123 456 7890

Tätä tässä on odoteltu
Kakkosen sarjakauden alkuun on Seinäjoen Jalkapallokerhon osalta aikaa reilut kaksi vuorokautta. Tätä on odotettu marraskuusta asti. Ainakin. Jos ei pidempäänkin.

Kauden ensimmäiseen kotiotteluun saapuu Kakkosen Lohko C:ssä parin viime kauden aikana melkoisella muukalaislegioonalla mainetta niittänyt oululainen FC OPA, jolle jäi viime kaudesta käteen vain luu joukkueen hävittyä kauden päätösottelunsa paikallisvastustajalleen OPS-jp:lle. Näin naapurit nousivat ja FC OPA:n leirissä piti pohtia uutta strategiaa seuran jäätyä selkeästi kaupungin kolmosjoukkueeksi.

Ottelussa ovat siis vastakkain viime kaudella Kakkosen Lohko C:ssä kakkoseksi sijoittunut vierailija ja viidenneksi tullut kotijoukkue. Kotijoukkueen päänsärkynä kahdella ensimmäisellä Kakkosen kaudella on ollut vaatimaton tulossaldo kotikentillä. Viime kaudella sentään voitettiin kuusi matsia, pelattiin kerran tasan ja hävittiin kuudesti. Seuran ensimmäisellä Kakkosen kaudella saldo oli vieläkin vaatimattomampi, sillä voittoja irtosi kotikentillä ainoastaan neljä, kahdesti pelattiin tasan ja peräti seitsemän hävittiin. Lähtökohtana on siis kotikentällä onnistuminen ja ainakin tilastojen kohentaminen.

Oululaisten strategia näyttää tällä hetkellä näin ulkopuolisen silmin vilkuiltuna siltä, että matkatoimistoa ei enää pidetä kahden aiemman vuoden malliin, vaan joukkue on muuttunut radikaalisti. Valmentaja Jyrki Kylmälä sai lähteä ja nyt valmennusvastuu on kentälläkin viihtyvällä Ville Väisäsellä.

Muutoksia on luonnollisesti nähty myös Kerhon toiminnassa. Strategiana on edetä paikallisilla pelaajilla, kuten aiemminkin, mutta nyt valmennusvastuu on päätoimisena hommiaan hoitavalla Tomi Kärkkäisellä. “Kärde” on pyrkinyt pistämään peliä kuosiin oman pelikirjansa mukaisesti koko talvikauden ja ainakin nähdyn perusteella homma vaikuttaa ihan kelvolliselta.

Myös Kerhon miehistö on hieman muuttunut. Kahden kauden aikana Kerholle 19 maalia tykittänyt Tommi Haanpää pelaa nyt Pietarsaaressa, Marko Huttu Savonlinnassa, Jukka Ahola vaikuttaa ilmeisesti Tampereella, Aki Lyyski Kokkolassa, Jukka Yli-Renko Sisu-Pallossa, Jere Jääskeläinen ja Ville Kukkanen Raumalla. Uusina kasvoina joukkueessa nähdään TP-Seinäjoen junnuista noussut Teemu Penninkangas, VIFK:sta kotiin palannut Mikko Ylihärsilä, FC Kiistosta tullut oma kasvatti Ville Ylinen, välivuoden VIFK:ssa pelaamisen jälkeen pitänyt maalivahti Petri Tuomela ja Kauhajoen Karhusta siirtynyt Nuutti Panula. vaikuttaisi, että siirtokarusellissa ollaan ihan mukavasti balanssissa.

Talvikaudella Kerho on pelannut Suomen Cupin matsit mukaan lukien 12 ottelua. Niistä lohkesi tilille seitsemän voittoa, tasapeli ja neljä tappiota. Kaikki tappiot kärsittiin viime kauden sijoitusten perusteella vahvemmille joukkueille, eli liigassa pelaaville VPS:lle ja HJK:lle, sekä Ykkösessä pelanneelle FC Kiistolle ja Kakkosessa Kerhon yläpuolelle sijoittuneelle VIFK:lle. Ykkösen RoPS:n kanssa pelattiin tasan. Voitot pystyttiin ottamaan JBK:sta kahdesti, VIFK:sta, FC Kiistosta, VPS-junioreista ja KPV/2:sta Suomen Cupissa, sekä todella vahvasta Ilveksestä.

Samaan aikaan FC OPA on pelannut matsin vähemmän, eli 11 kertaa. Joukkue on ottanut kolme voittoa, pelannut kolme kertaa tasan ja hävinnyt viidesti. Voittonsa FC OPA on ottanut iisalmelaisesta PK-37:sta, jonka kanssa joukkue on pelannut myös tasan, sekä Kolmosen HauPasta ja FC Santa Clausista. Kaksi muuta tasapeliä on tullut FC YPA:n ja TP-47:n kanssa. Nokkaan on kopissut AC Oululta, peräti kahdesti nousijajoukkue Kajaanin Hakalta ja kahdesti GBK:lta. Joukkueen ehdoton ykköstykki talvella on ollut viisi maalia tehnyt Joonas Sohlo. Joni Kauppila puolestaan on maalannut kolme kertaa.

