123 456 7890

SJK kärsi niukan tappion sarjakakkosena olevan IFK Mariehamnin vieraana. Peli oli tasaista keskialueen vääntöä ja paikat olivat molemmissa päissä vähissä. Kumpikaan joukkue ei saanut kuin pari vetoa kohti maalia. Kotijoukkue onnistui kertaalleen ohittamaan Mihkel Aksalun, hieman yllättävästäkin tilanteesta, eikä SJK:n loppukiri riittänyt. Ottelun positiivisina asioina oli pitkään loukkaantuneena olleiden Richie Dormanin ja Mehmet Hetemajn paluu tositoimiin. Molemmat tulivat toisella puoliajalla vaihdosta sisään. SJK matkustaa Maarianhaminasta Vantaalle, missä se kohtaa keskiviikkona PK-35 Vantaan Suomen cupin puolivälierässä.

IFK Mariehamn – SJK 1-0 (0-0)
1-0 61 min Diego Assis

Ensimmäinen puoliaika oli molempien joukkueiden osalta tarkkaa puolustamista, eikä maalipaikkoja syntynyt kovin paljoa. Jussi Vasara pääsi laukomaan ensiminuuttien aikana, mutta veto meni ohi maalin. Avauspuolikkaan paras maalipaikka tuli Aleksei Kangaskolkalle 20. minuutilla. Brian Span laukoi, veto otti kimmokkeen Abdoulaye Meitestä ja Kangaskolkka pääsi laukomaan täysin vapaasti, mutta viimeistely-yritys oli varsin heikko.

Seuraavalla minuutilla Roope Riski laukoi melko pienestä kulmasta, ja Walter Viitala torjui helposti. Pari minuuttia myöhemmin Teemu Penninkankaan pitkä avaus tavoitti Roope Riskin, joka harhautteli itsensä vetopaikkaan. IFK-puolustus pystyi kuitenkin blokkaamaan Riskin laukauksen. SJK sai kulmapotkun kymmenisen minuuttia ennen taukovihellystä. Pallo tuli takatolpalle Roope Riskille, joka keskitti Jesse Sarajärvelle. Jani Lyyski kuitenkin blokkasi Sarajärven syöksypuskun.

SJK suoritti tauolla kaksi pelaajavaihtoa. Jesse Sarajärvi ja Matti Klinga jättivät kentän ja tilalle tulivat Timo Tahvanainen ja Richard Dorman. Ottelu oli Dormanille ensimmäinen Veikkausliigassa viime kauden loukkaantumisen jälkeen. Dormanin tavoin myös Mehmet Hetemaj teki paluun kokoonpanoon ja pelasi viimeisen vartin.

49. minuutilla Tarmo Kink laukoi pallon maaliin, mutta tilanne oli paitsio. IFK Mariehamn siirtyi ottelussa johtoon 61. minuutilla, kun Diego Assis onnistui Aleksei Kangaskolkan syötöstä.

SJK pääsi hyvään vastahyökkäykseen pari minuuttia myöhemmin. Tarmo Kink syötti Roope Riskille, joka harhautti IFK-vahti Walter Viitalan, mutta laukaus heilutti vain sivuverkkoa.

72. minuutilla kotijoukkue sai vapaapotkun hyvästä paikasta. Diego Assisin laukaus oli hyvä, mutta Mihkel Aksalu venyi pallon tielle. Assis laukoi kovan kudin pari minuuttia myöhemminkin, mutta Aksalu torjui.

SJK:n syötöt ja ensimmäiset kosketukset olivat tänään heikkoja, eikä SJK saanut peliään rullaamaan missään vaiheessa. Lopussa lähempänä maalintekoa oli IFK. Aleksei Kangaskolkka pääsi laukomaan vastahyökkäyksen päätteeksi, mutta kova laukaus viuhui hieman takatolpan ohi.

Harmittaa että hyvä putki katkesi. Meillä on ollut hyvä meininki viime peleissä, mutta ei päästy tänään omalle tasollemme. Ei saatu missään vaiheessa peliä haltuun ja tehtiin sellaisia vihrheitä mistä ei saisi virheitä tulla. Kaveri pystyi laittamaan palloa linjan taakse, vaikka tiedettiin että sitä he yrittävät, kommentoi SJK:n Jarkko Hurme ottelun jälkeen.

IFK:lla on kova alakerran nelikko ja heille on tehty vähän maaleja. Mutta sama on meillä, joten tämä oli kahden hyvin puolustavan joukkueen ottelu. Me ei saatu tänään palloja kärkeen Roope Riskille ja varmasti häntäkin ottaa päähän tällä hetkellä, jatkoi Hurme.

SJK ehkä piti palloa hieman enemmän, mutta todella tasainen peli oli muuten. Ihan hemmetin hyvin puolustettiin tänään. Tää on pieni kenttä ja tuli paljon vääntöä keskellä. Me oltiin ehkä siinä vääntämisessä sitten hiukan parempia, kommentoi IFK Mariehamnin puolustaja Albin Granlund pelin jälkeen.

SJK:n seuraava kotiottelu pelataan ensi lauantaina 18.6. kun SJK isännöi HJK:ta OmaSp Stadionin avajaisottelussa. Sitä ennen SJK pelaa vielä vieraissa Suomen cupin puolivälierässä, kun se kohtaa Myyrmäen stadionilla keskiviikkona PK-35 Vantaan.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Henri Aalto, Matej Hradecky, Jussi Vasara, Roope Riski, Matti Klinga (45› Timo Tahvanainen)Tarmo Kink (74› Mehmet Hetemaj), Teemu Penninkangas, Jarkko Hurme, Jesse Sarajärvi (45› Richie Dorman), Abdoulaye Meite.

IFK Marieham voitti SJK:n jo toistamiseen tällä kaudella.