123 456 7890

Tavoite saavutettiin

Perjantaina Lapualla Ponnistuksen ja KoFF/PeIK:n välistä ottelua seurannut SJK Reservien valmentaja, Jari Kujala, oli tyytyväinen mies. Ja syystä. Miksi ei olisi ollut, joukkue nousu sarjaporrasta ylemmäs vakuuttavalla tavalla.

– Aika lyhyellä aikavälillä koko homma tapahtui. Asiat varmistuivat vasta melko myöhään, mutta olihan se tiedossa, että jos runkopelaajat pysyvät terveinä ja ovat sitoutuneita touhuun, niin kyllä me Nelosessa pärjäämme, Kujala analysoi.

– Kaikki runkomiehet ovat täyttäneet esimerkillisesti paikkansa. Lista olisi pitkä, jos nimiä ryhtyisin luettelemaan. Aika nopeasti löytyi permanenttikokoonpano, jolla on menty, jatkaa Kujala.

Tuohon permanenttiin ovat kuuluneet aivan olennaisina osina Petri Niemi, Petri Huttu, Joonas Kuivalainen, Ville Pakkala, Henri ja Johannes Saranpää, Sami Metsänranta, Samuli Mäenpää ja maalivahti Tomi Peltokangas.

– Olen ollut tosi yllättynyt siitä, että Nelonen ole ollut ollenkaan mikään sukillepotkijoiden sarja. Ainuttakaan vastustajaa ei voi syyttää sellaisesta. Kaikki ovat pelanneet rehdisti ja yrittäneet meitäkin vastaan pelata omilla vahvuuksillaan, kehuu Kujala reilusti kilpakumppaneita.

Moni miettiikin varmasti, miten joukkueen motivaatio riittää viimeisissä viidessä matsissa nousun varmistuttua jo ennen elokuun puoliväliä.

– Se todellakin riittää. Meillä on edelleen tavoitteena pelata tappioton sarja, ottaa täydet 60 pinnaa ja tehdä siinä sivussa 100 maalia, vakuuttaa Kujala.

– On ihan selvää, että lopuissa peleissä hyvin harjoitelleet, mutta tähän mennessä ehkä vähemmän minuutteja saaneet pelaajat saavat enemmän peliaikaa. Se ei tarkoita, etteikö taso riittäisi. Tähän mennessä me olemme vain yhdessä matsissa jättäneet kaksi vaihtoa tekemättä, huomauttaa Kujala

Eikä se juhla, ainakaan vielä, kovin pitkään jatku. Sunnuntaina joukkue palaa sorvin ääreen. Treenit ovat edessä, vaikka seuraava peli on vasta perjantaina 19. elokuuta.

– Paljon on huhuja liikkunut siitä, miten paljon me treenaamme. Kaksi kertaa viikossa on menty, mutta treeneissä on menty ihan tosissaan. Uskoin jo ennen kauden alkua, että nämä pelaajat, joilla on kokemusta liigasta, Ykkösestä ja Kakkosesta pystyvät kyllä menestymään tässä sarjassa. Siltä se näyttää nyt, tiivistää Kujala iloiset tunnelmat.