123 456 7890

Kuva Juha Tamminen, luvaton käyttö kielletty.

SJK on tehnyt loppukauden mittaisen pelaajasopimuksen norsunluurannikkolaisen keskuspuolustaja Didier Kadion, 28, kanssa. Sopimuksessa on optiot tulevista vuosista. Kadio siirtyy vapaalla siirrolla Seinäjoelle. Hänen sopimuksensa Armenian pääsarjan Pyunik Jerevanissa päättyi 8.8.

On hienoa olla jatkossa osa SJK:ta, joka on hyvä seura. Toivon pääseväni pian sinne mukaan ja taistelemaan yhdessä muun joukkueen kanssa. Haluan pian tavata uuden perheeni ja kaikki SJK:n kannattajat. Haluan, että SJK on minun uusi kotini, sanoo Didier Kadio, joka liittyy SJK:n harjoitusvahvuuteen ensi viikolla.

180-senttinen keskuspuolustaja on Norsunluurannikon maineikkaan ASEC Mimosasin kasvatti ja edustanut urallaan maataan nuorten maajoukkueissa. Hän on ennestään suomalaiselle jalkapalloyleisölle tuttu Pietarsaaren Jaron paidasta kaudelta 2015, jolloin hän kamppaili sarjan parhaan puolustajan tittelistä yhdessä SJK:ssa pelanneen maanmiehensä Cedric Gogouan kanssa. Hänen valmentajanaan oli tuolloin Alexei Eremenko, joka on valmentanut miestä myös Kazakstanin ja Armenian pääsarjoissa.

Tykkäsin tästä pojasta heti siitä lähtien, kun näin hänestä ensimmäisen videon. Olin silloin etsimässä pelaajaa, joka pystyy pelaamaan usealla eri pelipaikalla. Videolla hän pelasi topparina ja puolustavana keskikenttäpelaajana. Tietenkin videon voi saada näyttämään hyvältä, mutta näin hänessä heti jotain ja halusin hänet meille. Kun hän tuli meille, hän teki vaikutuksen kaikkiin, vaikka oli silloin vielä nuori. Harmillisesti talouden vuoksi hän ei voinut kuitenkaan jatkaa silloin meillä, kertoo Alexei Eremenko Kadiosta.

Kun sitten olin Kazakstanissa, oli Kadio Intiassa, mutta sain hänet meille talven siirtoikkunassa. Sielläkin hän teki saman tien kaikkiin suuren vaikutuksen. Hänen ominaisuutensa kentällä ja ihmisenä, sai kaikki hänen puolelleen. Sama toistui jälleen, kun olin Armeniassa ja otin hänet sinne. Hän tuli heti ensimmäisissä harjoituksissa mukaan kuin olisi pelannut seurassa aina, naurahtaa Eremenko jatkaessaan kuvailua.

Pelaajana hän voi pelata usealla paikalla. Melkein ihan millä paikalla tahansa. Intiassa hän pelasi kymppipaikalla ja hän on pelannut jopa laitapakkina. Tuntuu, että hän voi hypätä mille paikalle vaan ja onnistua siinä. Mutta ensimmäisenä hän on aina keskuspuolustaja. Hän on kentällä johtava pelaaja, joka ohjaa muita. Ehkei niin äänekäs, mutta hän pystyy ohjaamaan muita yksinkertaisesti elein ja liikkeellä. Luonteeltaan hän on voittaja. Hän haluaa aina voittaa, kertoo Eremenko.

Vaikka hän ei olekaan kovin pitkä, on hän aivan yhtä hyvä pääpelaaja kuin on jalallakin. Hän korvaa pituutensa hyvällä pelinluvulla, nopeudella ja sijoittumisella. Oikea jalka on hänellä tosi hyvä. Hän antaa sillä pitkiä syöttöjä ja pystyy antamaan vapareita kaukaakin ja pistää niitä maalipuiden väliin. Mielestäni hän on myös vaarallinen pelaaja hyökkäyspään erikoistilanteissa maalinedustalla, kuten sivuvapareissa ja kulmissa. Hänen ajoituksensa ja aggressiivisuutensa tulee niissä hyvin esiin, kuvailee Eremenko.

Hän antaa joka treenissä ja pelissä aina kaikkensa. Kentän ulkopuolella hän on hyvin rauhallinen, jopa hieman ujo, mutta kentällä hän on kuin hirviö, hyvällä tavalla, nauraa Eremenko.

Kadio pelasi vielä tänä kesänä Pyunik Jerevanin paidassa Eurooppa-liigan karsintoja kolmella kierroksella. Viimeisin ottelu oli tiistaina 7.8. ja Kadio pelasi tuttuun tapaan täydet minuutit Pyunikin puolustuksessa, ottelun päätyttyä Maccabi Tel Avivia vastaan 0-0. Joukkueen euro-ottelut jatkuvat, mutta Kadio on vapaa siirtymään Seinäjoelle. Hän on pelikelpoinen SJK:ssa heti, mutta saapuu Seinäjoelle vasta ensi viikolla. Siten hän ei ole mukana SJK:n seuraavassa ottelussa.

