123 456 7890

SJK U19 joukkue haki Kuopiosta tasapelin, jolla todennäköisesti varmistui myös paikka ensi kesän SM-sarjaan. Aivan 100%:n varmaa se ei ole vieläkään, vaan tasatulos, sekä päivän muiden otteluiden lopputulokset tiesivät sitä että nyt joudutaan odottamaan vielä huomisen Ilves – JJK ottelun tulosta. Voitolla paikka olisi jo varmistunut. SJK:lla on toki vielä kaksi peliä pelaamatta ja myös lohkon viides sekä kuudes joukkue pääsee jatkokarsintaan. Helpolla pistekään ei kuitenkaan tullut, sillä lohkon kuudentena oleva KuPS taistelee kynsin ja hampain pääsystä neljän parhaan joukkoon, lopulta kuitenkin Jesse Sarajärvi päästi vieraat pinteestä ja SJK:n tappiosarake pysyy näin edelleen koskemattomana.

KuPS U19 – SJK U19 1-1 (1-0)
1-0 40 min Ali Al-Musawi
1-1 83 min Jesse Sarajärvi

Peli oli varsin tarkkaa ensimmäisellä puoliajalla, eikä kumpikaan päässyt kunnolla tekopaikkoihin. Tunteetkin nousivat hieman pintaan ja pelissä pelattiin melko kovaa.

Juuri kun alkoi näyttää että puoliaika mennään loppuun asti maalittomana, KuPS edustuksenkin mukana pelaava Ali Al-Musawi rankaisee lähietäisyydeltä irtopallosta luvuiksi 1-0. Tauolle mentiin siten KuPS:n johtaessa.

Toinen puoliaika jatkui kuten edellinen päättyi ja peli pysyi äärimmäisen tasaisena ja melko kuumana. Paikkoja ei syntynyt oikeastaan kummallekaan ja SJK pelaajat alkoivat tähän vähän jo turhautumaankin.

Reilu kymmenen minuuttia ennen pelin päättymistä, Janne Tuohisaari vielä taittoi ikävästi nilkkaansa tilanteessa jossa KuPS pelaaja tönäisi häntä selkään. Tuomari ei kuitenkaan rikettä nähnyt ja näin peliä jatkettiin Jannen jäädessä kentän pintaan kunnes peli saatiin poikki ja mies vaihtoon. Alkoi jälleen näyttämään, että toisellakaan puoliajalla ei SJK maaleja nähtäisi.

Kunnes viimein pienen painostuksen jälkeen ottelun 83.minuutilla Jesse Sarajärvi vapautti SJK:n piinasta, iskemällä tasoituksen Elias Ahteen tilanteen jälkeisestä irtopallosta.

Lisämaaleja ei nähty ja ottelu päättyi 1-1 tasatulokseen. Peli oli melko kovaa isäntäjoukkueen puolelta ja erotuomari jakoi heille yhteensä seitsemän varoitusta koko ottelussa. SJK pelaaja katseli lappua kahdesti, kerran molemmilla puoliajoilla.

Peli oli meille vaikea tänään. KuPS teki sen vaikeaksi suoraviivaisella ja lähikamppailuihin perustavalla pelillään. Ei missään vaiheissa kontrolloitu ottelua kuten haluttiin, eikä saatu tilanteita. Mutta vaikeinakin päivinä me pystytään vääntämään tappio tasuriksi tai tasuri voitoksi ja se on hyvän joukkueen merkki. Me halutaan aina saada jotain irti ottelusta, eikä luovuteta koskaan. Siihen olen tyytyväinen, kertoo ottelun jälkeen SJK U19 vastuuvalmentaja Max Peltonen.

Pelejä on vielä kaksi pelaamatta ja tällä hetkellä SJK johtaa karsintasarjan pohjoislohkoa. Lohkon kolme parasta saa myös lähtöpisteitä kesällä pelattavaan varsinaiseen SM-sarjaan, joten paalupaikka halutaan pitää loppuun saakka.

SJK U19 kohtaa ensi lauantaina kotikentällä lohkossa kolmantena olevan JJK:n jolla on kaksi peliä vähemmän pelattuna. Rästipelinsä voittamalla JJK voisi nousta jopa SJK:n ohi lohkossa. Myös toisena oleva FC Haka on vain kahden pisteen päässä. Riippumatta viikolla pelattavien muiden lohkon otteluiden tuloksesta, SJK:lle riittäisi pistekin lauantaina kolmen parhaan joukkoon ja voitolla oltaisiin todennäköisesti ljo ohkovoittajiakin, joten huikea kärkikamppailu on ensi lauantaina Seinäjoella luvassa.

Jos sää sallii, pelataan ottelu heti SJK edustusjoukkueen Liigacup finaalin jälkeen Jouppilanvuoren tekonurmella. Jos näyttää siltä, että illasta tulee liian viileä, pelataan ottelu Wallsportin lämmössä. SJK U19 vs. JJK U19 lauantaina 29.3. klo 16.15 joko Wallsport Areenalla tai Joupiskan tekonurmella.

SJK U19: Paavo Valakari MV, Jaakko Vihanta, Joona Lautamaja, Arttu Aromaa, Matti Lähde (59› Tuomas Rintamäki), Janne Tuohisaari (77› Matias Kangas), Tuomas Lähdesmäki, Antti Palomäki (69› Niko Hietaharju), Emil Lidman, Jesse Sarajärvi ja Elias Ahde.

Penkillä: Konsta Rintala MV, Niko Laaksonen, Jesse Sundman ja Teemu Kukila.

Varoitukset: 36› Emil Lidman, 54› Jaakko Vihanta.

Jesse Sarajärvi iski SJK:n tasoituksen Kuopiossa.