123 456 7890

Teemat selvillä
Kerhon talvikauden kotiotteluiden sarja tulee päätökseen lauantaina Wallsport Areenassa.

Vieraaksi saapuu Keski-Pohjanmaalta Kolmosessa pelaava Kaustisen Pohjan-Veikot. Pelillisesti KP-V tuskin on, joukkuetta mitenkään aliarvioimatta, mikään suuren luokan mittari, mutta ei siitä ole kysymyskään.

“Pääasia, että saimme tähän peli, koska noita treenimatseja on peruuntunut ihan liian kanssa. Meillä on pari teemaa ottelussa, joita lähdemme toteuttamaan”, sanoo Kerhon päävalmentaja Esa Haanpää.

Tähän saakka tappioitta matkannut Kerho lähtee lauantaina siitä, että oma hyökkäyspeli ja pelinrakentelu saadaan valmennusta tyydyttävään kuosiin.

“Olemme saaneet puolustuspelaamisemme melko hyvin kohdilleen. Nyt on aika laittaa myös hyökkäyspeliä, viimeistelyä ja rakentelua oikeaan suuntaan. Toki tulokset ovat olleet tähänkin saakka jopa yllättävän hyviä, olemmehan kuitenkin kohdanneet vain Kakkosen joukkueita. Pelissä meillä on edelleen parannettavaa. Uskon, että pystymme vielä nähtyä parempaan mitä lähemmäksi varsinaiset sarjapelit tulevat. Itse asiassa toivon, että vasta silloin pelimme on lopullisesti kohdillaan”, lisää “Eski”.

Kerho on kuudesta pelaamastaan treenipelistä voittanut viisi. Vain talvikauden avausottelu erittäin vahvaa VIFK:ta vastaan päättyi maalittomana.

Sen sijaan porilainen FC Jazz on kaatunut kahdesti, P-Iirot, Kraft ja Lapuan Virkiä kukin kertaalleen.

Vaikka Haanpää painottaakin lauantain ottelussa hyökkäysteemaa, voi satunnainen katsoja jo nyt olla melko tyytyväinen mustapukuisten herrasmiesten tarjoamien maalikarkeloiden viihdearvoon. Harva joukkue pystyy millään tasolla nimittäin tulittamaan palloja vastustajan verkkoon noin neljän maalin keskiarvolla.

Lauantain ottelusta muutamia Kerhon pelaajia on sivussa erinäisistä syistä.

Tommi Haanpään pelaaminen on vielä vaakalaudalla TP-Akatemian pelissä tulleen olkapäävamman ja flunssan jäljiltä. Maalivahti Aki Lyyski puolestaan on hieman reväyttänyt alavatsaansa, mutta se tuskin estää pelaamista. Sen sijaan toinen maalivahti, Petri Välimäki, puolustaa maata niin ahkerasti, ettei häntä nähdä Wallsport Areenassa lauantaina. Myös pitkäaikaispotilas Johannes Saranpää on sivussa. Galliasta palannut hulmutukka Jaakko Lampi ei ole saanut koodattua kieltä takaisin kotimaiseksi ja jättää matsin väliin. Viime kaudella joukkuetta kipparoinut J-P Salminen puolestaan yrittää orientoitua siihen tilanteeseen, että hän on sopimuspelaaja, mutta sen sisäistäminen vaatii vielä tovin.

“J-P tähtää kevään loppupuolelle ja syyskierrokselle. Hän kyllä lupasi, että on alkukesän piip-testissä joukkueen helmiä”, virnistelee sopparista tyytyväinen päävalmentaja.

“Siihen pyritään, että meidän aloittava ryhmämme pelaa hieman enemmän minuutteja nyt tavallaan valmistauten samalla torstaina pelattavaan matsiin VIFK:ta vastaan”, tiivistää “Eski ” tunnelmat.

Matsi KP-V:n kanssa alkaa klo 16.00 Wallsport Areenassa.