123 456 7890

SJK matkustaa jo tänään kohti Rovaniemeä, missä Veikkausliigan kiivas tahti jatkuu jo maanantai-iltana, kun SJK kohtaa isäntäjoukkue RoPS:n. Ottelu alkaa klo 18.30 ja Seinäjoella sitä voi katsoa keskustan Carlsberg Sports Barissa tai kotikoneilta ISTV:n ja Ruutu+:n maksullisten palveluiden kautta.

Perjantaina SJK kaatoi Seinäjoella FC Interin Billy Ionsin osumalla ja tuo oli samalla miehen ensiesiintyminen uuden joukkueensa paidassa kotiyleisölle. Myös maali oli ensimmäinen SJK-paidassa. Aiemmin PS Kemissä tällä kaudella pelannut Ions matkustaa nyt pohjoiseen SJK:n mukana ja tarkoitus on jatkaa voittojen tiellä.

Oli todella hieno tehdä maali kotidebyytissä. Sekä ensimmäinen maali uudessa seurassa. Toivottavasti ensimmäinen monista tulevista. Se oli hyvä esitys meiltä muutenkin ja tärkeintä, että saatiin siitä kolme pistettä, kommentoi Billy Ions.

Olen sopeutunut joukkueeseen nopeasti ja seura on ollut fantastinen. Myös joukkue on loistava ja toivottavasti pystymme jatkamaan tällä voittavalla tiellä myös jatkossa, Ions jatkaa.

Maanantaina tulee kova peli ja tärkeintä on, että otamme siitä kolme pistettä. Jos siellä yleisö koittaa ärsyttää huuteluilla meitä tai minua, niin minä vain nautin siitä entistä enemmän, vastaa hymyilevä Ions, kun esiin nousee entisen PS Kemin pelaajan vastaanotto Rovaniemellä.

SJK:n puolustuksessa on elokuun alusta lähtien esiintynyt Andorran maajoukkuepelaaja Marc Vales ja miehen hyvät esitykset noteerattiin myös Veikkausliigan toimesta, sillä Vales valittiin elokuun kuukauden joukkueeseen. Elokuussa hän esiintyi myös Andorran maajoukkueen paidassa, kun Andorra kohtasi MM-karsintojen avausottelussa Latvian.

Oli minulle suuri yllätys, kun tulin maajoukkukomennukselta ja huomasin, että minut oli valittu kuukauden joukkueeseen Veikkausliigassa. Se on suuri kunnia ja se tarkoittaa, että olen tehnyt työni hyvin. Olen päässyt sisään joukkueeseen todella nopeasti ja mukaan pelaavaan kokoonpanoon. Joukkue on hyvä, olemme pelanneet hyvin ja itsellänikin on pelit sujunut. Olen siten varsin tyytyväinen tällä hetkellä, kommentoi Marc Vales.

Sarjataulukon kannalta meillä on todella tärkeä peli nyt maanantaina ja on erittäin tärkeää saada sieltä täydet pisteet mukaan. Samalla on hauska päästä käymään Rovaniemellä, sillä kun olin pieni, sanoi äitini aina, että jonain päivänä menemme vierailulle Joulupukin luo Suomeen ja nyt pääsen samalla toteuttamaan tuon, naurahtaa Vales lopuksi.

Veikkausliigan kiivas tahti jatkuu myös tämän RoPS-ottelun jälkeen, kun ensi lauantaina SJK kohtaa Seinäjoen OmaSp Stadionilla sarjan kärjessä HJK:n kanssa keikkuvan IFK Mariehamnin. Tuo ottelu alkaa lauantaina 17.9. klo 16.00 ja ottelun liput ovat myynnissä SJK Shopissa, sekä SJK:n verkkokaupassa.

MIten joukkue pysyy kunnossa, kun pelataan kolme ottelua viikkoon ja pahimmillaan vain parin päivän välein. Kiivas tahti jatkuu edelleen seuraavan kotipelinkin jälkeen.

Kun pelien välillä on vain pari päivää, on kaikkein tärkeintä, että pelaajat panostavat hyvään ravintoon ja nukkumiseen. Siihen, että saisi mahdollisimman säännölliset ja pitkät yöunet. Pelien jälkeen on monesti vähän vaikea nukahtaa, jolloin palautuminen kärsii. Seuraavana päivänä on sitten tärkeää että syö hyvin, kertoo SJK:n fysioterapeutti Juha-Jaakko Ulvila, joka pitää pelaajat kunnossa koti- ja vieraspelejä varten.

Vieraspelien osalta se monesti vaatii vähän opettelua, kun nukkuminen voi häiriintyä vieraassa ympäristössä. Me lähdemme peleihin yleensä vuorokautta aiemmin ja olemme kokeilleet, mikä on se optimaalisin lähestymistapa. Nytkin jäämme yöksi matkan varrelle, jottei tulisi liian pitkää matkustamista kerralla, eikä tule mitään hotellikuolemaa sitten paikan päällä, jatkaa Ulvila.

Tällaisillä viikoilla, kun on koko ajan kova pelitahti, ei pysty mitään fyysisesti kehittämäään harjoituksissa. Vaan se on vain kropan vireystason ylläpitoa ja huoltoa. Sekä taktista puolta. Nyt meillä on tietenkin hyvä tilanne, kun kaikki pelaajat ovat kunnossa, niin pystyy kierrättämään. Silloin ei tarvitse käyttää vaikkapa loukkaantumisista juuri toipuneita pelaajia kovilla kuormituspiikeillä lyhyessä ajassa, sanoo Ulvila lopuksi.

Maantanaina RoPS – SJK klo 18.30 Rovaniemen Keskuskentällä. Ottelu suorana ISTV:ltä ja Ruutu+:n palvelusta.

