123 456 7890

Tasapeli kruunasi leirin
Seinäjoen Jalkapallokerhon leiri Puolan Lodzissa sujui hyvissä olosuhteissa mainiosti, jos pois luetaan Matti Lähitien loukkaantuminen ja muutaman pelaajan vatsatauti.

Olosuhteet olivat sitä, mitä haettiin ja hyvä kamppailu maanantaina erittäin laadukasta vastustajaa vastaan kruunasi reissun.

Perjantaina joukkue ehti harjoitella kertaalleen lennettyään Rengonharjulta Varsovaan, mistä bussikyyti vei porukan Lodziin. Lauantaina ohjelmassa oli parikin treeniä ennen kuin porukka kävi katselemassa Extraklasa -liigan kamppailun RTS Widzew Lodzin ja Arka Gdynian välillä. Maaleja ei ottelussa nähty, mutta näkipä joukkue suomalaisen, Riku Riskin, kuitenkin pelaavan. Talvella Turun Palloseurasta Lodziin siirtynyt Riski on ensimmäinen suomalaispelaaja Puolan pääsarjassa.

Kerho harjoitteli lämpimässä säässä niin keinonurmella kuin luonnonurmellakin pelaten nurmella ottelunsa. Ennakkoon ottelussa piti vastaan asettua isäntäseura RTS Widzew Lodzin reservijoukkueen, joka pelaa maan neljänneksi ylimmällä sarjatasolla.

Tilanne ei kuitenkaan lopulta ollut aivan näin. Vastaan asettui yhdeksän seuran edustusjoukkueen pelaajan ja muutaman reservijoukkueen pelaajan muodostama ryhmä, eli kohtuullisen kova nippu. Mukana nähtiin edustusjoukkueen 21-vuotias 195 cm varaveskari Micha? Pytkowski, lähes samanmittainen toppari Jaros?aw Bieniuk, joka on pelannut mm. Turkin pääsarjan Ankaragcn joukkueessa kaksi kautta ja kahdeksan kertaa Puolan maajoukkueessa, sekä brasilialainen ex-Botafogo vasen pakki Dudu, joka on edustanut myös tasokasta bulgarialaista Litex Lovechia.

Eikä lista suinkaan näihin kolmeen pelimieheen loppunut, sillä
Boavistassa koulutuksensa saanut ja kyproslaisesta Aris Limassolista tälle kaudelle tullut portugalilainen nuorten maajoukkueen Bruno Pinheiro, Bosnia-Hertzegovinan maajoukkueen Velibor Duri? saivat seuraa Bundesliigan huippuseuroihin kuuluvan Bayer 04 Leverkusen väreissä pelanneesta Pawe? Grischokista, joka on edustanut myös sveitsiläistä Servette Geneveä.

Ettei taso olisi suuremmin pudonnut jatkossakaan, listalta löytyivät myös Latvian maajoukkueessa yli 20 kertaa esiintynyt keskikenttäpelaaja Jurijs Zigajevs taitava hyökkääjä, Przemys?aw Ozi?ba?a sekä Burkina Fason maajoukkuehyökkääjä Prejuce Nakoulma, jolle Widzew on jo kuudes seura Puolassa.

Lähtökohdista huolimatta Kerho selvitti ottelun komeasti. Vaikka Petter Meyer oli flunssaisena sivussa, Matti Lähitie reisivammansa takia, eikä Mikael Muurimäki tai Toni Kujalakaan kyenneet vielä pelihommiin, onnistui muu joukkue niin mainiosti, että paikalliset fanit olivat suorastaan ihmeissään. Kysymys kuului, että miten Suomen kolmannelta sarjatasolta voi tulla tämän tason nippu, joka pistää käytännössä Puolan pääsarjan joukkueen ahtaalle.

Hyvin todellakin laittoikin, sillä vieraat menivät raskaissa olosuhteissa johtoon isäntien maalivahdin kolattua Kerhon pelaajan pilkun ja varoituksen arvoisesti nurin. Christian Sund laittoi rankkarin sisään 20. minuutilla viimeistellen ensmmäisen osumansa Kerhon asussa.

Tasoitus tuli heti seuraavasta tilanteesta Velibor Duricin huikealla kaukolaukauksella, jolle Luis Fernando ei mahtanut yksinkertaisesti mitään.

Vaikka vettä tuli ja oli hiukan viileääkin kenttä kesti pelin hyvin, eikä mennyt puuroksi. Vaikka kyseessä olikin treenipeli, saattoi se hiukan ottaa ammattimiestenkin luonnolle, kun jostain Suomesta tuleva alasarjajoukkue moisesti ahistelee, sillä isäntien pelaajista neljä katseli keltaista. Kerholle ei kortteja noussut.

Tulos oli itse asiassa jälkikäteen ajatellen erinomainen. Se oli muuten samalla kertaa Kerhon ensimmäinen tasapeli vastuuvalmentaja Christoffer Kloon alaisuudessa. Pelejä on nyt takana 12 ja niistä Kerho on ottanut kahdeksan voittoa häviten ainoastaan kolme kertaa.

RTS Widzew Lodz – SJK 1-1 (1-1)
20 min 0-1 Christian Sund (rp)
21 min 1-1 Velibor Duric

Widzew: Pytkowski – Antosik, Wlazlo (46. Dudu), Bieniuk, Zawadzki, Ozilbala (55. Knera), Pinheiro, Duric (60. Gostyzski), Zigajevs (55. Grischok), Wrazec (46. Narocnik), Nakoulma (75. Radzio)
SJK: Luis Fernando – Mikko Väänänen, Petri Niemi (46. Kalle Taimi), Tiitus Lehtinen, Timo Rauhala, Aki Sipilä, Christian Sund, Chris Cleaver (63. Miika Asunmaa), Mikko Ylihärsilä (72. Saku Koskinen), Arttu Seppälä, Lee Brennan