123 456 7890

Kaksijakoinen ottelu päättyi isoon pettymykseen OmaSp Stadionilla, kun FC Honka iski kahdesti toisen puoliajan alussa. Ensimmäisellä puoliajalal SJK oli hallinnut ottelua loi jopa enemmän paikkoja. Honka jäi SJK:n prässin alle. Tauolta tuli kuitenkin kentälle kaksi eri joukkuetta ja FC Honka vei toisen jakson nimiinsä muutenkin, kuin vain maalien muodossa. Ennen päivän ottelua, SJK oli pelannut neljä ottelua putkeen ilman tappioita. SJK pelaa seuraavaksi Helsingissä ja kohtaa ensin keskiviikkona HJK:n. Seuraava kotipeli on lauantaina 29.8. klo 17:00 ja silloin pelataan SJK:n Yhteisöllisyysottelu SJK – RoPS. Lisätietoa juhlapelin järjestelyistä tulossa ensi viikon alussa. Liput otteluun SJK Shopista ja Lippu.fi-kanavista.

SJK – FC Honka 0-2 (0-0)
0-1 51 min Jean-Marie Dongou
0-2 59 min Jean-Marie Dongou

Vaikka SJK aloitti vahvalla korkealla prässillä ottelun, pääsi FC Honka pelissä ensimmäisiin kunnon maalipaikkoihin. Molempia oli järjestelemässä kokenut Demba Savage, joka tuli molemmissa tilanteissa hyvin läpi oikealta laidalta. Ensimmäisessä hän puikkelehti boksiin itse ja veti, mutta Walter Viitala torjui helposti. Toisessa hän pääsi läpi päätyrajaa pitkin ja keskitti maalin eteen maatapitkin. Sieltä lähti Martin Borjasin veto ja se osui ylärimaan, pompaten takaisin peliin.

SJK.n parhaat tilanteet puolestaan järjesti Serge Atakayi, joka tuli monta kertaa ohitse omista miehistään vasemmalla laidalla, välillä hänet pysäytettiin väärin otteinkin, mutta erotuomari Ville Nevalainen ei nähnyt yhdessäkään tilanteessa rikkeitä. Yksi Atakayin tilanteista päätyi hänen itsensä vetoon Honka-maalin pystytolppaan.

Puolen tunnin pelin jälkeen SJK sai hyvän vastahyökkäyksen, jossa Robin Sid pääsi etenemään pallon kanssa, mukana molemmin puolin Tuco ja Atakayi. Jostain syystä veto tai syöttö ei koskaan lähtenyt ja Honka pääsi katkaisemaan hyvän tilanteen. Myös Tucolla oli oma paikkansa viedä SJK johtoon, kun Atakayi keskitti hyvin ja Joonas Lepistö jatkoi Tucolle takatolpalla Tucon sijoitus kuitenkin läheltä noin metrin tolpan väärälle puolelle.

Myös Lepistö sai koittaa maalintekoa. Ensin Sid pääsi laukomaan, mutta sen Honka puolustus blokkasi ja pallo tuli oikealle laidalle Niko Markkulalle. Markkula keskitti maata pitkin Lepistölle, mutta tämän veto suoraan lähti liian ylös. Tauolle mentiin 0-0 tilanteessa.

Toiselle puoliajalla FC Honka tuli täysin eri joukkueena, ja harmillista kyllä, niin myös SJK. FC Honka vei peliä heti alkuminuuteista lähtien. Ensimmäinen tilannekin tuli Martinille heti aloituksen jälkeen. Markkula kuitenkin sai vetoon jalkaansa sen verran eteen, että se pomppi vain päädystä yli.