Tässä lähtee Billy Ionsin debyyttimaali SJK-paidassa.

Elämä Aleksandr Kokon jälkeen

Viime kauden hopeamitalisti RoPS, koki kirvelevän pelaajamenetyksen elokuussa, kun joukkueen maalitykki Aleksandr �Boris� Kokko siirtyi Australian pääsarjaan. Ennen sitä joukkue oli vahvasti mukana Veikkausliigan mestaruustaistossa, mutta Kokon lähdön jälkeen voittoja on tullut vain yksi viidestä pelatusta ottelusta.

Yhden miehen poissaolo ei ole ennen RoPS:n esityksiä näin paljon haitannut, mutta nyt kun kyseessä on seuraikoni, on sillä varmasti jotain alitajuista vaikutusta ollut.

RoPS hommasi Kokon korvaajaksi virolaisen Albert Prosan, joka johti tullessaan Viron pääsarjan maalipörssiä yhdessä suomalaisen Sakari Tukiaisen kanssa. Prosa on täysin erilainen hyökkääjä kuin Kokko, mutta jo yksi syntynyt osuma kertoo, että hänestä saattaa olla vielä paljon iloa. Prosa kuitenkin loukkasi itseään viime perjantaina Ilvestä vastaan ottelun loppuhetkillä ja kun kaikki vaihdot oli jo suoritettu, joutui mies nilkuttamaan kentällä viimeiset minuutit. Vielä ei ole tiedossa onko Prosa pelikuntoinen jo maanantaina. Varmuudella RoPS:lta puuttuu loukkaantuneet Michal Mravec ja Ville Saxman. RoPS vahvisti joukkueettaan elokuussa myös espanjalaisella Jose Pedrosa Galanilla.

Tappiollisen Ilves-ottelun jälkeen joukkueen kokenut päävalmentaja Juha Malinen antoi kovaa kritiikkiä omalle joukkueelleen ja varsinkin puolustaja Abdou Jamme ja keskikenttäpelaaja Mamut Saine olivat Malisen tulilinjalla. Yleensä Malinen tietää mitä tekee ja herättelyllä hän on saanut joukkueensa kovaan iskuun monesti aiemminkin. Niin kävi myös viime kaudella, kun heikon alkukauden jälkeen hän antoi palaa lehdistötilaisuudessa oikein kunnolla, ja lopputulemana RoPS nappasi hopeamitalin.

RoPS:lle on edelleen kaikki täysin mahdollista ja siten nyt viidentenä, SJK:sta pisteen päässä oleva joukkue tulee varmasti todella kovaa maanantain kotiotteluun. RoPS:lla ei ole pelikieltoja, mutta Mika Mäkitalo, Antti Okkonen ja Mamut Saine ovat kortin päässä pelikiellosta.

Tuco ja RoPS:n Abdou Jammeh Seinäjoen Keskuskentällä viime kaudella.

Debytantit onnistuivat heti

SJK vahvistui elokuun aikana neljällä uudella pelaajalla, kun ensin mukaan liittyi Marc Vales, sitten espanjalaispuolustaja Aimar ja englantilaishyökkääjä Billy Ions. Vielä ennen ikkunan sulkeutumista mukaan liittyi Suomen maajoukkueen puolustaja Juhani Ojala.

Vales on ehtinyt pelata jo lähes koko elokuun ja hän nousi välittömästi Veikkausliigan kuukauden joukkueeseen. Billy Ions teki debyyttinsä SJK:n vierapelissä Helsingissä, mutta kotidebyytissään hän onnistui välittömästi maalinteossa, kun FC Inter kaatui perjantaina OmaSp Stadionilla. Perjantaina debyytin tekivät myös avauskokoonpanossa olleet Aimar ja Ojala. Molemmat esiintyivät erittäin hyvin.

SJK:lla onkin nyt erinomainen pelaajatilanne, sillä kaikki pelaajat ovat käytettävissä, pelikieltoja ei ole ja kukaan ei ole loukkaantuneena. Ja kun uudet pelaajat ovat osoittautuneet vahvistuksiksi, on päävalmentaja Simo Valakarilla positiivinen ongelma joukkuetta valittaessa.

Kaikkia pelaajia kuitenkin tarvitaan lähiviikkoina, sillä maanantain ottelun jälkeen SJK pelaa seuraavan kerran jo ensi lauantaina ja seuraavalla viikolla on taas kaksi kivikovaa ottelua. Ensin vierasotteluna pelattava Pohjanmaan derby VPS:ää vastaan keskiviikkona ja 24.9. Suomen Cupin finaali Tampereen Ratinassa HJK:ta vastaan. Jos vanhat merkit pitää paikkaansa, on SJK parhaimmillaan mitä pidemmälle kautta mennään. Ja jos niin käy myös nyt, voi syyskuun peleissä ratketa jo paljon. Kotikentällä SJK on ollut lähes voittamaton, mutta vieraspelejä pitäisi alkaa voittamaan viimeistään nyt.

Sarjassa SJK on seitsemäntenä, mutta kaikki joukkueet sijoilla 3-7 ovat vain kahden pisteen päässä toisistaan. Toisena oleva IFK Mariehman on 7 pisteen päässä. Maanantain ottelu mukaan laskettuna, pelejä on kuitenkin jäljellä kahdeksan.

Ottelua voi seurata suorana Seinäjoella keskustan Carlsberg Sports Barissa, tai kotikoneilta ISTV:n ja Ruutu+:n maksullisista palveluista. Lähetys alkaa kymmenisen minuuttia ennen ottelua ja RoPS – SJK potkaistaan käyntiin Rovaniemen Keskuskentällä klo 18.30.

SJK on ollut kannattajiensa edessä OmaSp Stadionilla lähes voittamaton.