123 456 7890

Oikealla laidalla viihtyvä Macario Hing-Glover siirtyy SJK-paitaan kaudeksi 2023. 27-vuotias yhdysvaltalainen on pelannut heinäkuusta 2019 lähtien Suomessa Helsingin IFK:ssa, siirryttyään Veikkausliigaan Slovakian Spartak Trnavasta. Pelipaikaltaan hän on puolustaja, mutta voi pelata myös ylempänä hyökkäävämmässä roolissa. Sopimus HIFK:n kanssa päättyi tähän kauteen ja Hing-Glover on vapaa siirtymään SJK:n riveihin. Macario Hing-Gloverista tulee näin SJK:n ensimmäinen uusi sopimuspelaaja ensi kaudelle.

Tunnen tämän seuran hyvin ennestään, kun olen ollut Suomessa jo jonkin aikaa. Juttelin lisäksi staffin jäsenten kanssa, sekä päävalmentaja Joaquín Gómezin ja urheilupuolen johtaja Richard Dormanin kanssa ennen päätöstä. Tämä on erittäin ammattimainen seura, jolla on korkeat odotukset. Siksi oli aika helppo päätös tulla tänne, varsinkin kun tunnen valmentajankin ennestään, kertoo Macario Hing-Glover. 

Kuten sanoin, niin tämä on erittäin ammattimainen seura, ja sen lisäksi yksi Suomen kärkiseuroista, joten olen erittäin innoissani päästäkseni osaksi tätä, Hing-Glover jatkaa.

Uskon tuovani lisää SJK:n pelaamiseen, hyökkäys- sekä puolustussuuntaan. Olen kovasti töitä tekevä pelaaja, joka jaksaa juosta paljon, joten uskon sitä kautta auttavani joukkuetta kovasti ja molemmissa päissä kenttää. Lisäksi tiedän, että tämän seuran kannattajilla on kovat odotukset joka kaudelle, ja se on yksi syistä, miksi halusin tulla tänne. Haluan itsekin sijoittua SJK:n kanssa niin korkealle sarjataulukossa kuin se vain on mahdollista, kuvailee Hing-Glover vielä lopuksi itseään sekä tavoitteitaan.

Hing-Glover pelasi nykyisen SJK-päävalmentajan alaisuudessa kaudella 2021, joten hän tietää pelaajan kyvyt ja sopivuuden SJK:n jo vahvaan, nuoreen pelaajarunkoon.

Meillä on jo nyt kasassa erittäin hyvä ja luotettava pelaajarunko, joka on täynnä nuoria ja nälkäisiä pelaajia. Heillä kaikilla on myös mahdollisuus kasvaa pelaajina entisestään. Nyt etsimme heidän mukaansa pelaajia sellaisella profiililla kuin Macario; kokeneita pelaajia, parhaassa peli-iässä, joilla on se sama nälkä tehdä töitä ja kehittyä, mutta olla parhaita pelaajia pelipaikallaan, kertoo SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez. 

Olen erittäin iloinen, että saimme Macarion mukaamme. Odotan hänen tuovan mukanaan sen atleettisuuden, pelirohkeuden ja aggressiivisuuden pelikentällä, jolla taistellaan kohti SJK:n yhteisiä tavoitteita, päättää Gómez.

 

Phoenixissä, USA:n Arizonan osavaltiossa 4. huhtikuuta vuonna 1995 syntynyt, 184-senttinen Macario Hing-Glover, on Valparaiso FC:n ja San Jose Earthquakesin kasvatti. Ensimmäiset miesten pelit Hing-Glover pelasi USA:n yliopistosarjassa Duke Blue Devilsin paidassa. Sieltä Hing-Glover siirtyi Eurooppaan, Kroatian pääsarjassa pelaavan NK Istran riveihin kaudella 2017 ja matka jatkui kauden päätteeksi Sloveniaan NK Krskon riveihin. Sloveniasta hän siirtyi kauden päätteeksi Slovakian pääsarjajoukkue Spartak Trnavan paitaan. Trnavan riveissä Hing-Glover ehti voittaa Slovakian cupin kaudella 2018-2019 ennen siirtoa Suomeen. Nyt 27-vuotias ja 184-senttinen Hing-Glover saapui Suomeen heinäkuussa 2019 Helsingin IFK:n riveihin. Ensimmäisellä kaudellaan hän nousi heti Veikkausliigan eliittiin, mutta kausi 2020 meni Macariolta kokonaan ohi alaraajavamman vuoksi. Hän kävi kuntouttamassa itseään kotimaassaan, mutta palasi takaisin seuraavana talvena. Kaudella 2021 hän teki paluun kentille, yli vuoden poissaolon jälkeen, ollen jälleen yksi Veikkausliigan ja HIFK:n parhaita pelaajia. Kaikkiaan pelejä on koossa Veikkausliigassa yhteensä 50 ja niissä on syntynyt yksi maali VPS:n verkkoon.

Macario Hing-Glover on SJK:n ensimmäinen uusi pelaajakiinnitys kaudelle 2023. Joukkue on parhaillaan tauolla, mutta palaa harjoituksiin jälleen joulukuussa ja pelaa ensimmäiset harjoitusottelut mahdollisesti vielä ennen joulua. Talven pelit alkavat joka tapauksessa alkuvuodesta Liigacupin otteluilla. Kauden 2023 kausikortit pyritään saada myyntiin mahdollisimman pian, hyvissä ajoin ennen joulua ja niistä tiedotetaan lisää ennen myynnin alkamista SJK:n kanavilla.