Kerhon talvisen harjoituskauden otteluissa ovat viimeistellet viidesti osuneen Mikael Muurimäen lisäksi neljä kertaa osunut Mikko Ylihärsilä, kolme kertaa viimeistellyt Ville Pajula, kahdesti maalanneet Ville Ylinen, Tiitus Lehtinen ja Teemu Penninkangas, sekä maalin mieheen iskeneet Timo Rauhala ja Petri Niemi. Kahdesti ovat vastustajat pistäneet pelivälineen omiin.

Joukkueet ovat kahden sarjakauden aikana kohdanneet yhteensä neljä kertaa. Koskaan ei kuitenkaan ole pelattu Jouppilanvuoren tekonurmella ennen sunnuntaita. Ensimmäisen kerran vastakkain oltiin toki muovilla, mutta silloin pelattiin Castrnissa toukokuussa 2008. Pisteet jaettiin varsin vaiherikkaassa ottelussa numeroin 2-2 (1-1). Kerho sai matsiin loistavat alkutahdit Petri Niemen maalattua jo ottelun toisella minuutilla. Pelikellon ehdittyä miltei aution Castrnin kentällä 40. minuutille FC OPA:n Ville Väisänen tasoitti. Isännät menivät johtoon pilkulta 70. minuutilla Juha-Matti Huovisen maalattua. Kerho ei kuitenkaan antautunut, vaan viisi minuuttia ennen päätösvihellystä Tommi Haanpää tasoitti ottelun.

Elokuussa kohdattiin sitten syyskierroksen ottelussa Seinäjoen Keskuskentällä. Tuolloin miltei ammattilaisjoukkueella matkassa ollut vierailija pyöritti peliä ensimmäiset parikymmentä minuuttia miltei kuinka halusi. Oli Kerhon onni, että vain Volodymyr Kilikievich onnistui maalinteossa kamppailun 17. minuutilla. Sen jälkeen isännät onnistuivat ryhdistäytymään ja pelaamaan ehkä yhden kesän parhaista otteluistaan. Voitto irtosi numeroin 2-1 (0-1) Mikko Kärjen tasoitettua ottelun 51. minuutilla kierteisellä vaparillaan ja Tiitus Lehtisen pistettyä pilkun varmasti verkkoon 79. minuutilla.

Viime kaudella ei Kerhosta ollut FC OPA:n pysäyttäjäksi. Erityisesti Mamadou Konate oli silkka painajainen kotijoukkueelle maalattuaan Keskuskentällä kahdesti vieraiden 3-1 (1-0) -voitossa. Konaten lisäksi Sami Hyvärinen maalasi vieraille Mikael Muurimäen kavennettua 70. minuutilla loppunumerot valmiiksi. Syksyn toiseksi viimeisessä ottelussa ei Kerholla ollut paljon panosta. Kotijoukkueella sen sijaan oli. Isännät ottivatkin voiton tyrmäysnumeroin 5-1 (1-1), vaikka vieraat tunnin verran pysyivätkin pelissä mukana. Mikael Muurimäki teki taas Kerhon osuman. Isäntien maaleista vastasivat Joonas Sohlo, Janne Kauppila, Harri Saarela, Bunjamin Shabani ja Jefferson Pires. Viidestä maalistaan FC OPA iski peräti kolme erikoistilanteista.

Sunnuntain ottelusta Kerholta ovat varmuudella sivussa reissussa oleva nuorukainen, Saku Koskinen, sekä pitkäaikaispotilaat Jussi Kankaanpää, Petri Huttu ja Mikko Väänänen. Anssi Syrjämäki puolestaan on antibioottikuurilla, eikä ole käytössä. Petri Niemen tilanne on auki ja pelikunto ratkeaa vasta ottelun alla.

Kerho pyrkii tarjoamaan yleisölle viihdyttävän tapahtuman, sillä tarjoilu pelaa SDR-ravintoloiden toimesta, on pomppulinnaa muksuille ja pääsylipun yhteydessä komean huivin saa erityisen edullisesti kahdella eurolla. Myös myyntipisteitä pitäisi olla riittävästi vaativampaakin käyttöä ajatellen.

Seuran kannattajaryhmä, Klopit, toivoo kotiotteluihin kasvavan perinteen, jossa kentälle saapuva Kerhon joukkue toivotettaisiin tervetulleeksi kohottamalla huivit ylös. Ei mikään huonompi ajatus, etenkään kun huivit eivät ole ainakaan hinnalla pilattuja!

Matsi alkaa klo 18.30 Jouppilanvuoren tekonurmella, mutta oheistoimintoja on luvassa jo reilusti ennemmin. Tervetuloa viihtymään Kerhon kauden Kakkosen avausotteluun!