123 456 7890

SJK Akatemia otti kauden 10. voittonsa, kun VPS J Akatemia kaatui Kakkosen Pohjanmaan derbyssä. Ottelu pelattiin Vaasan Elisa Stadionilla. SJK Akatemia joutui otteluun ilman Kakkosen maalipörssiä johtavaa Joonas Lepistöä sekä Arttu Aromaata, mutta onnistui silti kaatamaan VPS:n edustusjoukkueen pelaajilla vahvistetun VPS J Akatemian. Molemmat ottelun maalit syntyi puolustajan toimesta, kun ensimmäisellä jaksolla osui Joona Lautamaja ja toisella jaksolla Joel Mero. Mero pelasi ottelun toisen puoliajan, vaihdettuaan päittäin tauolla Ville Tikkasen kanssa. SJK Akatemia johtaa edelleen seitsemän pisteen erolla Kakkosen C-lohkoa, eikä se ole menettänyt vielä pistettäkään. Tämän päivän nollapeli oli myös kolmas putkeen. Kaikkiaan vastustajat ovat jääneet maaleitta jo seitsemässä ottelussa. Seuraava ottelu on ensi lauantaina 6.7. klo 17:00 OmaSp Stadionilla ja silloin SJK Akatemian vieraaksi saapuu toisena oleva RoPS / 2. Liput ovelta 5€ ja Carlsberg Sports Bar palvelee ottelun aikana.

VPS J Akatemia – SJK Akatemia 0-2 (0-1)
0-1 21 min Joona Lautamaja
0-2 60 min Joel Mero

– Topparit onnistui tänään maalinteossa, kun molemmat maalit tuli kulmapotkuista. Eli tänään onnistuttiin erikoistilanteissa, toteaa SJK Akatemian valmentaja Jani Uotinen heti pelin jälkeen.

– Muuten pidettiin vastustaja kyllä hyvin pois maalipaikoilta ja puolustaminen oli jälleen kerran aika hyvällä tasolla. Ei siinä mieleen tule mitään vaaratilanteita. Jokunen semmoinen pieni hässäkkä, mutta ei mitään vaarallisempaa. Ja meillä taas oli ensimmäisen jakson alussa useampiakin maalipaikkoja, mutta ei vain saatu sisään. Eli ensimmäisellä jaksolla oltaisiin kyllä useampikin maali voitu tehdä, joten maalipaikallisesti se oli hallussa,
jatkaa Uotinen.

– Ensimmäisen jakson puolivälissä oli meillä vähän heikompi jakso ja VPS pääsi vähän painostamaan. Peli vähän pyöri siinä meidän päädyssä. Hoidettiin kuitenkin tilanteet ihan hyvin. Toisella jaksolla meidän pallollinen pelaaminen parani. Ensimmäisellä oltiin vähän heidän prässin alla ja ei oikein päästy sieltä pois. Teimme siinä vähän huonoja ratkaisuja pallon kanssa. Mutta tosiaan, toisella jaksolla se sitten parantui ja me saimme pidempiäkin pallonhallintajaksoja, Uotinen kertoo.

– Ehkä meillä vähän painaa, kun on ollut vähän tiukempi jakso pelien muodossa, monta peliä lyhyen ajan sisään. Semmoinen aktiivinen terävyys vähän puuttui meidän pelaamisesta. Ei mitään negatiivista, vaan ihan vaan pelejä vähän kovassa tahdissa. Lepistöllä ja Aromaallakin oli pikkuvammaa ja sen vuoksi molemmat pois. Lauantaina päästään kotikentälle taas, sanoo Uotinen vielä lopuksi.

SJK Akatemia: Severi Ikäheimo, Sami Sipola, Ville Pajula (80’ Nicolas Kotamäki), Ville Tikkanen (46’ Joel Mero), Joona Lautamaja, Robbie Malolo, Iiro Hautala (64’ Veeti Mustonen), Daniel Håkans, Jyri Kiuru, Kuutti Matila ja Jeremiah Streng.