123 456 7890

Suomen maajoukkueen keskikenttäpelaaja Moshtagh Yaghoubi siirtyy SJK-paitaan vapaalla siirrolla. Mosa-lempinimellä yleisesti tunnettu 24-vuotias Yaghoubi, on viime vuosien Veikkausliigan tunnetuimpia pelaajia. Hän voi pelata keskikentällä useammassa eri roolissa ja hänen potkutekniikkansa on erinomainen pelote erikoistilanteissa. Viime kaudella Mosa oli voittamassa HJK:n kanssa Suomen mestaruutta.

Mosa kävi tutustumassa SJK:n toimintaan viikko sitten ja hän sai silloin hyvän kuvan siitä, mitä SJK häneltä odottaa ja mitä hän voi odottaa SJK:lta.

Minulla on ollut monesti jo aiemmin mahdollisuus tulla SJK:hon. Ennenkuin lähdin Kazakstaniin, olin todella lähellä tulla tänne. Silloin oli todella pienestä kiinni, että en lopulta tullut. Nyt aukesi tosi hyvä mahdollisuus. Juteltiin Alexei Eremenkon ja Richie Dormanin kanssa, ja minulle tuli siitä erittäin hyvä fiilis. Tuli todella sellainen fiilis, että he haluavat minut tänne ja minä haluan tulla tänne. Haluan tuoda oman panokseni ja antaa kaikkeni, että saadaan SJK takaisin huipulle, sanoo SJK:n uusi sopimuspelaaja Moshtagh Yaghoubi.

Toivottavasti voin myös Eremenkon alaisuudessa kehittyä yhtä hyväksi tai edes lähelle sitä, kuin hänen omat poikansa ovat. Losa ja Roman ovat aika hyviä pelaajia, Yaghoubi jatkaa.

Seinäjoki on minulle myös tuttu entuudestaan. Olen ollut täällä maajoukkueen kanssa pelaamassa turnauksia ja olen käynyt HJK:n ja RoPS:n kanssa täällä pelaamassa. Lisäksi minulla asuu yksi lapsuudenystävä täällä, jolla on oma yritys Seinäjoella. Aina kun olen ollut täälläpäin, olen häntä käynyt moikkaamassa, joten tämä on ihan kiva ja tuttu paikka, kertoo Yaghoubi.

Tulevaisuuden tavoitteeni on lähteä edelleen ulkomaille. Pelaamaalla hyvän kauden SJK:n kanssa, minulla on paremmat mahdollisuudet päästä eteenpäin, Yaghoubi uskoo.

SJK-faneille haluan vielä sanoa, että on kiva olla täällä, teillä on täällä hieno seura ja nähdään kotimatseissa, toivottaa Yaghoubi lopuksi vielä terveisensä SJK-väelle.

SJK:n valmennusjohdossa tiedetään Mosan vahvuudet hyvin.

Tunnen Mosan jo aivan hänen uransa alusta, kun hän alkoi pelata Hongassa. Pelasimme silloin heitä vastaan ja minä pidin hänestä kovasti jo heti silloin. Hän oli nuori, liikkui hyvin ja hänellä oli hyvät taidot. Ja hän aiheutti meille paljon vaikeuksia jo silloin, vaikka hän vasta otti ensiaskeleitaan pääsarjatasolla, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Olemme puhuneet hänen kanssaan pitkään ja olen varma, että hän tuo monia hyviä asioita joukkueeseemme. Hänellä on juuri niitä taitoja ja ominaisuuksia, joita me etsimme. Hän on erittäin laadukas ja taitava pelaaja. Hän on 24-vuotias suomalaispelaaja ja jo kaksinkertainen Suomen mestari, sekä saavuttanut muita mitaleja ja palkintoja. Joten hän myös tietää mitä vaaditaan siihen, että voitetaan mestaruuksia. Se on asia mitä me tarvitsemme hänen taitojensa lisäksi, Eremenko jatkaa.