SJK kohtaa VPS:n lauantaina vierasottelussa Vaasan Elisa Stadionilla. VPS – SJK -ottelu alkaa lauantaina 11.8. klo 17:00 ja Seinäjoelta peliin järjestetään kaikille avoimet bussikuljetukset. Lippu otteluun ja bussikuljetus Vaasaan ja takaisin, maksaa vain 20 euroa. Kaikki SJK-väki sijoittuu Elisa Stadionilla toiseen päätyyn ja siellä on kaikki omat palvelut anniskeluineen. Voit lukea lisää ottelusta ja sinne järjestettävästä bussireissusta otteluennakosta, SJK:n nettisivuilta.

Kuva Juha Tamminen, luvaton käyttö kielletty.

Didier Kadio

Norsunluurannikon länsirannikolla, Manissa 5. huhtikuuta 1990 syntynyt Didier Boris Kadio, on 180-senttinen keskuspuolustaja. Hän on myös pelannut keskikentän keskustassa urallaan.

Kadio on Norsunluurannikon erittäin maineikkaan ASEC Mimosas -junioriakatemian kasvatti ja edustanut maataan nuorisomaajoukkeissa. Hän kuului Norsunluurannikon U23-joukkueeseen, joka osallistui African U23 Cup of Nationsiin. Pelejä turnauksessa kertyi neljä. Hän on lisäksi edustanut maataan U17- ja U20-maajoukkueissa.

Kasvattajaseura ASEC Mimosas on kasvattanut suuren osan Norsunluurannikon tähtipelaajista. Pelaajat kuten Salomon Kalou, Yaya ja Kolo Touré sekä Gervinho, ovat heidän akatemiansa kasvatteja. Sen lisäksi se on myös yksi menestyneimmistä seuroista Norsunluurannikon pääsarjassa sekä Afrikan mantereella. Pelkästään kotimaan mestaruuksia sillä on 25. Kadio edusti seuraa pääsarjassa kausilla 2008-2011 ja voitti Norsunluurannikon mestaruuden kahdesti, kausilla 2009 ja 2010. Sen jälkeen hän siirtyi toiseen Norsunluurannikon pääsarjaseuraan, Société Omnisports de I’Arméen riveihin. SOA:ssa hän pelasi yhden kauden.

Helmikuussa 2012 hän siirtyi Armenian pääsarjaan, Shirakin riveihin. Hän viihtyi seurassa kahden kauden ajan ja voitti tuona aikana Armenian Cupin, Armenian mestaruuden ja Armenian Super Cupin sekä ehti käydä 24 ottelun verran lainalla Kazakstanin pääsarjassa Zetisussa kaudella 2014.

Suomeen ja Jaroon hän saapui huhtikuussa 2015 ja teki debyyttinsä Jaron paidassa juuri SJK:ta vastaan. Heti toisessa Veikkausliigan ottelussaan, hän teki kaksi maalia Ilveksen verkkoon. Veikkausliigassa hän nousi samantien puolustajaeliittiin ja kilpaili sarjan parhaan puolustajan tittelistä yhdessä SJK:ssa tuolloin pelanneen maanmiehensä Cedric Gogouan kanssa. Kaikkiaan hän pelasi yhden kauden aikana Jarossa 31 Veikkausliigan ottelua, teki niissä puolustajalle kunnioitettavat viisi maalia ja antoi kaksi maaliinjohtanutta syöttöä. Jaro kuitenkin tippui kauden päätteeksi ja Kadio oli vapaa siirtymään muualle.

Uusi joukkue löytyi samantien Kazakstanin pääsarjasta, Zetisu Taldykorganista, jossa hän oli lainalla jo ennen Veikkausliigaan tuloa. Hän pelasi siellä kauden 2015-2016 loppuun ja pelejä kertyi 21 sekä niissä yksi maali.

Seuraavalle kaudelle hän löysi uuden seuran Intian Super Leaguesta, Kerala Blastersin joukkueesta, joka on suurseura ja siellä pelaa supertähtiä ympäri maailman. Myös entinen SJK-pelaaja Josu Currais pelasi seurassa. Intiassa hän pelasi 11 ottelua ja teki niissä yhden maalin. Super Leaguen sarjakausi on lyhyt ja se kestää vain kolme kuukautta. Kerala Blasters ja Kadio etenivät sarjan loppuotteluun, mutta he hävisivät finaalin rangaistuspotkuilla Atletico Kolkatalle.

Tässä vaiheessa Alexei Eremenko siirtyi päävalmentajaksi Kazakstanin pääsarjassa pelaavaan Shakter Karagandyyn ja halusi välittömästi entisen luottopuolustajansa mukaansa joukkueeseen. Kadio teki seuran kanssa vuoden sopimuksen. Eremenkon pesti kuitenkin päättyi ennen aikojaan, mutta Kadio pelasi kauden loppuun Kazakstanin pääsarjassa. Pelejä tuli 12. Eremenko jatkoi valmennusuraansa Armenian pääsarjan suurseura Puynik Jerevanissa ja halusi Kadion jälleen riveihinsä. Jerevanissa tehty sopimus päättyi 8.8., mutta heidän mukanaan Kadio ehti pelata kauden loppuun ja kolme kierrosta Eurooppa-liigan karsintoja vielä tänä kesänä. Viimeisin peli oli 7.8.

Kadion vuoden mittainen sopimus kuitenkin päättyi ja hän siirtyy vapaalla siirrolla Seinäjoelle, tuttuun valmennukseen Eremenkon alaisuuteen.