123 456 7890

Tasapeli ensiesiintymisen lopuksi
SJK – VPS-j 1-1 (0-1)

24 min 0-1 Males Lombo
58 min 1-1 Anssi Syrjämäki

SJK:n ensiesiintyminen kotiyleisölle Seinäjoki Areenan kamalalla kuulalaakereita muistuttavalla alustalla päättyi tasapeliin. Tosin kotijoukkueelta jäi yksi maali huomioimatta kulmurin jälkitilanteesta, joten siinä mielessä jossiteltavaa jäi. Se on kuitenkin edelleenkin samantekevää, miten nämä talvikauden pelit lopulta päättyvät, sillä sarjapisteitä ei näistä saada.

Vierailija VPS-juniorit, joka nousi viime kauden päätteeksi Kolmosesta täysin ylivoimaisella tavalla, pelasi ensimmäisellä jaksolla todella aggressiivisesti ja piti kotijoukkueen pihdeissään totaalisesti. Ei VPS-j silti mitenkään erityisen vaarallinen ollut, vaikka Males Lombo pääsikin viemään vieraat 24. minuutilla johtoon.

Ennen tuota maalia kotijoukkueella oli neljä kulmuria, joista toisen jälkeen Juha Etelä-Aho pisti kyllä pallon takatolpalta maaliin, mutta sen enempää avustava Ari Mäkelä kuin päätuomari Juha Kallionpääkään eivät tilannetta rekisteröineet ja näin maalimerkintää ei liioin kirjoihin ja kansiin saatu kirjata.

Toiselle puoliajalle SJK vaihtoi nuorta voimaa Tero Mäntylän korvattua Petri Niemen, Tommi Haanpään tultua Toni Kujalan tilalle ja Anssi Syrjämäen korvattua Henri Saranpään. Vaihdot onnistuivat ainakin siinä mielessä nappiin, että juuri Haanpää ja Syrjämäki värkkäsivät kotijoukkueen tasoitusmaalin.

Pelikello näytti 58. minuuttia kun Haanpää murtautui vahvasti päätyyn ja syötti sieltä takatolpalle, missä Syrjämäki oli asialla iskien SJK:n historian ensimmäisen kotimaalin tasoittaen samalla ottelun.

Vaikka tuo maali jäikin ottelun viimeiseksi, oli kotijoukkueella vielä tukku paikkoja ratkaista matsi edukseen. Suurin osa niistä osui pirteästi pelanneelle Marko Hutulle, joka jo ennen tasoitusta osui kertaalleen ylähirteen. Paremmalla onnella, tai kenties viileämmällä viimeistelyllä, “Make” olisi pystynyt tekemään vaikka knallitempun. Ehkäpä ne osumat nähdään sitten niissä peleissä, joissa jaetaan pinnoja.

Toisella puoliajalla VPS-j ei kyennyt luomaan oikeastaan ainuttakaan tekopaikkaa kotijoukkueen hallittua peliä tehottomasti. SJK:n maalilla toisen puoliajan pelannut Petri Tuomela oli suurimman osan ajasta lähes työtön, mutta kaikki ne hommat mitä miehelle siunaantui, hän hoiti varmasti.

Pelillisesti SJK jäi kyllä viime viikonlopun suorituksestaan GBK:ta vastaan aika kauas, mutta lienee aivan normaalia, että tässä vaiheessa harjoituskautta ailahtelu on ymmärrettävää, joskaan ei välttämättä suositeltavaa.

SJK pelasi matsin ilman viikonlopun sairastellutta Jani Asuintupaa, nilkkavammaista Mikko Kärkeä ja tiistaina harjoitusvahvuuteen liittyvää Tiitus Lehtistä.

SJK: Jyri Nieminen (46. Petri Tuomela), Mikko Väänänen (72. Ville Kukkanen), Petri Niemi (46. Tero Mäntylä), Jukka Ahola, Petri Huttu, Johannes Saranpää, Jukka-Pekka Salminen (72. Jere Jääskeläinen), Henri Saranpää (55. Anssi Syrjämäki), Toni Kujala (55. Tommi Haanpää, v), Juha Etelä-Aho (61. Jukka Yli-Renko), Miika Asunmaa (38. Marko Huttu)

Kuvagalleria op”