Uskon, että Mosa tulee olemaan tärkeä osa meidän joukkuettamme. Mutta sanotaan näin, että se ei ole niinkään kiinni siitä, että kuinka paljon haluan hänen pelaavan hyvin, vaan kuinka paljon hän on itse valmis tekemään sen eteen töitä, että hän on valmis onnistumaan ja menemään urallaan eteenpäin. Tiedän, että hän on vielä nälkäinen, hän haluaa mennä eteenpäin urallaan, ja hän on jo pelannut urallaan ulkomailla, joten hän tietää millaiset vaatimukset siellä on. Mutta vaikka on hyvä täällä Suomessa, se ei merkitse vielä mitään siellä. Joten täytyy olla täällä vielä entistä kovempi ja parempi, jos haluaa saavuttaa urallaan vielä jotain ulkomailla, painottaa Eremenko.

Ja tämä on tietenkin vain hyvä asia meille. Sillä jos hän on meidän kanssamme täällä erinomainen, se tarkoittaa että hän on auttanut silloin myös meitä ja me olemme parempi joukkue hänen kanssaan. Voihan olla myös, että hän nauttii olostaan täällä meidän kanssa niin paljon, että haluaa pysyä täällä vielä pitkään, Eremenko jatkaa.

Tällä hetkellä kuitenkin on tärkeintä, että aloitamme laittamaan häntä kuntoon kautta varten. Hän on jäljessä muuta joukkuetta kolmen viikon verran ja emme voi pakottaa häntä huippukuntoon pikavauhtia. Meidän pitää olla fiksuja ja huolellisia, ja toimia askel askeleelta, kuten olemme toimineet kaikkien täällä jo olevien kanssa. Muilla on kuitenkin pieni etumatka häneen, osalla jo joulukuusta alkaen. Minulla ei ole minkäänlaista epäilystä hänen jalkapalloilullisista taidoistaan, mutta kunnon suhteen meidän pitää olla kärsivällisiä ja huolellisia. Nyt kun hän on meidän pelaajamme, me pidämme hänestä huolen parhaalla mahdollisella tavalla, päättää Eremenko.

Myös urheilupuolen tekninen johtaja Richard Dorman uskoo Mosan vahvistavan SJK:ta merkittävästi.

Mosa on erittäin laadukas pelaaja ja pelaaja jollaisia haluamme seuraamme. Hän tietää miten otteluita voitetaan ja me olemme täysin hänen tukenaan siinä, miten tämä voittamisen tahto saadaan näkymään myös kentällä. Mielestäni se on osoitus siitä tavasta, miten me täällä jatkossakin toimimme. Odotan innoissani, miten hän tulee esiintymään peleissä, sanoo SJK:n urheilupuolen tekninen johtaja Dorman.

Yaghoubi liittyy SJK:n harjoitusvahvuuteen heti ja hän on käytettävissä, kun SJK kohtaa lauantaina Suomen Cupin karsintalohkon ottelussa Ilveksen. Ilves – SJK pelataan Tampereen Pirkkahallissa ja se alkaa lauantaina 2.2. klo 14:30. Otteluun lähtee SJK-kannattajien bussikuljetus ja se myös televisioidaan suorana maksullisen Ruutu+ -palvelun kautta. Otteluennakko on tulossa SJK:n kanaville vielä tänään illalla.

Seuraavan kerran SJK:n näkee Seinäjoella lauantaina 9.2. klo 14:00, kun KuPS pelaa Suomen Cupin karsintalohkon kotiottelunsa poikkeuksellisesti Seinäjoen Wallsport Areenalla. Ottelu on siis KuPS:n kotiottelu, mutta SJK hoitaa pelin kaikki järjestelyt. Siten peliin ei käy SJK:n kausikortit, mutta ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa sekä arkisin klo 9-16 SJK Shopissa. SJK:n tarkemman otteluohjelman löydät tästä linkistä.

Kausikortit kaudelle 2019 on myynnissä SJK:n verkkokaupassa. Kausikortit saa vielä tänään torstaina 31.1. edullisemmalla hinnalla ja tammikuun päättyessä, hinnat nousevat kaikissa hintaluokissa kymmenellä eurolla. Tervetuloa mukaan SJK:n kaudelle 2019!

Tekninen johtaja Richard Dorman, Moshtagh Yaghoubi ja SJK-konsernin liiketoimintajohtaja Sami-Petteri Kivimäki.

