123 456 7890

Tasainen vääntö JJK:n kanssa
SJK – JJK 1-1 (1-0)
18 min 1-0 Akseli Metsä-Ketelä
64 min 1-1 Janne Kuhmonen

Jo viime kaudella toisilleen tutuiksi tulleet Seinäjoen Jalkapallokerho ja jyväskyläläinen JJK ottivat sunnuntai-iltapäivänä mittaa toisistaan A-junnujen treenimatsissa Wallsport Areenassa.

Lopulta 1-1 (1-0) -tasatulokseen päättynyt ottelu oli melkoisen kaksijakoinen. Ensimmäisellä puoliskolla kotijoukkue oli selvästi paremmin pelissä mukana halliten peliä hienokseltaan. Toisella puoliajalla vieraat puolestaan veivät peliä ja oikeastaan olivat selvästikin lähempänä voittoa.

Kokonaisuutena tasapeli taisi kuitenkin kuvata ottelua aika lailla hyvin, sillä JJK:lla oli lauantailta ottelu alla ja Kerholta oli sivussa sairastelujen ja loukkaantumisten takia koko joukko avauksen pelaajia, eli Max Peltonen ja Jorma Tuohisaari joutuivat juoksuttamaan kentälle osin melko kokemattomankin ryhmän.

Ottelun alussa JJK sai pari harmitonta kulmuria. Jatkossa, vajaan vartin pelin jälkeen, Kerho puolestaan sai kolme peräkkäistä kulmaa, joista viimeinen koitui vieraiden kohtaloksi Akseli Metsä-Ketelän lauottua pallon verkkoon.

Aivan kuten edellisviikonlopun ottelussa VIFK:ta vastaan, myös tällä kertaa kotijoukkue hukkasi otteensa tauolla. Peliajatus, -nopeus ja -ideat katosivat liikkeen loppumisen myötä.

– Näkee, että jalat painavat pojilla. Ehkä ei ihan kunnolla keskitytyä. Tosin tässä mennään vasta tammikuuta ja kyllä jalat saavatkin hiukan painaa, totesi Peltonen.

– Viime viikonloppuna pystyimme pelaamaan noin 25 minuuttia oman suunnitelmamme mukaisesti. Nyt pelattiin puoliajan verran. Sitä tässä koko ajan haetaan ja kun kesä tulee, uskon, että silloin pystytään pelaamaan koko peli sillä tavalla, lisäsi puolestaan Tuohisaari.

Toisella puoliajalla JJK nakkasi kehiin runsaasti tuoreita jalkoja. Kerho vaihtoi myös kaikki mahdolliset neljä pelaajaa. Silti Vieraat ottivat pelin haltuunsa ja saivat ansaitun tasoituksensa 64. minuutilla Janne Kuhmosen viimeisteltyä läheltä hyvän hyökkäyksen päätteeksi.

– Ensimmäisellä puoliajalla meillä oli paljon onnistumisia. Tosin ehkä tyydytään hieman liian vähään, pohdiskeli Peltonen.

Kotijoukkueesta Henri Huilla ja Pekka Rousu pelasivat toppareina mainiosti. Toiselle puoliajalle tullut Veli-Pekka Pajula toi energiaa peliin vahvalla esityksellään.

– Tämä on pitkä prosessi. Vielä ei jakseta pelata omalla systeemillä täyttä aikaa, mutta vähitellen homma menee eteenpäin, tiivisti Tuohisaari.

Joukkueesta olivat sivussa loukkaantumisten vuoksi Teemu Penninkangas, Toni Koivusaari, Tommi Kukila ja Kalle Taimi, sekä flunssan takia Niko Nauholz.

Kerholle ottelu oli talvikauden kolmas treenipeli. Saldo on toistaiseksi kaksi voittoa ja tasapeli.

SJK: Tuomas Karjanlahti, Eero Rantanen (46. Tuomas Kallionpää), Pekka Rousu, Henri Huilla, Sami Viljanen, Jesse Jääskeläinen, Miika Korpela, Joonas Kuivalainen (46. Aleksi Ahde), Erno Ruismäki (46. Veli-Pekka Pajula), Eetu Takala (46. Taavi Ahopelto), Akseli Metsä-Ketelä