123 456 7890

SJK Akatemian ahdinko Ykkösessä jatkui, kun se vieraili sarjan kärkijoukkueisiin kuuluvan FC KTP:n vieraana Kotkassa. Vaikka ottelu oli kokonaisuutena yllättävänkin tasainen, teki isäntäjoukkue tarvittavat maalit ja loi vaarallisimmat paikat. Ajoittain myös maalivahti Teppo Marttinen piti SJK Akatemiaa pystyssä torjunnoillaan. SJK Akatemian selkäranka katkesi kuitenkin varttia ennen loppua tulleeseen 2-0 maaliin, ja viimeisillä minuuteilla FC KTP pääsi vielä kaunistelemaan lukuja itselleen suotuisammaksi. FC KTP nousi voiton myötä sarjassa toiseksi. Ensi lauantaina SJK Akatemia pääsee mittaamaan kotikentällä sarjakärki AC Oulun vireen OmaSp Stadionilla. Ottelu alkaa klo 15:00 ja liput SJK Shopista ja Lippu.fi-kanavista.

FC KTP – SJK Akatemia 4-0 (1-0)
1-0 12 min Mika
2-0 75 min Mika
3-0 90 min Antti Mäkijärvi
4-0 90+4 min Antti Mäkijärvi

SJK Akatemia piti palloa enemmän pelin ensimmäiset 10 minuuttia ja kotijoukkue pyrki iskemään vastahyökkäyksillä. Avausmaali syntyi, kun Jeremiah Strengiä napautettiin ensin jaloillle hyökkäyspäässä. Erotuomari ei tilanteessa kuitenkaan mitään rikettä nähnyt ja FC KTP pääsi siitä nopeaan vastahyökkäykseen. Pallo pelattiin vasemmalta laidalta Antti Mäkijärven toimesta maalin eteen ja takatolpalle ehti ensimmäisenä espanjalaishyökkääjä Mika, joka laittoi sen lähes maaliviivalta sisään. Noin kymmenisen minuuttia myöhemmin, Mika yritti maalia keskialueelta saakka, kun SJK Akatemian maalilla Teppo Marttinen oli tullut ulos alueelta. Marttinen oli kuitenkin mukana tilanteessa ja Mikan vetokin meni lopulta ohi maalin.

Puolentunnin kohdalla SJK Akatemia sai erinomaisen tilanteen, joka lähti Omar Adawin hyvästä syötöstä Billy Ionsille boksin rajalle. Ions näki Dárvin Chávezin nousevan hyvin mukaan ja Ions antoi tälle pallon vauhtiin. Cávezin veto oli kova ja pallo jäi pomppimaan maalille. Siellä Kuutti Matila haki jopa saksipotkua, mutta FC KTP puolustaja kuitenkin pääsi hieman väliin ja tilanteesta tuomittiin vapaapotku kotijoukkueelle. Viitisen minuuttia tuosta, koitti Ions kaukolaukauksella yllättää FC KTP:n maalivahtia. Veto olikin hyvä, mutta maalivahti nappasi sen kuitenkin kiinni.

Muutama minuutti ennen taukoa, FC KTP sai vapaapotkun hyvästä paikasta, noin 20 metristä keskeltä. Entinen SJK-pelaaja Zakaria Beglarishivili antoi vapaapotkun, mutta veto tuli suoraan Marttiselle ja Marttinen liimasi pallon helposti. Kun pelattiin ensimmäisen puoliajan viimeistä minuuttia, prässäsi Jyri Kiuru ja Matila pallon kotijoukkueen puolustajalta ja Matila pääsi laukomaan. Veto meni kohti yläkulmaa, mutta lopulta hieman yli. Tauolle mentiin kotijoukkueen maalin johdossa.

Kun toista puoliaikaa oli pelattu viitisen minuuttia, katkaisi FC KTP SJK Akatemian hyökkäyksen keskialueella ja sai erinomaisen tlanteen, Teppo Marttinen esitti kuitenkin erinomaisen torjunnan. Toisella puoliskolla tilanteet olivat molemmilla vähissä, mutta SJK Akatemia haki kenties tasoitusta hieman aktiivisemmin, kuin vastustaja lisämaaleja.

73. minuutilla FC KTP sai pallon nopealla hyökkäyksellä maaliin, mutta tilanne liputettiin paitsioksi. Vain pari minuuttia tuosta, pallo meni maaliin toistamiseen ja nyt lippu pysyi myös alhaalla. Tilanne lähti vasemmalta laidalta ja Joona Lautamaja koitti katkaista sen päädyn tuntumassa. Harmillisesti pallo kimposi siitä alaspäin maalin eteen ja espanjalaiskärki Mika teki siitä päivän toisen maalinsa.

Vaihdosta sisään tullut ja viikolla maajoukkueen mukana ollut Valtteri Olsbo tarjoili erinomaisen paikan Strengille 80.minuutilla, mutta Streng ei aivan ehtinyt palloon. 85.peliminuutilla Olsbo järjesti kulmapotkun ja siitä SJK Akatemia sai hyvän paineen kotijoukkueen päätyyn ja pari kulmaa lisää. Lopulta FC KTP pääsi kuitenkin purkamaan pallon väljemmille vesille.

FC KTP pääsi kaunistelemaan luvut ottelun viimeisellä minuutilla. Kapteeni David Ramadingaye voitti pallon oikealla laidalla ja purjehti SJK Akatemian boksiin. Vasemmalle laidalle oli jäänyt täysin vapaaksi Antti Mäkijärvi ja Ramadingaye syötti pallon hänelle. Mäkijärvelle jäi helppo työ laittaa pallo maaliin ja viimeistellä 3-0. Sama mies pääsi tekemään vielä 4-0 maalin kulmapotkusta ottelun lisäajalla.

SJK Akatemia: Teppo Marttinen MV, Sami Sipola, Arttu Aromaa, Joona Lautamaja, Dárvin Chávez, Robbie Malolo (66’ Aatu Kujanpää), Omar Adawi (46’ Joel Laitinen), Kuutti Matila, Jyri Kiuru, Billy Ions (74’ Valtteri Olsbo) ja Jeremiah Streng.