Moshtagh Yaghoubi

Afganistanin Kabulissa 8. marraskuuta vuonna 1994 syntynyt Moshtagh ”Mosa” Yaghoubi, on 178-senttinen keskikenttäpelaaja. Hänellä on Suomen ja Afganistanin kansalaisuus, ja hän on edustanut Suomea A-maajoukkueessa sekä nuorten maajoukkueissa.

Hazara-perheeseen Kabulissa syntynyt Yaghoubi pakeni perheensä kanssa Iraniin kun hänen isänsä murhattiin kotipihalle Talibanin valtakaudella. Hän oli tuolloin viisivuotias. Iranissa Yaghoubi pelasi jalkapalloa Teheranin kaduilla, mutta aloitti joukkueessa vasta tultuaan 11-vuotiaana pakolaisena Suomeen vuonna 2006. Juniorina hän edusti Suomessa HaPaa, MP:ta, HJK:ta ja PK-35:tä kunnes siirtyi FC Hongan edustusjoukkueeseen. Vuonna 2009 hän teki myös ensi esiintymisensä Suomen U15-maajoukkueessa.

Vuonna 2011 hän teki debyytin Veikkausliigassa FC Hongan paidassa 16-vuotiaana, mutta pelasi pääosin seuran Kakkosessa pelanneessa reservijoukkueessa. Vuonna 2012 hän oli FC Hongan runkopelaaja ja pelasi jo 27 ottelua Veikkausliigassa. Samalla kaudella Honka ja Mosa voittivat myös Suomen Cupin. Kaudella 2013 hän oli mukana voittamassa Hongan kanssa Veikkausliigan hopeamitalit ja pelasi ensimmäiset euro-ottelunsa. Seuraavana talvena Dynamo Moskova halusi hänet riveihinsä ja Yaghoubi kävi seurassa testillä.

Yaghoubi solmi kuitenkin sopimuksen latvialaisen Spartaks Jurmalan kanssa, joka lainasi hänet Dynamo Moskovaan. Dynamossa ei peliaikaa tullut ja sopimus Spartaks Jurmalan kanssa purettiin. Kaudella 2015 Yaghoubi edusti RoPS:aa.

Viimeistään RoPS:ssa hän nousi Suomen jalkapalloilun ja Veikkausliigan tähtikaartiin. Hän pelasi 30 ottelua ja teki niissä neljä maalia. RoPS oli kauden yllättäjäjoukkue ja seura voitti hopeaa kaudella 2015. SJK voitti samana vuotena kultaa ja joukkueiden piste-ero oli vain yksi piste. Yaghoubi valittiin kauden jälkeen Veikkausliigan parhaaksi keskikenttäpelaajaksi ja Suomen alle 21-vuotiaiden vuoden parhaaksi pelaajaksi.

Kauden jälkeen hän teki jälleen sopimuksen Latvian Spartaks Jurmalaan, jossa hän ehti pelata myös muutaman pelin, ennen lainasiirtoa Kazakstanin suurseura Sahtjor Karagandan riveihin loppukaudeksi 2016.

Kaudeksi 2017 hän palasi Suomeen HJK:n rivehin ja oli HJK:n kanssa voittamassa kahdesti Suomen mestaruuden sekä kerran Suomen Cupin, nousten Veikkauslligan ehdottomaan pelaajaeliittiin. Sopimus HJK:n kanssa purettiin yhteisymmärryksessä 16. lokakuuta 2018.

Kaikkiaan Yaghoubi on pelannut Veikkausliigassa 120 ottelua ja tehnyt niissä 12 maalia sekä antanut 14 maaliin johtanutta syöttöä. Yaghoubin edustamat Veikkausliiga-joukkueet ovat menestyneet hyvin, sillä Mosa on jäänyt ilman mitalia tai pokaalia vain 2011, jolloin hän pelasikin vain yhden liigaottelun.

Suomen A-maajoukkueessa hän on pelannut seitsemän ottelua ja tehnyt niissä yhden maalin. Suomen U21-maajoukkueessa pelejä on 22 ja niissä on syntynyt kuusi maalia. Pelejä nuorempien ikäluokkien maajoukkueissa on useita.

Pelaajasopimus SJK:n kanssa astui voimaan tammikuussa 2019 ja hän on heti vapaa edustamaan SJK:ta.