örebro nappasi mm. kolmannen sijan kaudella 2010 ja pelasi euro-otteluita kaudella 2011. Boströmin valmentama Örebro SK vieraili myös Seinäjoella pelatuissa KOMIA-turnauksissa.

Ruotsissa vietettyjen vuosien jälkeen, Boström nimettiin HJK:n päävalmentajaksi kaudelle 2013. HJK voittikin ylivoimaisesti, peräti 12 pisteen erolla Suomen mestaruuden ja pelasi Mestareiden Liigan karsintoja. Kausi 2014 jäi kuitenkin häneltä kesken, HJK:n korvattua hänet Mika Lehkosuolla.

HJK:n jälkeen Boström suuntasi USA:n ja Kanadan pääsarjaan, MLS:ään kaudelle 2015 ja siellä ohiolaisen Columbus Crew’n apuvalmentajaksi. Columbus eteni heti Boströmin ensimmäisellä kaudella MLS:n finaaliin, jonka se kuitenkin hävisi Portlandille. Pesti jatkui tämän vuoden alkuun asti.

SJK julkisti 17. helmikuuta, että Sixten Boström on seuran uusi päävalmentaja kaudella 2017.

Sopimus on vuoden mittainen.