123 456 7890

Ensimmäistä kertaa kolmella topparilla pelannut Seinäjoen Jalkapallokerho ei onnistunut nappaamaan pisteitä sarjajohtaja Helsingin Jalkapalloklubin vieraana. HJK siirtyi ottelussa johtoon puolen tunnin kohdalla Mikael Forssellin rankkarimaalilla. Lähes välittömästi tämän jälkeen Konan Oussou vei kotijoukkueen läpiajosta kahden maalin karkumatkalle. Toiselle puoliajalle Kerhon peli parani, mutta HJK-vahti Michael Törnes ei joutunut kunnolla testiin.

HJK – SJK 2-0 (2-0)

1-0 29 min Mikael Forssell rp.

2-0 31 min Konan Oussou

Mikael Forssell kokeili ottelun alussa hiukan kauempaa ja saikin aikaiseksi hyvän laukauksen, jonka Mihkel Aksalu onnistui kuitenkin torjumaan kulmaksi. Kulmapotku päätyi lopulta Rasmus Schllerille, joka pääsi laukomaan vasurillaan 15 metristä, mutta laukaus viuhui yli maalin. Ottelun kahdeksannella minuutilla Konanilla oli erinomainen paikka viedä kotijoukkue johtoon. Timo Tahvanainen ei onnistunut purkamaan Demba Savagen avausta kunnolla ja Konan pääsi palloon. Zeljko Savic ja Tahvanainen pystyivät kuitenkin häiritsemään sen verran, ettei Konan saanut kunnon laukausta aikaiseksi ja Aksalu onnistui torjumaan jalallaan. Konan pääsi vielä reboundiinkin, mutta toinen yritys kolahti tolppaan.

Kerhollakin oli hyvä mahdollisuus siirtyä ottelussa johtoon. Timo Tahvanainen keskitti maalille eikä HJK-puolustus onnistunut purkamaan tilannetta. Pallo tuli Justin Mooselle, joka syötti boksin sisällä Toni Lehtiselle. Lehtinen pääsi laukomaan, mutta kulma oli liian pieni ja Michael Törnes pystyi liimaamaan pallon hyppysiinsä.

HJK siirtyi ottelussa johtoon harmittavalla tavalla. Wayne Brown ja Veli Lampi juoksivat peräkkäin samaan palloon ja jalat osuivat toisiinsa. Joissain tapauksissa olisi ehkä jatkettu maalipotkulla, mutta nyt pallo vietiin pilkulle. Mikael Forssell onnistui rankkarissa ja HJK siirtyi johtoon. HJK lisäsi johtoaan jo seuraavasta hyökkäyksestä. Fredrik Lassaksen pitkä ja oikea-aikainen pystysyöttö tavoitti Konan Oussoun, joka karkasi läpiajoon. Cedric Gogoua ei pystynyt estämään maanmiehensä juoksua ja Konan pääsi laukomaan läheltä pallon ohi Aksalun.

Ensimmäisen puoliajan lopulla SJK sai vapaapotkun paristakymmenestä metristä, mutta Wayne Brownin laukaus meni kuitenkin ohi maalin. SJK ei saanut ensimmäisellä puoliajalla peliään käyntiin.

SJK paransi peliään toiselle puoliajalla, toisaalta HJK:lla ei ollut tarvetta lisämaaleihin. Demba Savagella oli tosin mahdollisuus viedä HJK jo kolmen maalin johtoon toisen puoliajan alkuhetkillä. Kahdesta takaiskumaalista huolimatta loistavasti pelannut Aksalu nollasi kuitenkin Savagen yrityksen. Richard Dorman nousi komeasti rankkarialueelle ja pääsi laukomaankin, mutta HJK-puolustus onnistui blokkaamaan walesiläisen yrityksen. Timo Tahvanainen harhautti Sebastian Mannströmin hienosti laidalla ja syötti rankkarialueen rajalle Wayne Brownille. Brown pääsi laukomaan, mutta veto suuntautui liian keskelle ja Törnes torjui helposti.

Hyvän pelin pelannut Tahvanainen keskitti vasemmalta laidalta Gert Kamsille. Kams pääsikin laukomaan, mutta sijoitus meni hiukan takatolpan väärältä puolelta. Nikolai Alho teki hienon esityön ja syötti loistavan paikan Mika Väyryselle, joka pääsi laukomaan pilkun kohdalta. Aksalu teki kuitenkin jälleen hienon torjunnan eikä kolmatta maalia ottelussa nähty.

-Olemme tämän pelin jälkeen taas parempi joukkue, kuin ennen tätä peliä. Olemme pitkään harjoitelleet tätä toista systeemiä. Tämä oli paras paikka kokeilla sitä. Hyvällä joukkueella täytyy olla variaatioita. Viimeksi emme päässeet kunnolla hyökkäämään HJK:ta vastaan. Nyt pelasimme kolmella topparilla ja kahdella kärjellä. Valmentajat tekevät valintoja käytettävissä olevien pelaajatyyppien mukaan. Meillä on paljon erittäin hyviä toppareita. Saimme nyt vähän paremmin palloa haltuun. Ainoa asia, johon olen pettynyt, oli rankkarin jälkeiset minuutit. Menetettiin vähän kontrollia henkisellä puolella. Sitten HJK iski heti toisen maalin, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari ottelun jälkeen.

-Hoidettiin tämä ammattimaisesti. Keskityimme nimenomaan tähän peliin. Oli tärkeää, ettemme ajatelleet europelejä. Makedoniassa pelatun pelin jälkeen kaikki huomio on keskittynyt tähän peliin, ei seuraavaan europeliin. Ensimmäisellä puoliajalla peli-ilme oli erittäin hyvä. Puolustuspelimme oli erittäin hyvällä tasolla toisessa ottelussa putkeen, sanoi HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo ottelun jälkeen.

SJK:n kausi jatkuu ensi viikon lauantaina 26.7. klo16 vierasottelulla Jaroa vastaan.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Zeljko Savic, Pavle Milosavljevic, Cedric Gogoua, Richard Dorman, Marco Matrone (83› Gert Kams), Johannes Laaksonen, Timo Tahvanainen, Wayne Brown, Justin Moose (80› Juho Lähde), Toni Lehtinen (46› Akseli Pelvas)

Lisää kuvia SJK:n Facebookissa.

HJK-TV:n ottelukooste ja lehdistötilaisuus: