123 456 7890

SJK vahvistaa maalivahtiosastoaan ja on tehnyt pelaajasopimuksen Markus Uusitalon kanssa. Sopimus kattaa kauden 2022 ja sisältää vuoden jatko-option.

Uusitalo, 24, on FC Hongan kasvatti. Kasvattajaseurastaan Uusitalo siirtyi alunperin vuonna 2015 Vaasan Palloseuraan, mutta peliaikaa Veikkausliigassa ei nuorelle maalivahdille vielä Vaasassa siunaantunut. Talvella 2016 Uusitalo siirtyi Helsingin Jalkapalloklubiin, jossa hän pelasi neljä kautta. Hän voitti Veikkausliigan mestaruuden HJK:n riveissä kaksi kertaa, ja lisäksi hän on päässyt klubipaidassa nostelemaan Suomen Cupin voittopokaalia. HJK-vuosien jälkeen Uusitalo palasi takaisin FC Honkaan, jossa hän otteli vuoden verran, kunnes siirtyi kaudeksi 2021 lainalle Helsingin IFK:hon.

Viimeisin Veikkausliigakausi sujui HIFK:lta hyvin, ja otteluita Uusitalolle kertyi Veikkausliigassa ja Suomen Cupissa yhteensä 18 kappaletta. Nyt Uusitalon on aika kääntää uusi sivu urallaan uudessa ympäristössä, ja kauden mittaista VPS-pestiä lukuunottamatta pääkaupunkiseudun joukkueissa viihtynyt Uusitalo kehuukin olosuhteita Seinäjoella.

–Tosi mageeta päästä SJK:hon ja hienoa päästä näin hienoihin olosuhteisiin harjoittelemaan ja pelaamaan, iloitsee Markus Uusitalo.

Kohtalaisen nuorelle Uusitalolle SJK on varmasti paikka, jossa oman uran eteenpäin vieminen ja kehittyminen on mahdollista.

–Kyllähän tähtäin tietenkin on ulkomailla, ja että pääsisin mahdollisimman pitkälle omalla urallani. Minulla on omat tavoitteeni joita en ala sen tarkemmin avaamaan, mutta aion tehdä parhaani niiden saavuttamiseksi, kertoo Uusitalo.

Uusitalo on tuttu ennestään päävalmentaja Joaquín Gómezille, ja viime kaudella ykkösmaalivahdin paikkansa vankasti paaluttanut Jesse Öst saakin rinnalleen uuden kirittäjän.

–Olen tyytyväinen joukkueemme vahvistumiseen. Markuksen myötä saamme joukkueeseemme jälleen uuden suomalaisen lahjakkaan pelaajan, joka janoaa kehitystä ja ponnistelee joka päivä asettaen rimansa harjoituksissa todella korkealle. Hänen viime kautensa oli eheä ja hän on täydellinen palanen seuraamme kilpailemaan muiden maalivahtien kanssa, kehuu päävalmentaja Gómez.

SJK:n edustusjoukkue palaa harjoituksiin 13.12. Ensimmäinen virallinen harjoitusottelu järjestetään lauantaina 8.1., jolloin Wallsport Arenalla pelattavan ottelun jälkeen ilta jatkuu OmaSp Stadionilla kannattajatapaamisen merkeissä. Kyseiseen otteluun ja kannattajatapaamiseen kutsutaan ainoastaan kauden 2022 kausikorttilaiset, jotka ovat ostaneet kausikorttinsa kuluvan vuoden loppuun mennessä. Voit varmistaa paikkasi tähän otteluun ja jälkipeleihin ostamalla kausikortin kaudelle 2022 vuoden loppuun mennessä Lippupisteeltä tai kauppakeskus Torikeskuksen SJK Storesta.