123 456 7890

SJK haki vieraspisteen Kuopion Palloseuralta 1-1 tuloksella. Kolmekin pistettä oli lähellä. SJK meni johtoon ottelussa Jesse Sarajärven maalilla. Lopulta KuPS tasoitti, kun kulmapotkutilanteessa pallo osui Mehmet Hetemaj’n käteen ja pallo laitettiin pilkulle. SJK pelasi ottelun kurinalaisesti puolustaen tiukasti ja aiheutti paljon vaaraa KuPS:lle vastahyökkäyksillä. Tasapelipiste nosti SJK:n takaisin TPS:n edelle sarjataulukossa. Piste-eroa IFK Mariehamniin on kaksi pistettä, joilla on yksi peli enemmän pelattuna. Joukkue palaa kotiin vielä tänä iltana ja aloittaa valmistautumisen keskiviikkona pelattavaan kotiotteluun FC Lahtea vastaan.

KuPS – SJK 1-1 (0-0)
0-1 53 min Jesse Sarajärvi
1-1 74 min Rasmus Karjalainen rp.

SJK lähti otteluun aiemmasta poiketen viiden pelaajan puolustuslinjalla. Paluun avaukseen tehnyt Jarkko Hurme oli topparina Ville Tikkasen ja Joel Meron kanssa. Richard Dorman ja Joonas Sundman olivat laitapuolustajina.

SJK:lla oli hyvä nopea hyökkäys kolmannella minuutilla. Hyökkäys alkoi Joonas Sundmanin pitkästä rajaheitosta, jonka Emile Paul Tendeng jatkoi Billy Ionsille. Ions antoi pallon kuljetuksensa päätteeksi Johannes Laaksoselle, joka keskitti pallon maalille Jesse Sarajärvelle. Sarajärven jatko meni hieman ohi maalin.

KuPS pääsi vastahyökkäykseen reilun vartin kohdalla, kun Ats Purje riisti pallon. Purje eteni boksiin asti, ja sai jalkansa vapaaksi, mutta Mehmet Hetemaj pystyi blokkaamaan laukauksen.

SJK oli ottelun alussa puolustuskannalla, ja antoi KuPSin hallita palloa. KuPS ei kovin helposti pystynyt SJK:n puolustusta murtamaan, mutta toisaalta SJK ei päässyt juuri vastahyökkäyksiin. Reilun puolen tunnin kohdalla KuPS pääsi murtamaan SJK:n puolustuksen oikean laidan kautta. Ilmari Niskasen hyvä syöttö tavoitti Rasmus Karjalaisen, joka pääsi laukomaan aivan vapaasti, mutta SJK:n onneksi laukaus kolahti ylärimaan.

KuPS joutui suorittamaan pelaajavaihdon jo ensimmäisellä puoliajalla, kun toppari Lum Rexhepi jätti kentän loukkaantumisen takia. Hänen tilalleen tuli Hamed Coulibaly.

KuPS sai kulmapotkun 39. minuutilla, ja se olikin vaarallinen, mutta SJK pääsi siitä loistavaan vastaiskuun, kun Billy Ions karkasi läpiajoon. Ions ei kuitenkaan pystynyt ohittamaan Otso Virtasta. Saku Savolainen pysyi Ionsin kannoilla, joten Ions ei aivan vapaasti saanut palloa asetella. Vähän myöhemmin Jesse Sarajärvi pääsi laukomaan boksin rajalta, mutta Otso Virtanen torjui hänen yrityksensä. Joonas Sundman oli paluupallossa ensimmäisenä, mutta oli myös paitsiossa. SJK alkoi muutenkin saada parempia vastaiskuja ja hyökkäyksiä.

KuPS sai vapaapotkun aivan ensimmäisen puoliajan lopulla. Ilmari Niskasta rikottiin aivan boksin rajalla. Rasmus Karjalainen kuitenkin latasi pallon kuitenkin selvästi yli maalin.

Ats Purje laukoi toisen puoliajan alussa kovan kudin, joka kuitenkin viuhui hieman ohi maalin. SJK:lla oli hetkeä myöhemmin loistava paikka, kun Emile Paul Tendeng nousi vasemman laidan kautta boksiin ja keskitti Billy Ionsille, joka puski lähietäisyydeltä, mutta Otso Virtanen torjui tilanteen kulmapotkuksi.

