123 456 7890

Tasapeli ei iloa tuonut
SJK – Kings 1-1 (1-0)

26 min 1-0 Tommi Haanpää
88 min 1-1 Tomi Airaksinen

Seinäjoen Jalkapallokerhon ensimmäinen ottelu uuden valmennustiimin alaisuudessa ei muuttanut joukkueen kurssia niin olennaisesti kuin oli toivottu. Tasapeli todella heikon kuopiolaisen Kingsin kanssa tuskin aiheutti rinnan nostamista rottingille, sillä voitto karkasi jälleen kerran Kerholta ottelun loppuhetkillä.

Ei tasapeli pelillisesti mikään suuri vääryys kuitenkaan ollut, sillä ottelussa luotiin huomattavasti niukemmin tekopaikkoja kuin Kerhon aiemmissa kamppailuissa. Itse asiassa Kerholla oli nyt vain kolme selvää maalintekopaikkaa ja kuopiolaisilla yksi ainoa. Maalinsa Kings teki puolittaisesta paikasta erikoistilanteesta Kerhon onnistuttua näyttävästi pelitilanteesta.

Uusi päävalmentaja Jari Kujala oli ehkä yhdessä hänen avukseen TP-Seinäjoen riveistä tulleen Esa Haanpään kanssa onnistunut tiivistämään joukkueensa puolustamista, mutta se ei nytkään riittänyt voittoon saakka. Sääli sinällään, sillä taistelutahtoa kotijoukkueelta kyllä löytyi ja taitoa porukassa toki on, kunhan se saadaan kaivettua esiin.

Taitoa ei sen sijaan juurikaan vieraiden ryhmästä löytynyt, vaan tarjolla oli perinteistä päiden kolistelua, selkäänajamista ja pitkän pallon roiskimista. Jos Kings jossakin oli parempi kuin kotijoukkue, se oli selvästi fyysisempi ryhmä.

Kotijoukkue oli toki tekopaikkojen valossa lähempänä voittoa kuin Kings, mutta lähellä ei lasketa. Ensimmäisen kerran pallo oli painua hyvän ottelun pelanneen maalivahti Juho Kauppisen taakse vartin pelin jälkeen Jani Asuintuvan keskityksen kimmottua oman pakin päästä kohti maalia. Kauppinen kuitenkin sai venytettyä näppinsä väliin ja pallo kolahti yläputkeen.

Seuraavan kerran yläputki armahti vieraat 23. minuutilla, jolloin topparina pelannut kippari Jukka-Pekka Salminen tuli hyvin Mikko Kärjen antamaan kulmuriin puskien pallon putkeen.

Kolme minuuttia myöhemmin ei enää mikään pelastanut vieraita. Ottelun paras mustapaita, Jani Asuintupa nousi laidaltaan päätyyn keskittäen viiden metrin kohtaan, josta vaihteeksi kärjessä yhdessä Marko Hutun kanssa pelannut Tommi Haanpää esitti torresmaisen tuikkauksen pistäen pallon läheltä sisään.

Ensimmäisellä puoliajalla ei vieraista ollut isommin harmia kotijoukkueen hyvin pelanneelle alakerralle, sillä ensimmäisen ja ainoan paikkansa vieraat saivat vasta kun kellossa oli pelattuna jo 45. minuuttia. Silloin Antti Turunen pääsi tulittamaan hyvästä paikasta, mutta suurimmassa vaarassa olivat squash-hallin ikkunat, sillä laukaus lensi kovaa ja erittäin kauas.

Toisella puoliajalla vieraat saivat kohtuullisen voimakkaan tuulen selkänsä taakse ja onnistuivat painamaan kotijoukkueen puolustuskannalle. Jos jo ensimmäisellä puoliajalla Kokkolan Pallo-Veikoista farmiyhteistyön kautta mukana olleen Petteri Forsellin ja Mikko Kärjen niskat tulivat ajoittain kipeiksi pitkien pallojen takia, samaa tuli toisellakin puoliajalla toveittain ihan liikaa.

Kerho oli taitotasossa selvästi parempi kuin vierailija, joten malttia olisi voinut käyttää enemmän kuin nyt nähtiin. Ehkä takaraivossa kuitenkin painoi voittamisen pakko ja se vei monissa tilanteissa järjestä voiton. On päivänselvää, että joukkue ei nytkään ollut niin huono kuin tulos antaisi ymmärtää, se vain on saatava tuotua esiin konstilla tai toisella. Kings nimittäin sai ottelusta paljon enemmän kuin olisi missään nimessä ansainnut.

Maalinsa Kings sai, kuinka ollakaan, erikoistilanteesta kun pelikellossa oli 88. minuuttia. Kulmurissa ei sinällään ollut mitään, mutta se vapaapotku, jonka aivan erinomaisesti todella vaikean ottelun tuominnut Vesa Toivola vieraille antoi ennen kulmuriin johtanutta tilannetta, oli kyllä melkoisen kaukaa haettu juttu. Jos tilanteesta piti tulla vapari, sen piti ehdottomasti tulla toiseen suuntaan. Eipä silti, vaparista ei maalia syntynyt. Se syntyi kuitenkin vaihdosta kehiin tulleen Samu Pirisen annettua kulmurin alueen ulkopuolelle, mistä pelin aikana lähinnä sääntöjen rajamailla liikkuneen pelin esittämiseen keskittynyt Tomi Airaksinen tulitti komeasti maaliin.

On luonnollista, että tuo tasoitus kirveli todella kipeästi kotijoukkueen leirissä. Se oli kuitenkin toisen puoliajan pelitapahtumat huomioiden oikeutettu.

Kingsistä voi todeta sen verran, että Kai Rönkkö ja Pasi Tuutti räksyttivät koko joukkueensa tavoin vaihtopenkiltä niin aktiivisesti jokaisesta tuomiosta, että Toivola joutui ojentamaan koutseja. Suu kävi paljon paremmin kuin peli, joten ei ihme, että kuopiolaiset tuulettivat tasapeliä kuin olisivat voittaneet.

Kotijoukkueen asennetta ei sinällään voi moittia lainkaan. Silti jonkinlaisia sähikäisiä peliin kaipaisi. Näin on toki helppo sivusta sanoa, mutta siltä se vaikuttaa. Jostakin on nyt kaivettava viisastenkivi, jonka avulla voittoja alkaa tulla, sillä pelkät tasapelit eivät isommin lämmitä.

SJK: Jyri Nieminen, Johannes Saranpää, Petri Niemi, Jukka-Pekka Salminen, Petri Huttu, Toni Kujala (66. Henri Saranpää), Petteri Forsell (v, 86. Jere Jääskeläinen), Mikko Kärki, Jani Asuintupa, Marko Huttu (79. Miika Asunmaa), Tommi Haanpää

Kuvagalleria op”