123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon U19 nuoret aloittivat SM-sarjan lauantaina 4.5. vierasottelulla karsintojen etelälohkon suvereenisti voittaneen Pallokerho Keski-Uusimaan vieraana Keravalla.

SJK onnistui nipistämään pisteen mukaansa, vaikka pelasi koko toisen puoliajan vajaalla, Roope Takalan otettua ensimmäisen puoliajan lopussa kahdella keltaisella itselleen aikaisen suihkukomennuksen.

PKKU U19 – SJK U19 1-1 (0-0)
0-1 49 min Elias Ahde
1-1 76 min Milo Jung

Ensimmäisellä puolikkaalla SJK oli selvästi hallitsevampi kenttätapahtumissa ja pakotti kotijoukkueen pelinrakentelun pitkien pallojen varaan, joista ei kuitenkaan tulosta syntynyt.

Hieman ennen puoliajan loppua Tuomas Lähdesmäki kaatuu ikävästi, loukaten kyynärpäätään ja vastuuvalmentaja Jorma Tuohisaari joutuu käyttämään ensimmäisen vaihtonsa. Vain minuutti vaihdosta, tulee taklaustilanteen jälkeen pientä nokkapokkaa SJK:n Roope Takalan ja PKKU:n Miro Schwalenstöckerin kesken ja tuomari nostaa molemmille keltaisen. Roopella kuitenkin tilanne keitti sen verran yli, että hän potkaisee vielä palloa tilanteessa ja tuomari nostaa samantien toisen lapun ja punakortin.

Toisella puoliajalla SJK joutuu siis jatkamaan vajaamiehityksellä ja prässi tiputetaan hieman alemmaksi. Näin PKKU saa paremmin pelin juonesta tietenkin kiinni.

Avausmaalin pelissä kuitenkin iskee SJK, kun Elias Ahde ampuu heti puoliajan alkupuolella tulisen vapaapotkun ohi PKKU maalivahdin. Vähän myöhemmin SJK saa vielä toistamiseen pallon verkkoon, mutta tuomari hylkää maalin paitsiona. Hiukan kyllä näytti että pallo olisi tullut oman pelaajan jalasta alaspäin, mutta peliä jatkettiin joka tapauksessa SJK:n 1-0 johdossa.

Lopulta SJK:n alivoima alkaa näkyä ja PKKU saa pallon puolustuslinjan taakse, missä keski-uusimaalaisten paras pelaaja Milo Jung ottaa kauniisti pallon rinnalla alas ja jatkaa samantien volleylla ohi voimattoman Paavo Valakarin.

Loppunumeroiksi jää näin 1-1 lukemat, jotka kyllä kelpaavat ja tästä on hyvä jatkaa SM-sarjaa ensi torstaina, kun vastaan tulee aina kova junioriseura TPS.

SJK U19 – TPS U19 pelataan Helatorstaina 9.5. klo 13.00 Joupiskan kentällä ja välittömästi sen ottelun perään klo 17.00, alkaa samalla kentällä SJK edustuksen Ykkösen ottelu SJK – AC Kajaani.

Tervetuloa kaikki silloin kannustamaan sekä SJK U19, että SJK edustus voittoon!

SJK U19: Paavo Valakari, Tuomas Rintamäki, Joona Ala-Hukkala, Joona Lautamaja, Antti viita, Aleksi Ahde, Elias Ahde (86′ Tuukka Hiltunen), Janne Tuohisaari, Jaakko Vihanta (72′ Antti Palomäki), Tuomas Lähdesmäki (44′ Aleksi Leppänen) ja Roope Takala (pun.45 min).

Kortit: Roope Takala x 2 keltainen ja punainen.