SJK siirtyi ottelussa johtoon 53. minuutilla. Joel Meron pitkä pallo tavoitti boksista Jesse Sarajärven, joka voitti Mikko Pitkäsen kaksinkamppailussa ja otti pallon hienosti rinnalla haltuun. Virtanen sai käsiään vähän väliin, mutta pallo lipui ihanan hitaasti maaliin. Maali oli Sarajärvelle Veikkausliiga-kauden ensimmäinen ja uran neljäs liigamaali.

Pian maalin jälkeen nähtiin ikävän tutuksi tullut tilanne, kun Richard Dorman joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia. Hänen tilalleen tuli Joona Lautamaja.

Reilun tunnin kohdalla Billy Ions nousi hienosti laidalta, ohitti Mikko Pitkäsen ja eteni boksiin asti. Pitkänen pääsi kuitenkin keskitykseen väliin, ja seurauksena oli kulmapotku, josta ei sen kummempaa kuitenkaan tullut.

SJK puolusti tiiviisti, eikä KuPS meinannut päästä millään kokeilemaan Mihkel Aksalua. Parikymmentä minuuttia ennen loppua KuPS sai kulmapotkun, josta Mikko Pitkänen pääsi puskemaan. Pallo osui Mehmet Hetemaj’n käteen ja seurauksena oli rangaistuspotku. Rasmus Krajalainen onnistui, ja iski kauden 12. maalinsa.

Maalin jälkeen KuPS sai uutta virtaa ja SJK:n puolustus oli helisemässä. KuPS oli lähellä siirtyä johtoon kulmapotkusta, kun Mikko Pitkänen pääsi puskemaan takatolpalta. Aksalu sai jalkojaan hieman väliin niin, että pallon vauhti hidastui, ja SJK:n puolustus pääsi kuin pääsikin väliin, ja purki tilanteen maaliviivalta.

KuPS:lla oli useita kulmapotkuja ottelun loppuhetkillä, ja muutaman kerran kotijoukkueen voittomaali oli myös lähellä. Aivan viimeisellä hetkellä Ville Saxman pääsi laukomaan kulmapotkun jälkitilanteessa vapaasti, mutta laukaus meni yli maalin, mikä jäi ottelun viimeiseksi tilanteeksi.

– Otetaan piste mukaan täältä. Tällä hetkellä se ei lämmitä, mutta ehkä se ajanmyötä se maistuu hiukan enemmän. Jos katsoo meidän tilannetta, niin oltais tänään tarvittu kaikki kolme pistettä,
sanoi SJK:n Mehmet Hetemaj ottelun jälkeen ISTV:n haastattelussa.

Pallo osui minua käteen, mutta omasta mielestäni se oli aika lähellä kroppaa. En ole nähnyt tilannetta vielä, mutta minusta ainakin tuntui että juoksin siinä kohti tilannetta ja se tuli samalta puolelta minua käteen. Mutta vaikeita nämä on tuomarille kun tilanteet tulee nopeasti, kommentoi Hetemaj ISTV:llä pilkkuun johtanutta tilannetta.

Jos minut nyt valittiin sitten vastustajan parhaaksi pelaajaksi, niin varmaan sitten ihan ok tulos tämä tasuri kuitenkin oli, Hetemaj vitsaili ISTV:n haastattelun lopuksi.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Joel Mero, Jarkko Hurme, Ville Tikkanen, Richie Dorman (55’ Joona Lautamaja), Joonas Sundman, Mehmet Hetemaj, Johannes Laaksonen, Emile Paul Tendeng (74’ Jordan Mustoe), Jesse Sarajärvi (79’ Aristote Mboma) ja Billy Ions.

Seuraava ottelu on jo keskiviikkona 4.7. klo 18:30, kun OmaSp Stadionille saapuu vieraaksi FC Lahti. Ottelun ennakkoliput myynnissä SJK:n verkkokaupassa sekä OmaSp Stadionin SJK Shopissa arkisin klo 9-16.