Lopulta Honka teki avausmaalin. Se syntyi, kun Jerry Voutilainen keskitti aivan maalin eteen, missä oli maalivahti Viitala sekä SJK-puolustaja Matias Vainionpää pitämässä Hongan Jean-Marie Dongouta. FC Barcelonan akatemian kasvatti kuitenkin pyörähti heidän välissään ja ohjasi keskityksen sisään. Sama mies oli asialla myös kahdeksan minuuttia myöhemmin, kun pallo tuli Lucas Kaufmannin keskityksen jälkeen hieman yllättäenkin takatolpalle. Dongou oli siellä paikalla ja laittoi irtopallon sisään. Peli oli 0-2 vierailijoille ja SJK näytti lyödyltä joukkueelta, kun tunti oli ottelua takana. Peli myös päättyi niihin numeroihin.

Olen todella pettynyt. Todella todella pettynyt. Tuntuu niin turhalta edes sanoa. Me oltiin 50 minuuttia pelissä hyvin mukana. Painostettiin Honkaa ja eikä saatu minkäänlaista palkintoa. Sitten puolustettiin todella huonosti ja päästettiin Honka ihan ilmaiseksi 0-1 johtoon. Sen jälkeen meidän peli levisi, eikä saatu enää semmoista samanlaista draivia päälle, mitä oli ollut siihen asti. Toinenkin maali oli helppo maali, sanoi erittäin pettynyt Tero Mäntylä pelin jälkeen.

Meidän vain pitäisi pitää nolla omassa päässä, mutta samalla pitäisi tehdä maali sinne toiseen päähän. Me tänäänkin luotiin kyllä ihan riittävästi tilanteita. Ja niistä olisi pitänyt päästä rankaisemaan. Mutta ne ei vain uppoa tällä hetkellä ja apina on selässä koko joukkueella, Mäntylä jatkoi.

Usko oli tänään kuitenkin hyvä. Se tässä harmittaakin eniten, sillä oli niin hyvä fiilis ja täysi usko, että me saadaan tästä tänään kolme pinnaa. Ja sitten hävitään tälläisillä lapsuksilla, sanoi Mäntylä vielä lopuksi.

Yhtä pettynyt oli SJK:n päävalmentaja.

Maalit pilasi toisen puoliajan alussa koko pelin. Lepsuja maaleja päästettiin. Se oli se mikä tappoi meidät tänään. Siinä tuli kaksi maalia vielä niin nopeasti, sanoi SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara ottelun jälkeen.

Pienistä asioista puhutaan, mutta samalla aika isoista asioista. Hyviä paikkoja luotiin ja pidettiin heidät aika lailla köysissä. Honka joutui muuttamaan aika paljon peliään. Ja hyviä muutoksia he tekivätkin sitten. Harmittaa tosi kovasti, että ei saatu mistään palkintoa. Siinä oli Lepistöllä hyvä laukaus, vielä ennenkuin he tekivät mitä sitten teki, Honkavaara jatkoi.

Harmittää kyllä että me päästetiin ne maalit. Näki meidän pelaajien elekielestäkin siinä, että nyt putosi maski.

Keskityksiä saatiin tänään aika paljon sisään tänään, mutta ensimmäiset kontaktit niihin puuttuu, eikä me päästä palloon. Se ensinnäkin ja sitten me vähän epäröidään niissä ratkaisuissa mitä me tehdään. Tarvitaan päättäväisyyttä lisää. Keskityksiä oli siis mielestäni riittävä määrä, mutta pitäisi vain tapahtua niistä enemmän, analysoi Honkavaara.

Kyllä me lopussakin vielä rakennettiin ja rakennettiin, mutta sitten se vähän pysähtyy tuohon kuudelletoista. Mutta päällimmäisenä jää mieleen, että harmittaa tosi kovasti. Ja pikkuisen onnenkantamoisiakin toivoisi pojille. Vähän tuskaista on, päätti Honkavaara.

SJK: Walter Viitala MV, Nikko Boxall, Matias Vainionpää, Tero Mäntylä, Niko Markkula, Matej Hradecky, Mehmet Hetemaj (65′ Anel Rashkaj), Serge Atakayi, Robin Sid (61′ Denys Olinyk), Joonas Lepistö (65′ Billy Ions) ja Ariel Tuco Ngueukam (79′ Jeremiah Streng).