123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon ghanalainen toppari Terry Yegbe, 22, siirtyy Ruotsin pääsarjan IF Elfsborgin riveihin. SJK saa siirrosta merkittävän korvauksen, joka on seurahistorian suurin.

–Terry Yegben siirto isompaan sarjaan on uusi osoitus SJK:n seurastrategian oikeasta suunnasta. SJK Akatemiaan ohjatut panostukset ovat osoittautumassa oikeaksi ratkaisuksi sekä edustusjoukkueen suorituskyvyn näkökulmasta että taloudellisesta näkökulmasta. Meidän täytyy jatkaa eteenpäin päästäksemme jälleen europeleihin ja kilpaillaksemme pokaaleista, samalla vahvistaen edelleen talenttiemme kehittämistä, toteaa SJK:n tekninen johtaja Richard Dorman.

SJK teki Yegben kanssa tänä vuonna uuden pitkän sopimuksen, joka kattoi kaudet vuoteen 2027 asti. Yegbe siirtyi Seinäjoelle keväällä 2022 SJK:n ghanalaisesta yhteistyöseurasta Vision FC:stä, ja kotiuduttuaan esiintyi vahvasti jo ensimmäisellä kaudellaan Ykkösessä. Kaudeksi 2023 hän nousikin Veikkausliigassa pelaavan edustusjoukkueen avausokoonpanon vakiopelaajaksi.

–Aikani SJK:ssa on ollut uskomatonta. Seura on auttanut minua saavuttamaan yhä paremman ja paremman tason, ja minulla on totisesti aina palanen SJK:ta sydämessäni. Kiitos kaikille joukkuekavereille, valmennukselle ja muille Seinäjokisille, sekä tietenkin iso kiitos kannattajille. Erityiskiitokset myös Joaquín Gómezille, joka antoi minulle mahdollisuuden ja uskoi minuun. Toivon seuralle kaikkea hyvää ensi kaudeksi ja tulevaisuuteen, sanoo Terry Yegbe.

Kesällä 2023 U23-ikäluokan Afrikan mestaruuskisoissa Yegbe edusti Ghanaa ja pelasi turnauksessa isoja minuutteja. Ghana ei päässyt turnauksessa jatkokierroksille, mutta Yegbe onnistui henkilökohtaisella tasolla hyvin.

Ruotsin pääsarjan mestaruuden viime kaudella vain niukasti hävinnyt IF Elfsborg saa käyttöönsä todellisen kultakimpaleen. Yegbe on nopea ja voimakas, rauhallinen toppari jonka kehittymisnopeus on antanut viitteitä siitä, että hän voi päästä jalkapalloilijana todella pitkälle.

–Haluan nähdä miten pitkälle voin päästä jalkapallossa. SJK antoi odellisen shokkistartin uralleni, josta toivottavasti tulee pitkä ja hedelmällinen, sanoo Yegbe.

SJK toivottaa kaikkea hyvää Yegben uralle tulevaisuudessa!