123 456 7890

SJK Ja FC Honka tasasivat pisteet maalittomalla Espoossa. Ottelu oli samalla SJK:n 200. Veikkausliigassa pelaama ottelu. Ensimmäistä puoliaikaa hallitsi kotijoukkue ja toista SJK, joten siinä mielessä tasapeli on sopiva tulos otteluun. Molemmat pelasivat varsin tarkasti, varsinkin ensimmäisen jakson, eikä maalipaikkoja hirveästi syntynyt. Toisella jaksolla niitä loi SJK ja erityisesti Serge Atakayi. Samaan aikaan SJK Akatemia otti kauden ensimmäisen voittonsa Ykkösessä, joten neljän pisteen päivä SJK:lle kelpaa mainiosti. Ensi lauantaina SJK matkustaa Ilveksen vieraaksi Tampereen Ratinaan ja seuraava kotiottelu on perjantaina 21.8. klo 18:30, kun tämän päivän vastustaja FC Honka saapuu OmaSp Stadionille. Liput myynnissä SJK Shopissa ja Lippu.fi-kanavista.

FC Honka – SJK 0-0

SJK lähti otteluun hieman hyvän viime viikkoisen ottelun jälkeen pienin muutoksin, kun vain Mehmet Hetemaj puuttui avauskokoonpanosta pelikiellon vuoksi. Hänen paikkansa otti loukkaantumisestaan toipunut Matej Hradecky.

Ottelun ensimmäinen hyvä paikka tuli FC Hongalle 12.minuutilla. Siinä Arlind Sejdiu leikkasi sisään laidalta hyvin, mutta veto suuntautui yli SJK-maalin. 23.peliminuutilla Tuco löi painetta Tapio Heikikilälle kotijoukkueen päädyssa, ja Heikkilä joutui palauttamaan pallon vaarallisesti Hongan maalivahti Tim Murraylle. Tuco säntäsi perään, mutta Murray ehti hoitaa pallon laitaan.

Noin 27 minuutin pelin jälkeen, Hongan Borjas Martin puski tolppaan. Martin sai tilanteessa Duerte Tammilehdon keskityksen kaukaa laidalta maalin edustalle, SJK.n puolustuksen taakse. Martin oli tilanteessa hyvin mukana, mutta hänen puskunsa epäonnistui ja meni pompun kautta tolppaan. Viitala liimasi irtopallon varmasti. 37 min kohdalla SJK sai sivurajaheiton. Pitkä ja kova Nikko Boxallin heitto tuli hyvin boksiin, missä maalivahti Murray tiputti pallon vielä pelattavaksi, mutta erotuomari vihelsi tilanteesta vapaapotkun kotijoukkeelle.

Hetkeä myöhemmin Hatakka tuli kovaa päin Viitalaa ja siitä Hatakalle kortti. Myös tunteet kuumeni tilanteessa hieman. Tunteiden rauhoituttua, Serge Atakayilta hyvä nousu laidalta, mutta keskitys kääntyi päädystä yli. Vielä puoliajan lopussa Honka sai hyvän hyökkäykseen ja siinä Demba Savage nosti pallon maalille. Honka sai myös aikaan vedon tilanteesta, joka kuitenkin pomppasi puolustuksen kautta takaisin keskikentälle. SJK sai siitä vastahyökkäyksen ja kulman vielä ennen taukoa.

Toisen puoliajan alussa Honga sai sivupaparin, mistä pallo toimitettiin maalille. Siitä SJK sai kuitenkin jälleen hyvän vastahyökkäyksen, ja Hongan Duarte Tammilehto pysäytti sen repimällä SJK-pelaajan kumoon keskialueella. Tuomari antoi vaparin SJK:lle. Sääntöjen mukaan vastahyökkäyksen pysäyttämisestä kuuluisi antaa myös keltainen. Erotuomari kuitenkin säästi Tammilehdon varoitukselta, joka olisi ollut jo miehen toinen ottelussa.

56.minuutilla ensin Atakayi nousi hyvin laidalta ja sai hyvän vedon takakulmaa kohti. Murray kuitenkin torjui. Heti sen jälkeen SJK tuli toiselta laidalta ja nyt Tuco asialla takatolpalla, mutta jälleen Murray sai pallon. SJK:lla oli toisen puoliajan alussa todella hyvä ote ja varsinkin Atakayi järjesteli useita tilanteita.

Loppua kohden mennessä, pääsi Honka myös paremmin mukaan ja järjestei muutaman nopean hyökkäyksen. Kenties paras näistä tuli Borjas Martinille, joka pääsi 1 vs.1 tilanteeseen keskialueelta. Hän kuitenkin ajautui kauas maalilta, Anel Rashkaj’n puolustuksen ja Viitalan hyvä vastaantulon seurauksena, ja tilanne kuivui kasaan.

80. minuutilla jälleen Atakayi järjesteli tilannetta ja keskitti erinomaisesti maalin eteen Denys Oliinykille. Tämän pusku suuntautui kovaa keskelle maalia, missä Murray sai nyrkkeiltyä pallon yli maalin. Tämä oli mys yksi ottelun parhaita maalipaikkoja. Seuraavaa tilannetta järjesteli Tuco ja Oliinyk, jotka pelasivat hyvän seinäsyötön boksissa. Tucon vedon kuitenkin nappasi syliinsä Tim Murray. Peli päättyi 0-0 tulokseen.

– Jäi kyllä vähän huono maku. Tää oli meidän elokuun ainoa kotipeli, eikä pystytty voittamaan. Vähän harmittaa kyllä. Ei saatu sitä palkintoa, mitä oltaisiin haluttu. Me päästiin paljon viimeisellä hyökkäyskolmannekselle ja päästiin kiusamaan niiden puolustusta, mutta ei mennyt munkki sisään tänään. Jäi vähän karvas maku, sanoi FC Hongan puolustaja Tapio Heikkilä Ruudun lähestyksen haastattelussa, ottelun loputtua.

Itselläni tää oli aika puuduttava omalla tavallaan, koska ei siinä hirveästi äksöniä tullut. Honka ei saanut hirveän montaa tilannetta. Ainakaan tilanteita, joista olisi päässyt viimeistelemään. Että siellä sai pitää itseään lämpimänä, sanoi SJK:n maalivahti Walter Viitala Ruudun haastattelussa ottelun jälkeen.

Meidän olisi pitänyt kairata kolme pistettä tästä. Meillä oli paremmat tontit tänään ja me oltiin parempi joukkue, päätti Viitala lopuksi.

SJK: Walter Viitala MV, Nikko Boxall, Matias Vainionpää, Tero Mäntylä, Matej Hradecky, Denys Oliinyk, Niko Markkula, Robin Sid (72’ Dárvin Chávez), Anel Rashkaj, Serge Atakayi ja Ariel Tuco Ngueukam.